Κιτ Χάρινγκτον: Οι άντρες ηθοποιοί αντιμετωπίζουν τον ίδιο σεξισμό με τις γυναίκες

Κιτ Χάρινγκτον: Οι άντρες ηθοποιοί αντιμετωπίζουν τον ίδιο σεξισμό με τις γυναίκες Facebook Twitter
0

Ο σταρ του «Game of Thrones» Κιτ Χάρινγκτον ισχυρίζεται ότι οι άντρες ηθοποιοί αντιμετωπίζουν ένα παρόμοιο είδος «μειωτικού» σεξισμού για την εξωτερική τους εμφάνιση, όπως ακριβώς συνέβαινε επί χρόνια με τις γυναίκες συναδέλφους τους.

Ο 29χρονος Βρετανός σταρ εξομολογείται ότι έχει νιώσει αυτό το συναίσθημα κυρίως κατά τη διάρκεια φωτογραφήσεων, όταν του ζητούσαν να βγάλει τα ρούχα του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό της εφημερίδας «Sunday Times», ο Χάρινγκτον υποστήριξε ότι υπάρχει ένα «διπλό πρότυπο» στη βιομηχανία του θεάματος όπου σωστά καταδικάζονται οι περιπτώσεις στις οποίες οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους άντρες.

«Μου αρέσει να σκέφτομαι τον εαυτό μου ως κάτι περισσότερο από ένα κεφάλι με τρίχες ή ένα σύνολο με ωραία, εξωτερικά χαρακτηριστικά - είναι υποτιμητικό» τόνισε ο Τζον Σνόου του «Game of Thrones».

Mε στοιχεία από την Telegraph

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM