Άστραψε και βρόντηξε ο Πανούσης απόψε εναντίον του Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Άστραψε και βρόντηξε ο Πανούσης απόψε εναντίον του Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου Facebook Twitter
Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC
21

 

Άστραψε και βρόντηξε ο Πανούσης απόψε εναντίον του Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου Facebook Twitter

Πλήρη άγνοια για το περίφημο plan B του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, δήλωσε ότι έχει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Κληθείς να σχολιάσει τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων, γύρω από τις κινήσεις Βαρουφάκη, ο ίδιος σημείωσε με νόημα ότι έχουμε Σύνταγμα και νόμους και σχολίασε καυστικά ότι πολλοί πολιτικοί παίζουν στο όριο υπονόμευσης της δημοκρατίας, «για να μη μιλήσω για εσχάτη προδοσία» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών παίζει στα όρια της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, καθώς, όπως είπε, «ο κ. Βαρουφάκης και άλλοι νομίζουν πως έχουμε λαϊκή δημοκρατία» και υποστήριξε ότι όλα αυτά αποτελούν έμμεση υπονόμευση της δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι όλα όσα ακούγονται για τον Βαρουφάκη χρήζουν δικαστικής διερεύνησης.

Εξέφρασε δε την άποψη ότι η πολιτική απαξία και απαξίωση είναι πολλές κάτι πολύ ισχυρότερο από ένα ειδικό δικαστήριο, ενώ ερωτηθείς για το «ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό», απάντησε ότι υπάρχουν δύο πλευρές του λογαριασμού, η πλευρά μίας αποτυχίας της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής και η πλευρά του δόλου.

«Έτσι όπως καιει τον εαυτό του ο Βαρουφάκης, είναι σα να είχε και να έχει σχέδιο. Η διαφορά ανάμεσα στο σχέδιο και στον δόλο δεν είναι μεγάλη» είπε.

Σε ερώτηση σχετικά με πιθανή ανάμειξη του πρωθυπουργού στα σχέδια Βαρουφάκη, δήλωσε κατηγορηματικά ότι το αποκλείει και απέδωσε τις κινήσεις Βαρουφάκη σε μία προσπάθεια απαξίωσης του πρωθυπουργού η οποία θα οδηγούσε σε μία απόπειρα μετάβασης σε έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Βαρουφάκης παίζει ένα παιχνίδι και έχει ένα ρόλο» σημείωσε.

Επίσης τα βέλη του έστρεψε και προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία, όπως είπε, θέλει εκτός από Πρόεδρος της Βουλής να το παίζει και Προέδρος Δημοκρατίας, και πρωθυπουργός, και υπουργός Δημοσίας Τάξης:

«Δεν είναι ορθός ο τρόπος που διαχειρίζεται τα κοινοβουλευτικά. Αν κυλήσουμε ομαλά τα επόμενα 3,5 χρόνια, χωρίς να γίνουν εκλογές, το βλέπω δύσκολο να μπορέσει να κρατήσει τις ισορροπίες ως πρόεδρος της βουλής... Δεν προβλέπεται βοηθός πρωθυπουργού» πρόσθεσε με νόημα και συμπλήρωσε: «ο καθένας έχει το δικό του χώρο ευθύνης...»

Στη συνέχεια τόνισε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου έχει την τάση να επεκτείνεται έξω από τις αρμοδιότητές της ή να τις τραβάει στα άκρα: «Δεν μπορεί να παίζει ρόλο οιονεί Προέδρου Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, υπουργού Δημοσίας Τάξης. Δεν μπορεί να γίνει αυτό... Κάποια στιγμή το σύστημα πρέπει να συζητήσει σοβαρά πώς μπορεί να προΐσταται στη βουλή ένας άνθρωπος που λειτουργεί με αυτό τον τρόπο», σημείωσε.

Μπορεί να λυθεί αυτό με μια πρόταση μομφής, ρωτήθηκε ο κ. Πανούσης για να απαντήσει: «Δύσκολο. Στην Αριστερά είναι δύσκολα αυτά τα πράγματα».

 

 

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Δείτε το βίντεο που πόσταρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Δεν ξέρω αν το καλάμι είναι λίγο καβαλημένο, αλλά αν δεν σταματήσουν όλοι οι κυβερνητικοί να πηγαίνουν στα άθλια πάνελ όλων των "αχαρακτήριστων" ιδιωτικών καναλιών, όλοι οι γραφικοί, τύπου κ. Πανούση, θα συνεχίζουν το δρόμο που χαράσσουν οι ταγοί της αθλιότητας που θριαμβεύει στην Ελλάδα. Δεν υπερυψώνω τη δημόσια τηλεόραση, αλλά φτάνει τόση ξετσιπωσιά. Τόσο βρώμικη ενημέρωση δεν την χρειαζόμαστε. Και ο κ. Πανούσης μπαίνει στο χορό των εμβόλιμων ενδοκυβερνητικών "συγκρούσεων". Γιατί? Αν θέλει να κάνει κάτι πραγματικά χρήσιμο, ας καταργήσει τα ΜΑΤ. Θεέ μου, τι είπα! Θού Κύριε φυλακή τω στόματί μου......
ακόμη χειρότερο από το να καταργήσει τα ΜΑΤ θα είναι να τα διατηρήσει αλλά με υποχρέωση να φέρουν συγκεκριμένο κωδικό με μεγάλα γράμματα μπρος και πίσω στις φόρμες τους (αν βέβαια δεν βάλει στο μεταξύ βέτο η Astrea...)
Ο κ.Πανούσης καλά θα κάνει να είναι πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις και τούς χαρακτηρισμούς του.Οσο για τον κ.Βαρουφάκη ο κ.Πανούσης είναι πολύ "μικρός" για να εξαπολύει λάσπες και μύδρους απέναντί του.Ουδέν άλλο σχόλιο.......
Ουγκάγκα μπουμ μπουμ χι γκάπα γκουμ μπιρλί γκαγκάαούγκιγκι αούγκιγκι μπάγκαλα γκάουγκα γκα.Ουγκαγκα μπουμ μπουμ χι γκαπα γκουμ μπιρλι γκαγκααουγκιγκι αουγκιγκι μπαγκαλα γκαουγκα γκα!
Ο κ. Πανούσης είναι ο μοναδικός που εκτιμώ σε αυτήν την κυβέρνηση. Έχει κάνει λάθη κι αυτός βέβαια, όπως περιμέναμε απο όλους όσους κυβερνούν πρώτη φορά, αλλά τουλάχιστον δείχνει να το έχει πιάσει το νόημα αντίθετα με τους υπόλοιπους. Μια χαρά και λίγα είπε και για τον Βαρουφάκη και για την Κωνσταντοπούλου.Άσχετο: εκτιμούσα και τον Τσακαλώτο, αλλά μετά την τραγική του επίθεση εναντίουν του Λοβέρδου, με ψευδείς καταγγελίες, άλλαξα γνώμη (τις οροθετικές δεν τις εξέθεσε ο Λοβέρδος, αλλά η εισαγγελεία Αθηνών, και εμείς μπορεί να μην έχουμε κάτσει να το ψάξουμε αλλά ο υπουργός Τσακαλώτος θα έπρεπε).
Κατα την "διαδικασια ενηλικιωσης"ενας νεος μαθαινει πολλα,και σημαντικα.Ενα απο αυτα ειναι να "γνωριζει τι αγνοει".Να αντιλαμβανεται σε ποιους τομεις οι γνωσεις του ειναι ελαχιστες.Και να προστρεχει σε "ειδικους"για την βοηθεια τους στους τομεις αυτους.Αφου το κανει αυτο μερικες φορες,και αναποφευκτα "καψει τα δαχτυλα του"ακολουθωντας τις συμβουλες ειτε "ειδικων" που δεν ειναι ειδικοι,ειτε που εχουν προσωπικη agenda και στοχους,αντιλαμβανεται οτι προεχει κατι αλλο.Να μαθει να αναγνωριζει και να επιλεγει ανθρωπους με βαση πολυ περισσοτερα στοιχεια απο το ποσο ωραια μιλανε σε σχεση με το "γνωστικο αντικειμενο τους".Κυριως με βαση τον χαρακτηρα τους.Οταν το κανει και αυτο, αρχιζει να κατανοει οτι η διαφορα μεταξυ θεωριας και πραξης,μεταξυ του "λεγω"και του "πραττω",ειναι....ενα χαος.Ειναι σαν αυτη του "φραστικου εραστη",καποιου δηλαδη που εχει γραψει βιβλια σχετικα με το σεξ, αλλα ο ιδιος ....δεν.....,με τον ...Τζιακομο Καζανοβα .Και,οταν το μαθει κι αυτο,πρεπει να μαθει και το βασικοτερο μαθημα.Να αναγνωριζει τα λαθη του,και να μην τα επαναλαμβανει.Οταν φθασει σε αυτο το σημειο εχει συγκεντρωσει επαρκη γνωση για να γινει δεκτος να φοιτησει στην "μεγαλη σχολη ηγετων".Για την αποκτηση του πτυχιου της,βεβαια,θα του χρειασθουν και-πολλα- αλλα πραγματα.Μεταξυ των οποιων και τυχη.Αυτη ,ομως,ειναι μια αλλη ιστορια....
Στην ουσία ο Πανούσης επιβεβαιώνει τον Λυκουρέζο στη διατύπωση του κατηγορητηρίου για τον Βαρουφάκη, ότι δηλαδή, ακόμα κι αν οι πράξεις του δεν συνιστούν εσχάτη προδοσία (μένει βέβαια να το δούμε, ίσως και να συνιστούν), είναι ποινικά αξιόλογες και θα πρέπει η δικαιοσύνη να διερευνήσει σε βάθος το ζήτημα.Όσο για τη Ζωή, θα πρέπει η Βουλή να πάρει άμεσα αποφάσεις για την αποπομπή της.
Δεν έχει σημασία τι λες ... αρκεί να είναι κατά της Ζωής και του Βαρουφάκη και βγαίνεις στον σκαϊ .... Συνεχίστε έτσι και ο Λαφαζανης θα πάρει και τα 62% του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος!
τις ίδιες δημοσκοπήσεις που δείχνουν δημοφιλέστερο τον Τσίπρα ή τίποτε άλλες; Αν τον άφηνε ακόμη περισσότερη ώρα η Δημοσιογράφος, παίζει να έλεγε και ότι μυρμηγκιάζει το κεφάλι του όταν ακούει τη Ζωή... Απλά τραγικός.
#Ημίθεε,δεν ξέρω του Πανούση, εμένα πάντως σίγουρα μυρμηγκιάζει το κεφάλι μου όταν ακούω την Κωνσταντοπούλου να μιλά μ' εκείνο τον ψυχαναγκαστικό λόγο. Και όχι μόνο αυτήν, αλλά και το Λαφαζάνη, Λαπαβίτσα, Στρατούλη, Μιχελογιαννάκη κλπ.
@σαλιγκάριΘες να παραθέσεις πότε μίλησα για αξιόπιστη δημοσκόπηση; Παρέθεσα τις συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι γνωστό και αποδεδειγμένα ήταν αναξιόπιστες.Δεν θεωρώ τις δημοσκοπήσεις που αναφέρεις πιο αξιόπιστες!Αν θες να τσουβαλιάζεις τους ανθρώπους βασισμένος σε αυθαίρετα στερεότυπα, δικαίωμα σου, αλλά καταλαβαίνεις πως τα σχόλια σου κρίνονται από αυτό και χάνεις και το δίκιο σου όπου μπορεί να το έχεις...
σωστά, ΜΟΝΟ οι συριζαίοι βλέπουν τις δημοσκοπήσεις που τούς συμφέρουν - οι ΠασοκοΝΔποταμηδες είναι πάντα αμερόληπτοι και δίκαιοι (και ο μονόκερως μαζί τους όπως και τα ιπτάμενα γαΙδούρια και τα ακίνδυνα πυρηνικά). Πώς φαίνεται ο κολημμένος άνθρωπος...
Εγώ άλλο δεν καταλαβαίνω. Γιατί πρέπει να χρηματοδοτούμε με υπουργικό μισθό έναν τύπο που δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ εκτός από την προεκλογική εκστρατεία του για το Ποτάμι;
#agapanthosΕνώ οι άλλοι Υπουργοί (Λαφαζάνης, Στρατούλης, Δρίτσας, η γυναίκα του τελευταίου, Κουρουπλής και πάνω απ' όλα ο ΓιάΝης Βαρουφάκης κλπ) κάνανε πολλά;;;Είμαι περίεργη να μάθω τι κάνανε, εκτός, βέβαια, από το να βυθίσουνε την οικονομία σε ακόμα βαθύτερη ύφεση.