Σατανιστικό πάρτι σε μυστική τοποθεσία για τα εγκαίνια του αγάλματος του Μπαφομέτ

Σατανιστικό πάρτι σε μυστική τοποθεσία για τα εγκαίνια του αγάλματος του Μπαφομέτ Facebook Twitter
8

Σατανιστικό πάρτι σε μυστική τοποθεσία για τα εγκαίνια του αγάλματος του Μπαφομέτ Facebook Twitter

 

Η Σατανιστική οργάνωση The Satanic Temple που είχε εδώ και καιρό ανακοινώσει πως ετοίμαζε ένα άγαλμα λατρείας στο Σατανά, παρουσίασε τελικά το αμφιλεγόμενο γλυπτό του Μπαφομέτ στο Ντιτρόιτ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

 

Αρχικά η οργάνωση  διεκδικούσε να τοποθετήσει το άγαλμα σε κεντρικό σημείο στην πόλη, δίπλα από ένα άλλο γλυπτό με τις δέκα εντολές. Το σκεπτικό τους ήταν να εξασφαλίσουν το δικαίωμα έκφρασης και λατρείας της θρησκείας τους χωρίς περιορισμούς. Ωστόσο το σκεπτικό αυτό δεν έγινε δεκτό από το δήμο και τις οργανώσεις που μπλόκαραν τα σχέδια τους.

 

Σατανιστικό πάρτι σε μυστική τοποθεσία για τα εγκαίνια του αγάλματος του Μπαφομέτ Facebook Twitter

 

Λόγω προγραμματισμένων διαδηλώσεων, η ομάδα, κράτησε τη τοποθεσία των αποκαλυπτηρίων μυστική, μέχρι και λίγη ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Οι προσκεκλημένοι έλαβαν μήνυμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο λίγη ώρα πριν για το πού θα γινόταν η πρεμιέρα. Εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν σε ένα κτίριο στη βιομηχανική περιοχή του Ντιτρόιτ και λίγο πριν τις 12 το βράδυ άρχισαν να δοξάζουν το Σατανά με ύμνους ενώ ένας από τους ιερείς απομάκρυνε το σεντόνι που κάλυπτε το μπρούτζινο γλυπτό. Στη συνέχεια ακολούθησε πάρτι και οι καλεσμένοι φωτογραφήθηκαν δίπλα από τον Μπαφομέτ.

Σατανιστικό πάρτι σε μυστική τοποθεσία για τα εγκαίνια του αγάλματος του Μπαφομέτ Facebook Twitter

H παρουσίαση στο Ντιτρόιτ προκάλεσε διαμαρτυρίες από τοπικές οργανώσεις που όμως δεν έλαβαν μέρος στη σωστή τοποθεσία  "Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε στο Ντιτρόιτ είναι μαι γιορτή υποδοχής του κακού", δήλωσε ο αιδεσιμότατος ο Dave Bullock, ένας πάστορας σε εκκλησία του Μίσιγκαν.

 

Το άγαλμα πάντως δεν αναμένεται να παραμείνει διαθέσιμο για επισκέψεις από το κοινό, μέχρι να βρεθεί η μόνιμη τοποθεσία.

 


 

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Η σύνδεση του κριαριου με το διαολο αδικεί το διάολο...εκτος απ'το ότι νομίζω πως είναι ψιλοηλίθια τα συγκεκριμένα ζώα (σχετικά με άλλα) εξυπηρετουν και τα στερεότυπα και πιστεύω των συντηρητικων -παραδοσιακων για μια ενδεχομένως εναλλακτικη λατρεία που θέλουν να διαδώσουν οι "μύστες" του Μπάφομετ.Ο μόνος τρόπος να πιστεψεις στο διάολο είναι να πιστεψεις ότι υπάρχει θεός (με άσπρη γενειαδα κτλ.) οπότε γμσ τα....
Κάπου πέτυχα το Vine των αποκαλυπτηρίων.Τα δύο "παλικάρια" με το που τράβηξαν το σεντόνι άρχισαν να φιλιούνται στο στόμα.Ήταν τόσο στημένη, φθηνή και άβολη η πράξη που μου προκάλεσε ένα αίσθημα μεταξύ λύπης και αηδίας.Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι αυτές τις μακακίες θα τις πληρώσουν οι "γκέι της διπλανής πόρτας".
Η είδηση δίνει πάντως αφορμή να σκεφτούμε τις συνέπειες του να δίνουμε το ακαταλόγιστο στον οποιοδήποτε ,εαν ισχυριστεί ότι "είναι η πίστη του". Πχ πρέπει να σεβόμαστε όλους τους χριστιανούς ακόμα κι αν κάποιοι δεν κερδίζουν το σεβασμό μας.Να μην ανεβάζουμε παραστάσεις γιατί τους προσβάλλουμε την πίστη,να μην ζωγραφίζουμε τον μωάμεθ γιατί προσβάλλονται οι μουσουλμάνοι κλπ.Και έρχονται τώρα και οι σατανιστές και να υποθέσω θα πρέπει να σεβόμαστε τη μούρλα τους γιατί είναι ιερή. Και αντε εν προκειμένω, για ένα άγαλμα λέει και δεν ξέρω καν τι φρούτα είναι σε αυτήν την ομάδα.Αλλά οι πραγματικοί θειστές σατανιστές έχουν τον βιασμό ή τις ανθρωποθυσίες ως κανονικές θρησκευτικές εκφράσεις. Η μυωπική εμμονή του "σεβασμού στη πίστη" συνεπάγεται και την αποδοχή των παραπάνω.Το ποιντ μου είναι :καμία ειδική μεταχείριση στις εκκλησίες,κανένας a priori σεβασμός σε "πιστούς" και καμία ασυλία σε ημίτρελους.