Η Κέιτ Μίντλετον και ο Ουίλιαμ φοβούνται τον Ζίκα και δεν θα πάνε στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς

Η Κέιτ Μίντλετον και ο Ουίλιαμ φοβούνται τον Ζίκα και δεν θα πάνε στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Facebook Twitter
2

 


Ο Δούκας και η Δούκισσα του Kέιμπριτζ δεν θα είναι μεταξύ των υψηλών καλεσμένων που θα παρευρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία σε λίγες μέρες. Αιτία για την απουσία τους είναι ο φόβος για τον ιό Ζίκα καθώς πιστεύεται πως η Κέιτ Μίντλετον θέλει να κάνει και τρίτο παιδί και δεν επιθυμεί να διακινδυνεύσει με μια μόλυνση.

Όμως και ο πρίγκιπας Χάρι θα αποφύγει τη Βραζιλία σύμφωνα με την Daily Mail η οποία παραθέτει μια σειρά ακόμη ονομάτων που για τον ίδιο λόγο θα δουν τους αγώνες από τις τηλεοράσεις τους.


Η Daily Express αναφέρει πως εκπρόσωπος από το Παλάτι του Κένσινγκτον παραδέχθηκε ότι είναι «απίθανο» ο Δούκας και η Δούκισσα ή ο πρίγκιπας Χάρι να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες και πως η απόφαση πάρθηκε μετά από αρκετή σκέψη και συμβουλές γιατρών.

Η Βραζιλία διαβεβαίωσε τους επισκέπτες πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αλλά πολλά μεγάλα ονόματα του αθλητισμού επέλεξαν να απέχουν από τη διοργάνωση ενώ αρκετοί από όσους τελικά θα πάνε θα το κάνουν μόνοι, χωρίς να συνοδεύονται από τις οικογένειές τους.

Ωστόσο σήμερα έγινε γνωστό πως δεκάδες αρχηγοί κρατών θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων όπως σχετικά ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας, Ζοσέ Σέρα.

Συγκεκριμένα περίπου 45 επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων, ανάμεσά τους οι πρόεδροι της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, της Αργεντινής, Μαουρίτσιο Μάκρι, και της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος (Κολομβία), έχουν δηλώσει πως θα είναι παρόντες στην έναρξη της μεγαλύτερης αθλητικής γιορτής του κόσμου.


Επίσης ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, και ο πρόεδρος της Παραγουάης, Οράσιο Κάρτες, θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης στις 5 Αυγούστου στο θρυλικό στάδιο Μακαρανά, ενώ 55 υπουργοί αθλητισμού από όλο τον κόσμο θα είναι στην κερκίδα των επισήμων.

Για την ασφάλεια των προσώπων αυτών έχουν προβλεφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ συνολικά κατά τη διάρκεια των αγώνων, η βραζιλιάνικη κυβέρνηση θα έχει σε επιφυλακή 85.000 στρατιώτες και αστυνομικούς για την ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης και την ασφάλεια των περισσοτέρων από 10 χιλιάδες αθλητών και των τουριστών, που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 500 χιλιάδες.

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Και πολύ λογική η απόφασή τους.Χορτάσαμε από παραλογισμό, 'ηγέτες' και την υποκριτική στάση του Π.Ο.Υ πάνω στο θέμα, οι οποίοι πολύ βολικά 'ξεχνούν' ότι πρόκειται για λοιμώδη νόσο.Νόσο που όλοι αυτοί οι καλοί αθλητές, θεατές, ήγέτες, επισκέπτες από όλο τον κόσμο είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα φέρουν πίσω στις χώρες τους σε κάποιο ποσοστό και αναπόφευκτα θα εξαπλωθεί παγκοσμίως ο Ζίκα.Αλλά όταν από τη μία έχουν πέσει πολλά λεφτά και από την άλλη κυκλοφορεί τέτοια απερισκεψία στον κόσμο...
Ε και καλά κάνει η γυναίκα, γιατί τρώει κράξιμο σε άλλα μέσα δεν ξέρω. Αλήθεια θα παραστεί κανείς από την Ελληνική Κυβέρνηση ή θα λάμψουμε δια της απουσίας μας? Για τους Ολυμπιακούς μιλάμε άλλωστε. Το λέω γιατί σε κανένα άρθρο δεν μιλά για Έλληνα Υπουργό, Πρωθυπουργό ή Πρόεδρο.