ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Επιτέθηκαν στον απεσταλμένο της “Καθημερινής” στην Κριμαία

Επιτέθηκαν στον απεσταλμένο της “Καθημερινής” στην Κριμαία Facebook Twitter
Ο δημοσιογράφος της "Καθημερινής" Κώστας Ονισένκο αριστερά στη φωτογραφία. Τη φωτό δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο twitter η @the_tsin.
0

 

Άγνωστοι, ένοπλοι, χωρίς διακριτικά επιθέτηκαν και χτύπησαν τον απεσταλμένο της εφημερίδας “Καθημερινή”, Κώστα Ονισένκο, όταν μαζί με Ουκρανούς δημοσιογράφους, μετέβη σε στρατιωτική βάση λίγο έξω από το λιμάνι της Σεβαστούπολης. Προηγουμένως, ένοπλοι χωρίς διακριτικά, με φορτηγά, είχαν διεμβολίσει την είσοδο της βάσης.

 

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του Σκάι στην περιοχή, Αχιλλέα Τόπα, οι ένοπλοι βρήκαν από τα αυτοκίνητά τους, σταμάτησαν τους δημοσιογράφους και άρχισαν να τους χτυπούν αδιακρίτως ενώ όταν αυτοί επιχείρησαν να ξεφύγουν, τους ακολούθησαν και τους σταμάτησαν εκ νέου.

 

Αυτή όμως δεν ήταν η μόνη επίθεση, αφού σε άλλο μπλόκο, ένοπλοι κουκουλοφόροι που φορούσαν πολιτικά, τους χτύπησαν άσχημα και τους πήραν χρήματα και εξοπλισμό, αλλά και τα χαρτιά τους.

 

Ο Ονισένκο έχει υποστεί κάταγμα στη μύτη ενώ φέρει και μώλωπες από τα χτυπήματα. Ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter σημείωσε ότι είναι καλά στην υγεία του.

 

(Το video είναι από επίθεση που δέχτηκαν από κουκουλοφόρους Βούλγαροι δημοσιογράφοι , έξω από τα γραφεία του Associated Press στην Συμφερόπολη.)

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM