Η Λίνα Αλεξίου για το ΕΣΡ: Δεν επελέγην ως μητέρα της Ζ. Κωνσταντοπούλου

Η Λίνα Αλεξίου για το ΕΣΡ: Δεν επελέγην ως μητέρα της Ζ. Κωνσταντοπούλου Facebook Twitter
Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η Λίνα Αλεξίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
7

Για «καταιγισμό της παραπληροφόρησης από κάποια λεγόμενα social media αλλά και από κάποιες εφημερίδες», κάνει λόγο η Λίνα Αλεξίου, μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία ανέλαβε την προεδρία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΕΣΡ.

Σε ανακοίνωσή της, απαντά σε πρόσφατα δημοσιεύματα τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «επελέγην ομοφώνως για τη θέση της  Αντιπροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης πριν από τέσσερα χρόνια. Προφανώς δεν επελέγην ως μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που τότε δεν ήταν ούτε βουλευτής, ούτε καν υποψήφια».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τον καταιγισμό της παραπληροφόρησης από κάποια λεγόμενα social media αλλά και από κάποιες εφημερίδες σε μιά εναντίον μου εκστρατεία που κορυφώθηκε με κάποια ερώτηση κάποιου βουλευτή.

Επιτρέψτε μου να θυμίσω ότι επελέγην ομοφώνως για τη θέση της  Αντιπροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης πριν από τέσσερα χρόνια.  Προφανώς δεν επελέγην ως μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που τότε δέν ήταν ούτε βουλευτής   ούτε καν υποψήφια.

Επελέγην με βάση μια βραβευμένη επαγγελματική σταδιοδρομία δεκαετιών, που στην διάρκειά τους, πιστεύω, ετίμησα τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της έντιμης ενημέρωσης.

Για όσους είναι εθισμένοι στη διαπλοκή αυτές οι αρχές είναι άγνωστες, άν όχι περιφρονητέες.  Γι΄ αυτό και δεν διστάζουν να κάνουν δήθεν καταγγελίες πιστεύοντας ότι πλήττοντας με κακότητα θεσμούς ή πρόσωπα εκφέρουν πολιτικό λόγο ή ασκούν πολιτική κριτική.

Για εκείνους που προσπάθησαν και αυτή τη φορά να υπηρετήσουν εκ του πλαγίου ευδιάκριτα συμφέροντα, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουν πως ούτε εγώ επελέγην (προ τετραετίας) στο ΕΣΡ ως μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ούτε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπήκε στην πολιτική και εξελέγη βουλευτής ως κόρη της Λίνας Αλεξίου.

Πονάει, βέβαια, ορισμένους να ξέρουν ότι στη δημόσια ζωή υπάρχουν και αυτόνομα πρόσωπα με αδιαπραγμάτευτες αυτόνομες πορείες.

Γι΄αυτό και η τόση αήθεια. Γι΄αυτό και το τάχατες μπέρδεμα – από ένα καθαρά υπηρεσιακό έγγραφο – της αντιπροέδρου (που προεδρεύει, ελλείψει προέδρου, στο υπηρεσιακό συμβούλιο) με το αξίωμα του προέδρου του ΕΣΡ.

Εκτός και αν δεν είναι μόνο η αήθεια που περισσεύει, αλλά και η ευήθεια.

Λίνα Αλεξίου
Αντιπρόεδρος ΕΣΡ»

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Ναι αλλά αυτό περιγράφει την πλειονότητα της Ελληνικής πολιτικής τάξης, όχι μόνο το Κωνσταντόπουλο-Αλεξέϊκο, και υπάρχει μια γενικευμένη ανοσία σε τέτοιες ευαισθησίες, τόσο που όλοι και όλες θίγονται και όταν απλώς δειλά δειλά τίθεται θέμα. Το άσχημο είναι ότι η μητέρα της προέδρου της βουλής ήταν αντιπρόεδρος (και τώρα πρόεδρος) ενός κατάπτυστου φορέα, ο οποίος ενδιαφέρεται μόνο να περιορίζει την αναπαράσταση και αφήγηση της ομοφυλοφιλικής αγάπης και να προσγειώνει στα μαλακά κατάπτυστους, απαράδεκτους δημοσιογράφους. Ενός φορέα που διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλον. Οποιασδήποτε μητέρα και να ήταν η κa Αλεξίου είναι ένοχη γι'αυτήν την κατάσταση. Αντί να υπερασπίζεται την θεσούλα της και να το παίζει και θύμα σκευωρίας (λες και η ίδια δεν αναπαράγει από την θέση της ειδεχθείς αδικίες) ας μιλούσε για την αισχρή κατάσταση που επικρατεί στο φορέα του οποίου είναι τώρα πρόεδρος.
Επελέγην με βάση μια βραβευμένη επαγγελματική σταδιοδρομία δεκαετιών, που στην διάρκειά τους, πιστεύω, ετίμησα τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της έντιμης ενημέρωσης. Πηγή: www.lifo.gr"Και επειδή ήμουν τόσο καλή συνέχισαν να μου δίνουν επίδομα για τα ανήλικα τέκνα μου μετά την ενηλικίωση τους"...ούτε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπήκε στην πολιτική και εξελέγη βουλευτής ως κόρη της Λίνας Αλεξίου. Πηγή: www.lifo.grΌχι βέβαια. Ως κόρη του Κωνσταντόπουλου μπήκε.Εκτός και αν δεν είναι μόνο η αήθεια που περισσεύει, αλλά και η ευήθεια. Πηγή: www.lifo.grΕυήθεια θα υπήρχε αν μετά την εκλογή της κόρης ως απευθείας προϊστάμενου σας είχατε υποβάλλει την παραίτηση σας. Το ΕΣΡ εξ' άλλου δεν σας έχει ανάγκη για να κάνει την δουλειά του. Ούτως ή άλλως δεν κάνει την δουλειά του(σωστά).