O Ίαν ΜακΚέλεν παίρνει θέση για το Brexit: Αν είσαι γκέι, τότε είσαι διεθνιστής

O Ίαν ΜακΚέλεν παίρνει θέση για το Brexit: Αν είσαι γκέι, τότε είσαι διεθνιστής Facebook Twitter
6


Ο Ίαν ΜακΚέλεν, ένας από τους πιο αγαπητούς και εμβληματικούς ηθοποιούς της Βρετανίας, παίρνει θέση για το Brexit λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία και δηλώνει πως τάσσεται με το στρατόπεδο της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

"Τώρα είναι η ώρα να στηρίξουμε την Ευρώπη και να δώσουμε πίσω την αίσθηση της ενδυνάμωσης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ακόμα πολύ μακριά από αυτή την άποψη." δήλωσε σε μια μακροσκελή συνέντευξή του στην Telegraph. "Αν είσαι γκέι, τότε είσαι διεθνιστής." πρόσθεσε και ανέλυσε τις απόψεις του περαιτέρω, λέγοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στην προώθηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ και τη νομική ισότητα στη Βρετανία, σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

"Οι κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ για την υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούν μέτρα για τον τερματισμό των διακρίσεων εις βάρος όλων των ΛΟΑΤ. Τα κονδύλια της ΕΕ δίνονται σε τοπικές ομάδες που αγωνίζονται κατά της ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίας." πρόσθεσε ο Ίαν ΜακΚέλεν.

"Δεν θέλω να αποσυρθούμε. Δεν θέλω και δεν θα το κάνω, ό,τι και αν δείξει η ψηφοφορία. Δεν θα ήταν το τέλος του κόσμου, αλλά είναι σχεδόν το τέλος της ζωής μου. Και είναι στο χέρι των νέων να αποφασίσουν, πραγματικά." αναφέρει στην Telegraph.

Ο Βρετανός ηθοποιός είναι γνωστός για την ακτιβιστική του δράση και την ισχυρή παρουσία του σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και είναι επίσης ένας ένθερμος οπαδός του ευρωπαϊκού σχεδίου.

Πολιτισμός
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ειναι ο "τελευταιος των Μοικανων".Το τελευταιο βρεταννικο "Ιερο τερας της σκηνης"της γενιας που εμφανισθηκε μετα τον πολεμο και μεχρι το 1960.Προιον και αυτος της εκτος συναγωνισμου μεγαλυτερης θεατρικης σχολης του κοσμου,αυτων που γαλουχουνται με προτυπο και μεσα στις πτυχες θετρικων σχολων οπως αυτη του Royal Shakesperean Theater.Των οποιων η παραγωγη τεραστιων ηθοποιων ειναι συνεχης και ανεξαντλητη.Με τους εκπροσωπους της να περιλαμβανουν σημερα απο τον Jeremy Irons και τον Hugh Laurie μεχρι τον Benedict Cumberbatch.Κατα μια οχι και τοσο περιεργη συγκυρια τα μελη αυτης της ατυπης ομαδας εχουν,στην συντριπτικη πλειονοτητα τους,ενα κοινο χαρακτηριστικο.Ειναι αυτο που θα ελεγε καποιος "προοδευτικων πεποιθησεων".Ειναι ανοιχτα μυαλα και ενδιαφερονται πολυ για την ευημερια και τα δικαιωματα του συνολου των πολιτων.Ο καθενας με τον τροπο του.Υπαρχει ενας ασφαλης τροπος να προξενησεις στους περισσοτερους απο αυτους αλλεργια με ...αναφυλακτικα συμπτωματα.Αρκει να πεις μπροστα τους "σπουδαιο συστημα ο νεοφιλελευθερισμος" !!Μια ευκολη ερευνα θα πιστοποιησει
Πραγματικά πάντα έχει γέλιο όταν οι μεγαλύτεροι ωφελημένοι της φιλελεύθερης κοινωνίας και οικονομίας την καταδικάζουν μετά βδελυγμίας!Και υποστηρίζουν (με ενα ποτήρι Dom Perignion στο χέρι) τον αριστερό ολοκληρωτισμό που θα τους έκλεινε για πλάκα σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης ακόμα και αν σκεφτόντουσαν μόνο να διαφωνήσουν με τας υποδείξεις...Αυτές οι έρευνες έχουν γίνει και για αυτό στη Βρετανία οι τύποι αυτοί λέγονται Σοσιαλιστές της Σαμπάνιας και στη Γαλλία Αριστεροί του Χαβιαριού.
Φαντάζομαι λες για αυτούς που παρότι ζουν με τη σύνταξη του παππού τους καλούνται να πληρώσουν φόρους και χαράτσια επι τεκμαρτών (ανύπαρκτων δηλαδή) εισοδημάτων προκειμένου οι κρατικοδίαιτοι οπαδοί του Σοσιαλισμού να βγουν στη σύνταξη από τα 50 τους, σωστά?Αυτοί λοιπόν οι μη έχοντες στον κρατικιστικό ήλιο της Ελλάδος μοίρα ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ πως η λύση στο πρόβλημα τους δεν βρίσκεται στον σοσιαλιστικό ολοκληρωτισμό. Βρίσκεται μόνο στην φιλελεύθερη οικονομία και κοινωνία.Αυτοί οι άνθρωποι στη σημερινή μας κατάσταση ονομάζονται είλωτες.Και οι βολεμένοι απο το κράτος πατερούλη που κράζουν τους είλωτες επειδή βαρέθηκαν να δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν ονομάζονται κρετίνοι!Ελπίζω να σου έλυσα την απορία Νίτσα μου.
@Andy GreyΔεν ειμαι βεβαιος οτι καταλβα τι προσπαθεις να πεις.Οι ηθοποιοι ειναι οι μεγαλυτεροι ωφελημενοι της φιλελευθερης κοινωνιας ; Κι εγω που νομιζα οτι αυτοι ειναι οι επιχειρηματιες/καρχαριες των τεραστιων corporations !Αλλα,περαν αυτου,τα περι "υποστηριξης του αριστερου ολοκληρωτισμου" που ακριβως τα βρηκες ; Σε ονειρο η τα προβλεπει καποιο manual να λεγονται υποχρεωτικα οταν καποιοι ΔΕΝ υποστηριζουν τον νεοφιλελευθερισμο για να τους διαβαλλουμε οσο περισσοτερο γινεται ;Δηλαδη ,για να καταλαβω τι εννοεις,οταν καποιος,ηθοποιος η μη,υποστηριζει οτι ΔΕΝ ειναι ΔΙΚΑΙΟ να υπαρχουν ταυτοχρονα σε μια κοινωνια πολυδισεκατομμυριουχοι και παιδακια τα οποια πεθαινουν λογω ελλειψης τροφης,νερου και φαρμακων,αυτοι ειναι....αναρχοκομμουνιστες ; !!Ελεος !!!Οσο για τα περι σοσιαλιστων της σαμπανιας και αριστερωων του χαβιαριου οφειλω να πω οτι ειναι εξυπνα,και πιασιαρικα,σλογκανς.Οπως αλλωστε και τα μοναρχοφασιστες η εαμοβουλγαροι τα οποια χρησιμοποιουσαν οι δυο πλευρες της εμφυλιοπολεμικης περιοδου στην Ελλαδα.Αλλα το να συμμετεχω σε μια πολιτικοκοινωνικη συζητηση σε επιπεδο σλογκανς δεν ειναι κατι που θα μπορουσα ποτε να κανω.Η ποδοσφαιροποιηση της πολιτικης,η συζητηση για το αθλημα ποδοσφαιρου με επικεντρωση οχι στο αθλημα αλλα στα δοτα προσωνυμια των οπαδων(...γαυροι,βαζελοι,χανουμισσες....)ισως να εχει πλακα.Αλλα για ατομα τα οποια εχουν περασει την εφηβικη ηλικια ειναι κατι ακρως υποτιμητικο.