Το Βήμα: Γράψαμε αναλήθειες και ανακρίβειες για τον Κατρούγκαλο

Το Βήμα: Γράψαμε αναλήθειες και ανακρίβειες για τον Κατρούγκαλο Facebook Twitter
5

Η εφημερίδα "Το Βήμα" παραδέχεται τώρα ότι έγραψε "ανακρίβειες και αναλήθειες", σε ό,τι αφορά στο ρεπορτάζ της "περί προμήθειας 12%" από τον Γιώργο Κατρούγκαλο για επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, ένα δημοσίευμα που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και δημοσιευμάτων.

Τότε μάλιστα η Ν.Δ. είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Κατρούγκαλου ή και την απομάκρυνση του από την κυβέρνηση, από τον Πρωθυπουργό. Ο υπουργός είχε δώσει εκείνη την εποχή συνέντευξη Τύπου και κατήγγειλε "προβοκάτσια" και "βρώμικη επίθεση". Είχε δε προαναγγείλει την προσφυγή του στη δικαιοσύνη.

Η αγωγή στρεφόταν κατά του  ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη, του Διευθυντή του «Βήματος» Αντώνη Καρακούση αλλά και του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Βήμα Fm» Βασίλη Χιώτη, ο οποίος ήταν και ο συντάκτης του δημοσιεύματος που εμφάνιζε τον υπουργό «να υπόσχεται διορισμούς με προμήθεια 12%».

Τώρα, στο τελευταίο φύλο του Βήματος της Κυριακής, υπήρχε αυτό το μονόστηλο στο οποίο αναφερόταν: «Η εκδίκαση της αγωγής του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου κατά της εφημερίδας μας, που είχε οριστεί την περασμένη Πέμπτη, αναβλήθηκε έπειτα από αίτημά μας με σκοπό να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σε σχέση με ανακρίβειες και αναλήθειες που είχαν περιληφθεί στο επίδικο ρεπορτάζ μας της 22/3/2015».

Το Βήμα: Γράψαμε αναλήθειες και ανακρίβειες για τον Κατρούγκαλο Facebook Twitter
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM