To ΕΣΡ αποφασίζει για το Game of Love - Tι έχει συμβεί με το πρόγραμμα του ANT1

To ΕΣΡ αποφασίζει για το Game of Love - Tι έχει συμβεί με το πρόγραμμα του ANT1 Facebook Twitter
2

Με το πολυσυζητημένο και αμφιλεγόμενο «Game of Love» θα ασχοληθεί σήμερα το πρωί το ΕΣΡ καθώς ο ΑΝΤ1 καλείται σε ακρόαση για το περιεχόμενο του προγράμματος.

Η παρέμβαση του ΕΣΡ έγινε μετά από πληθώρα αντιδράσεων των τηλεθεατών για το περιεχομένου του συγκεκριμένου προγράμματος το οποίο προβάλλεται στις 9 το βράδυ.

Το Game of Love έχει ήδη «κοπεί» από τον ANT1 Κύπρου, έπειτα από απόφαση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου και μετά τις εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας.

Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες πως ο ΑΝΤ1 έχει δώσει εντολή να γίνει επανεξέταση όλων των επεισοδίων που έχουν ήδη γυριστεί και να «κοπούν» πολλά από το μοντάζ.

Την περασμένη Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έστειλε κλήση για ακρόαση στον ΑΝΤ1 σχετικά με το "Game of love" λαμβάνοντας υπ' όψιν του και σωρεία καταγγελιών σχετικά με την ποιότητα του προγράμματος.

Όμως την ίδια ώρα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την παραγγελία που έδωσε, ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο οι αρμόδιοι του τηλεοπτικού σταθμού να έχουν διαπράξει το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί ασέμνων.

Όμως τι γίνεται με τις ευθύνες του ΕΣΡ; Ο εισαγγελέας στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα εξετάσει και ευθύνες για τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) δεδομένου ότι θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

To Game of Love αμφισβητήθηκε και μέσα από τον ΑΝΤ1, με παρουσιαστές του σταθμού να το σχολιάζουν και να το κρίνουν δημοσίως χαρακτηρίζοντάς το ακόμη και «σκουπίδι».

Πριν από δύο μέρες, η ΕΛΜΕ Πειραιά με μια επιστολή στους μαθητές των σχολείων της αρμοδιότητάς της, προέτρεψε τους μαθητές να μην βλέπουν «τηλεσκουπίδια».

Ολόκληρη η επιστολή της ΕΛΜΕ Πειραιά για το Game of Love, έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Μαθητές μας,
Ό,τι πιο όμορφο μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος και ιδιαίτερα ο νέος άνθρωπος, είναι ο έρωτας, η συντροφικότητα, η βαθιά φιλία και κατανόηση, η αμοιβαία αγάπη, η αλληλεγγύη για τον διπλανό του, για τον άνθρωπο που υποφέρει...
Τις τελευταίες μέρες, ένα ακόμα τηλεσκουπίδι, ανάμεσα στα διάφορα που κυκλοφορούν, έκανε την εμφάνισή του.
Και μάλιστα σε ώρες τηλεοπτικής αιχμής, όπου χιλιάδες νέοι άνθρωποι παρακολουθούν την τηλεόραση.
Βασικός κανόνας του είναι να βάλει ένα τσούρμο "παίχτες" (άγνωστοι μεταξύ τους), να παραστήσουν τους ερωτευμένους, να ερωτευτούν στα ψεύτικα δηλαδή, προκειμένου να βγουν "νικητές" στο παιχνίδι.
Καλούνται να το κάνουν με διάφορα ανταλλάγματα, ανάμεσα στα οποία είναι και η πληρωμή, τα χρήματα...
Χυδαιότητα; Εκπόρνευση;
Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο.
Τα λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν αυτή την αηδία που νιώθει κανείς...
Σημασία είναι μία...
Το καλύτερά μας αισθήματα, τον έρωτα, τον προσφέρουμε απλόχερα στους ανθρώπους που εμείς επιλέγουμε και που αγαπούμε πραγματικά...
Όχι εκεί που θα μας προστάξει κάποια "παραγωγή" ενός ακόμα τηλεσκουπιδιού, που θέλει να βγάλει κέρδος και να κάνει τα μυαλά των νέων ανθρώπων χυλό...
Δεν μας κάνει φυσικά εντύπωση. Ξέρουμε ότι τα πάντα σήμερα, αυτό το σύστημα που ζούμε, τα θεωρεί εμπόρευμα. Την ανθρώπινη δουλειά, την Υγεία, την Παιδεία...
Έτσι θέλουν να είναι και η αγάπη, ο έρωτας, οι ανθρώπινες σχέσεις.
Εμείς όμως δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.
Ερωτευόμαστε και ζούμε πραγματικά, όχι στα ψεύτικα, όχι για να βγάλουμε χρήματα.
Γιατί αυτό είναι ανθρώπινο, όμορφο κι όχι γιατί μας το λέει κάποιος...
Μην τους κάνεις τη χάρη, λοιπόν.
Γύρνα την πλάτη σου στα τηλεσκουπίδια τους.
Άσε αυτούς τους φουσκωτούς τύπους και τις "πλαστικές" κυρίες να παριστάνουν τους ερωτευμένους στα ψεύτικα... Άστους στην κλειδαρότρυπά τους... Σε λίγο καιρό δεν θα τους θυμάται και κανείς...
Άνοιξε εκείνη την ώρα ένα βιβλίο και άφησέ το να σε ταξιδέψει... μαζί με κάποιον που αγαπάς πραγματικά. Η νέα γενιά έχει ιδανικά...Έχει συλλογικότητα, αλληλεγγύη, ΑΝΘΡΩΠΙΑ!
Εμείς, οι δάσκαλοί σου, το ξέρουμε καλά...».

TV & Media
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυμνό Χόλιγουντ:

Μόδα & Στυλ / Γυμνό Χόλιγουντ: Πλήρης διαφάνεια, free the nipple, ζήτω τα γυμνά σώματα. Έτσι ντύνονται πια οι σταρ.

Ξεκίνησε από τις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής και κορυφώθηκε (πού αλλού;) τη νύχτα της τελετής των Όσκαρ. Το νέο trend στη μόδα είναι το γυμνό και, απ' ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει.
THE LIFO TEAM