Απλή επίπληξη, τελικά, στον Βερύκιο για τα ομοφοβικά σχόλια του για τον Κορτώ

Απλή επίπληξη, τελικά, στον Βερύκιο για τα ομοφοβικά σχόλια του για τον Κορτώ Facebook Twitter
Φωτό: Σπύρος Στάβερης LIFO
8

Επίπληξη ήταν η ποινή που επέβαλε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΣΗΕΑ στον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο για τα ομοφοβικά σχόλια που είχε κάνει στις αρχές Μαρτίου του 2014 κατά του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ.

(Το πρωί είχε κυκλοφορήσει, λανθασμένα, η είδηση πως είχε διαγραφεί για δύο χρόνια απ' την ΕΣΗΕΑ. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει - αυτή ήταν η αρχική απόφαση τον περασμένο μήνα, αλλά με την έφεση η ποινή μειώθηκε. )

Από την πλευρά του ο συγγραφέας σχολίασε για την ποινή στο Facebook ότι «το σκεπτικό της απόφασης ανοίγει το δρόμο για περισσότερο σεβασμό απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και την άνευ όρων καταδίκη της στοχοποίησής τους».

Απλή επίπληξη, τελικά, στον Βερύκιο για τα ομοφοβικά σχόλια του για τον Κορτώ Facebook Twitter

Η ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε πως "οι σχολιασμοί αυτής της μορφής είναι απαράδεκτοι και προσβάλουν, τον ίδιο τον συγγραφέα, την κοινότητα στην οποία ανήκει αλλά και το δημοσιογραφικό χώρο. Ο λόγος μίσους, αν υπήρχε σοβαρή νομοθεσία στη χώρα μας, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, θα διώκονταν ποινικά. Κανείς δημοσιογράφος δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τη δημόσια επιρροή που του δίνει η θέση του διαχέοντας το ρατσισμό, το μίσος και την ομοφοβία. Η ενημέρωση δεν μπορεί είναι μέσο προπαγάνδας και προσβολής της τιμής και της αξιοπρέπειας των συμπολιτών μας".

Για την ίδια υπόθεση, ο εγκαλούμενος συν. Δημήτρης Σταυρόπουλος, με ψήφους 4 έναντι 1 κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέος, ενώ η μειοψηφία τον έκρινε πειθαρχικά μη ελεγκτέο. Του επέβαλε με ψήφους 3 έναντι 2 την επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Από τη μειοψηφία, ένα μέλος είχε προτείνει την προσωρινή διαγραφή 1 έτους από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ, ενώ το άλλο μέλος πρότεινε την απλή επίπληξη.

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM