Συνελήφθη 37χρονη που απειλούσε να δολοφονήσει τον Stephen Hawking-"Θα σε σκοτώσω και θα βάλω το πτώμα σου σε μία τσάντα"

Συνελήφθη 37χρονη που απειλούσε να δολοφονήσει τον Stephen Hawking-"Θα σε σκοτώσω και θα βάλω το πτώμα σου σε μία τσάντα" Facebook Twitter
Ο Stephen Hawking στο συνέδριο στην Τενερίφη, υπό την προστασία αστυνομικών
0

Η ισπανική αστυνομία, συνέλαβε μια γυναίκα η οποία απειλούσε τη ζωή του Stephen Hawking κατά τη διάρκεια της παραμονής του διάσημου επιστήμονα στην Τενερίφη.

Η 37χρονη συνελήφθη στην Arona, την ίδια ημέρα που ο Hawking έδωσε την πρώτη διάλεξη του στο φεστιβάλ Starmus, στο οποίο ήταν το τιμώμενο πρόσωπο. Η γυναίκα αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης έξι μηνών και άμεση απέλαση από την Ισπανία.

Η συλληφθείσα δεν έχει ποινικό μητρώο και είχε έρθει στο νησί την προηγούμενη ημέρα ενώ σκόπευε να φύγει την επόμενη. Πηγές ανέφεραν, ότι ήταν η κόρη του επιστήμονα που ειδοποιήθηκε από τις αρχές των ΗΠΑ, μετά την ανίχνευση της άφιξης της 37χρονης στην Τενερίφη.

Είχε εν τω μεταξύ στείλει στον επιστήμονα πάνω από 100 απειλητικά μηνύματα με φράσεις όπως «θα σας σκοτώσω και μετά θα βάλω το σώμα σας σε μια τσάντα». Η αστυνομία τη συνέλαβε σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο φεστιβάλ. Η γυναίκα φέρεται να απειλεί τον Hawking επί χρόνια, αλλά η κατάσταση έγινε πιο ανησυχητική τις τελευταίες ημέρες, όταν πολλαπλασίασε τις απειλές της μέσω e-mail και κοινωνικών δικτύων. "Θα σε σκοτώσω.» «Είμαι δίπλα σου και μπορώ να σε σκοτώσω», ήταν ένα ακόμη μήνυμα της 37χρονης που κατοικεί στη Νορβηγία.

Σε δήλωση της στην αστυνομία η 37χρονη είπε ότι αγαπά τον Hawking και δεν θα τον πείραζε ποτέ. Πηγές ανέφεραν ωστόσο ότι στο δωμάτιο της βρέθηκαν αντικείμενα αποκρυφισμού που σχετίζονται με τον θρησκευτικό εξτρεμισμό, σε αντίθεση με τις θέσεις του αστροφυσικού περί μη ύπαρξης του Θεού. Βρέθηκαν επίσης στο σπίτι της και στον χώρο εργασίας λεπτομερείς σημειώσεις και ακριβή σχέδια για να προσεγγίσει το στόχο της. Σύμφωνα με το Europa Press, η γυναίκα θα μπορούσε να έχει ψυχιατρικά προβλήματα.

Αργότερα ο Hawking παρέστη στο φεστιβάλ συνοδευόμενος από δύο αστυνομικούς, κάτι που εξέπληξε πολλούς συμμετέχοντες, καθώς δεν το συνήθιζε ο επιστήμονας. Επίσης άλλοι αστυνομικοί έλεγχαν τσάντες και είχαν συσκευές παρακολούθησης.

Με πληροφορίες από την El pais

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM