Αθήνα   28°C
LIFO

ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΒΙΖΑ

Μερόπη Κοκκίνη
Image

Ανακοινώθηκε χθες η κατάργηση της βίζας για τους Έλληνες πολίτες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ. Η γνωστοποίηση έγινε από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο.

Το αμερικανικό υπουργείο, που είναι υπεύθυνο μεταξύ άλλων και για το πρόγραμμα κατάργησης βίζας "διαπίστωσε ότι η Ελλάδα έχει συμμορφωθεί με τις ουσιαστικές απαιτήσεις ανταλλαγής πληροφοριών και ασφαλείας..." Πλέον, θα δίνεται στους Ελληνες πολίτες η δυνατότητα να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για διάστημα ως και 90 ημερών χωρίς να απαιτείται η έκδοση βίζας.

Όπως συμβαίνει και με τους ταξιδιώτες των άλλων χωρών για τις οποίες έχει καταργηθεί η βίζα, οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να κάνουν χρήση του συστήματος ESTA (Electronic System Travel Authorization), μέσω του οποίου θα αποκτούν μια ταξιδιωτική εξουσιοδότηση.

Η κατάργηση της βίζας αναμένεται να ισχύσει σε περίπου ένα μήνα.

ΜΚ

11.3.2010, 18:05
 
Facebook Twitter Google Bookmarks
 
Κανονικό μέγεθος σώματος κειμένου Μεγέθυνση σώματος κειμένου +1 Μεγέθυνση σώματος κειμένου +2 
 
 
Copyright© 2009 ΔΥΟΔΕΚΑ Α.Ε.       Ανάπτυξη εφαρμογής verve VERVE Internet & Open Source Solutions  / Διεύθυνση project FairyNetwork