Πώς είδαν διάσημοι Βρετανοί το Brexit;

Πώς είδαν διάσημοι Βρετανοί το Brexit; Facebook Twitter
Περήφανη που αποτελεί μέρος της "μη καθώς πρέπει" μειοψηφίας, έγραψε στο Twitter η J.K. Rowling
0

Μουδιασμένα, με ανάμεικτα συναισθήματα και χωρίς το σύνηθες βρετανικό φλέγμα - με μόνη ίσως εξαίρεση τον πρώην παρουσιαστή του BBC, Jeremy Clarkson - αντέδρασαν στα social media διάσημοι βρετανοί για το Brexit. Είτε είχαν υποστηρίξει το "ναι" είτε το "όχι" οι περισσότεροι από αυτούς μάλλον πιάστηκαν στον ύπνο με το αποτέλεσμα της κάλπης ή στην καλύτερη περίπτωση ακόμη συνέρχονται από την απόφαση των συμπατριωτών τους να βρεθούν εκτός ευρωπαϊκής οικογένειας.

Για την ώρα εντύπωση προκαλεί η σιωπή αστέρων όπως η Adele, από την οποία - μεταξύ μας - λίγοι περίμεναν μία πολιτική τοποθέτηση, αλλά και του συνήθως λαλίστατου, εύστοχου και δραστήριου Ian McKellen. Την ίδια στιγμή, τα πρώτα σχόλια στο Twitter διασημοτήτων, όπως η συγγραφέας του "Χάρι Πότερ", η οποία απαντώντας σε σχετικό σχόλιο του Φάρατζ περί "καθως πρέπει" βρετανών, δήλωσε περήφανη που ανήκει στη "μη καθώς πρέπει μειοψηφία", αλλά και τραγουδιστών όπως ο Boy George - ειδικά το σχόλιο του συγκεκριμένου για τον υπό παραίτηση βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον - περισσότερο αμηχανία προκαλούν, παρά οτιδήποτε άλλο. 

Σιωπή και από την πλευρά του Ντέιβιντ Μπέκαμ, που τις προηγούμενες είχε αποδυθεί σε αγώνα υπέρ του Bremain, και μερικοί έξαλλοι πανηγυρισμοί από τη Λιζ Χάρλεϊ που πολύ το χάρηκε το Brexit και ακούει... πουλάκια να λαλούν, όπως γράφει και στον λογαριασμό της στο Twitter.  

  


Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM