Ο αρθρογράφος Πατρίκ Πελού αποχωρεί από το Charlie Hebdo

Ο αρθρογράφος Πατρίκ Πελού αποχωρεί από το Charlie Hebdo Facebook Twitter
0


Ένας από τους σημαντικότερους αρθρογράφους της Charlie Hebdo, η συντακτική ομάδα της οποίας αποδεκατίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο σε μια επίθεση ακραίων ισλαμιστών, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα.


Ο Πατρίκ Πελού, που είναι γιατρός και χρονογράφος στην εφημερίδα τα τελευταία 12 χρόνια, ανακοίνωσε σε έναν φοιτητικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι θα διακόψει τη συνεργασία του με την εφημερίδα, κάτι που επιβεβαίωσε και μια δημοσιογράφος.


"Αποφάσισα να σταματήσω να γράφω στη Charlie Hebdo επειδή κάτι έχει τελειώσει", εξήγησε ο Πελού στον ραδιοσταθμό Web7Radio.
Η δημοσιογράφος και συνάδελφός του στην εφημερίδα Ζινέμπ Ελ Ραζουί, επιβεβαίωσε ότι ο Πελού θα αποχωρήσει στις αρχές Ιανουάριου.


Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί διάσημοι σκιτσογράφοι, σκοτώθηκαν στην επίθεση που πραγματοποίησαν ακραίοι ισλαμιστές στα γραφεία της εφημερίδας στο Παρίσι, στις 7 Ιανουαρίου. Ο Πατρίκ Πελού ήταν ένας από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο μετά την επίθεση.


Την Τετάρτη ο γελοιογράφος Λουζ επιβεβαίωσε ότι και αυτός θα αποχωρήσει την επόμενη εβδομάδα.


"Υπάρχουν άλλοι που θα συνεχίσουν την εφημερίδα και παραμένω Charlie Hebdo στην ψυχή, όμως πρέπει να ξέρεις πότε να γυρίσεις τη σελίδα. Πιστεύω ότι δεν φέρνω πλέον τίποτα το καινούριο στην εφημερίδα. Θα φύγω χωρίς τυμπανοκρουσίες", είπε ο Πελού υπογραμμίζοντας ότι "δεν έχει πλέον το κουράγιο να συνεχίζει κάθε εβδομάδα".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM