Η Μαλάλα Γιουσαφζάι κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος Facebook Twitter
EPA/MATT DUNHAM
4

Σύμφωνα με το «Thomson Reuters Foundation», η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η 18χρονη Πακιστανή ακτιβίστρια και υπέρμαχος του δικαιώματος των νεαρών κοριτσιών στην εκπαίδευση, μπήκε στο κλαμπ των εκατομμυριούχων μόλις μέσα σε τέσσερα χρόνια από τη δολοφονική επίθεση των Ταλιμπάν, χάρη στις πωλήσεις του βιβλίου για τη ζωή της και τις ομιλίες της σε όλον τον κόσμο.

Η 18χρονη Μαλάλα, το νεώτερο πρόσωπο που έχει τιμηθεί ποτέ με το Νόμπελ Ειρήνης, έγινε διάσημη παγκοσμίως αφού κατάφερε να γλυτώσει από την ενέδρα θανάτου που της έστησαν οι Ταλιμπάν όταν επιχείρησαν να την σκοτώσουν μέσα στο σχολικό λεωφορείο που επέβαινε στην κοιλάδα Σουάτ του Πακιστάν, τον Οκτώβριο του 2012.

Η Γιουσαφζάι, η οποία μετά την απόπειρα εναντίον της μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Βρετανία και σήμερα ζει μόνιμα εκεί, είναι πλέον περιζήτητη σε όλο τον κόσμο, χρεώνοντας 152.000 δολάρια για κάθε ομιλία της, πόσο διπλάσιο σε σύγκριση με τα 85.000 δολάρια που ζητά για παράδειγμα ο Νοτιαφρικανός κληρικός και ακτιβιστής Ντέσμοντ Τούτου, σύμφωνα με το αμερικανικό Institute for Policy Studies.

Τα απομνημονεύματά της με τίτλο «Με λένε Μαλάλα» εκδόθηκαν το 2013 και μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει 287.170 αντίτυπα μόνο στη Βρετανία και 1,8 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Η Μαλάλα έχει ιδρύσει το ίδρυμα «Malala Fund» που έχει ως αποστολή την προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για κορίτσια στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ η οικογένειά της έχει συστήσει με τη σειρά της την εταιρεία «Salarzai Ltd», για να προστατεύσει τα δικαιώματα στην ιστορία της ζωής της.

Η συγκεκριμένη εταιρεία αυτή, συνιδιοκτήτες της οποίας είναι οι γονείς της (Ziauddin Yousafzai και Toor Pekai) καθώς και η ίδια, είχε καθαρά έσοδα πέρσι 1,87 εκατομμύρια λίρες, αύξηση 65% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

«Από την ημέρα έκδοσης του βιβλίου της Μαλάλα, η ίδια και η οικογένειά της έχουν δωρίσει πάνω από 1 εκατ. δολάρια σε φιλανθρωπίες, κυρίως σε εκπαιδευτικά πρότζεκτ σε όλο τον κόσμο όπως στο Πακιστάν» τόνισε η οικογένεια της 18χρονης ακτιβίστριας» σε ανακοίνωση που απέστειλαν στο Thomson Reuters Foundation.

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM