L’ Echo: Η ανάσταση της ΕΡΤ

L’ Echo: Η ανάσταση της ΕΡΤ Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

«Η ανάσταση της ΕΡΤ» είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου της βελγικής εφημερίδας L' Echo, το οποίο αναφέρεται στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

«Η εικόνα, ή μάλλον η έλλειψή της, είχε κάνει τον γύρο του κόσμου. Ήταν 11 Ιουνίου του 2013: η ελληνική δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ είχε αναγκαστεί βίαια να σταματήσει τα προγράμματά της, σχεδόν εν μία νυκτί. Μαύρη οθόνη. Παρά την κινητοποίηση των 2.600 εργαζομένων της, τις πολλές εκδηλώσεις αλληλεγγύης και τη διεθνή κατακραυγή, μεταξύ άλλων από την EBU, την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση», τονίζει η εφημερίδα.

«Το κλείσιμο της ΕΡΤ είχε προκαλέσει σοκ στην Ελλάδα. Συμβόλιζε τα δραστικά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στη χώρα από τους πιστωτές της και εφαρμόστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Συνέπεσε επίσης με την άνοδο ενός μικρού ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται τώρα στην εξουσία στην Αθήνα», προσθέτει σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο δρόμο μαζί με τους διαδηλωτές που υποστήριζαν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ το 2013.

«Ο σημερινός πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε δεσμευθεί να επαναφέρει την ΕΡΤ. Και το έκανε. Το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε τη νύχτα της Τρίτης ένα σχετικό νομοσχέδιο. Προβλέπει την επαναπρόσληψη 1.550 πρώην υπαλλήλων της ΕΡΤ,εφόσον το επιθυμούν», αναφέρει η L' Echo και καταλήγει:

«Η νέα ΕΡΤ θα απασχολήσει περίπου 2.300 εργαζομένους, με ετήσιο κόστος 60 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα καλύπτονται από το τηλεοπτικό τέλος των 3 ευρώ. Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, η αποκατάσταση αυτή δεν θα αποτελέσει ευκαιρία για επιστροφή στο παλιό καθεστώς. Η παλιά ΕΡΤ, είναι αλήθεια, δεχόταν πολύ κριτική για το πληθωρικό της προσωπικό και τις σπατάλες της».

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια