Το Βusinessinsider μόλις πωλήθηκε σε εκπληκτική τιμή

Το Βusinessinsider μόλις πωλήθηκε σε εκπληκτική τιμή Facebook Twitter
0

Νωρίτερα φέτος ο γερμανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Axel Springer προσπάθησε να αγοράσει τους Financial Times. Και απέτυχε.

Σήμερα ωστόσο, συμφώνησε να αγοράσει ποσοστό 88% στην Business Insider έναντι 343 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.


Σε ανακοίνωσή του, ο όμιλος Springer είπε ότι ήδη κατέχει περίπου το 9% της Business Insider, η οποία διαχειρίζεται την ιστοσελίδα businessinsider.com με 76 εκατομμύρια μεμονωμένους επισκέπτες το μήνα. Η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών για θέματα ανταγωνισμού, επισημαίνει το Bloomberg.


"Η συναλλαγή είναι βασικό στοιχεία της στρατηγικής της Axel Springer να αναπτυχθεί προσφέροντας δημοσιογραφία με ψηφιακά μέσα σε αγγλόφωνες περιοχές", ανέφερε ο όμιλος Springer σε ανακοίνωση.

O όμιλος Axel Springer έχει έδρα το Βερολίνο και είναι ιδιοκτήτης δύο σημαντικών εφημερίδων. Της Die Welt και της Bild. Τον Ιούλιο, έχασε την ευκαιρία να αγοράσει τους Financial Times, Αυγούστου, αφού στο τελευταίο δευτερόλεπτο επικράτησε ο Nikkei της Ιαπωνίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM