Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες

Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες Facebook Twitter
Nikos Libertas/SOOC
0

Κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με όσα προβλέπει η τροπολογία, ο αριθμός των αδειών ορίζεται σε τέσσερις (υψηλής ευκρίνειας), ενώ η τιμή εκκίνησης της δημοπράτησης θα ορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας και θα είναι για δέκα έτη.

Η τροπολογία θα συζητηθεί το απόγευμα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η οικονομική βιωσιμότητα των τηλεοπτικών επιχειρήσεων για να μη δημιουργούνται στρεβλώσεις στην αγορά ή υπερδανεισμός με τις τακτικές του παρελθόντος.

όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με τη μελέτη του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, την οποία έχει στα χέρια της η κυβέρνηση, οι τεχνικές προδιαγραφές και οι τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας απαιτούν την καλύτερη ποιότητα περιορίζοντας τις δυνατότητες του φάσματος, απαντώντας εμμέσως στις φωνές που μιλούν για απεριόριστο φάσμα. Από την πλευρά των καναλιών αμφισβητείται πάντως η εφαρμογή της συμφωνίας αυτής και των λεπτομερειών της στην ελληνική πραγματικότητα.

Στόχος, σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές, όλοι οι υποψήφιοι, είτε υφιστάμενες επιχειρήσεις, είτε νέες, να ξεκινούν από μηδενική βάση προκειμένου να ενισχυθεί ο υγιής ανταγωνισμός και να αδειοδοτηθούν βιώσιμες επιχειρήσεις, με εργαζόμενους οι οποίοι θα προστατεύονται καθώς ο νόμος 4339/2015 προβλέπει το εύνομο των εργασιακών σχέσεων που θα συνάπτονται.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ