Το Netflix αποσύρεται από το Φεστιβάλ Καννών μετά την νέα, μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς

Το Netflix αποσύρεται από το Φεστιβάλ Καννών μετά την νέα, μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς Facebook Twitter
0

Το Netflix δεν θα φέρει καμία ταινία στο φετινό Φεστιβάλ Καννών μετά από νέα, μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς. 

Σε συνέντευξή του στο Variety, ο Ted Sarandos, υπεύθυνος προγράμματος του δικτύου, είπε πως το Netflix δεν θα αλλάξει την στρατηγική σχετικά με τον τρόπο που κυκλοφορεί τις ταινίες μετά την επιμονή των Καννών να διαγωνίζονται τίτλοι στο φεστιβάλ με κινηματογραφική διανομή στη Γαλλία. Σχετικά με την απόσυρση της εταιρίας, είπε: «Δεν λάβαμε εμείς την απόφαση». 

Πέρυσι το Netflix είχε πάει στο Φεστιβάλ Καννών τις ταινίες «Okja» και «The Meyerowitz Stories», κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών κινηματογράφων στη Γαλλία. Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, οι ταινίες δεν μπορούν να είναι διαθέσιμες σε οικιακές πλατφόρμες για 36 μήνες μετά την προβολή τους στο σινεμά. Αυτό φυσικά έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την απευθείας μετάδοση των ταινιών του Netflix στην πλατφόρμα του. 

Φέτος ο Thierry Fremaux, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, απέκλεισε από το διαγωνιστικό κομμάτι για τα κύρια βραβεία τις ταινίες που δεν έχουν προβληθεί πρώτα σε κινηματογράφους. Ο Sarandos χαρακτήρισε την απόφαση «εντελώς αντίθετη με το πνεύμα οποιουδήποτε κινηματογραφικού φεστιβάλ στον κόσμο».

Παρόλο που το Netflix θα μπορούσε να προβάλλει ταινίες εκτός διαγωνισμού, ο Sarandos υποστηρίζει πως αυτό είναι απίθανο να συμβεί. «Θέλουμε οι ταινίες μας να είναι ισάξιες με οποιονδήποτε άλλο παραγωγό ταινιών. Αν το κάνουμε έτσι, υπάρχει κίνδυνος οι ταινίες και οι παραγωγοί μας να αντιμετωπιστούν με ασέβεια στο φεστιβάλ. Δεν νομίζω πως θα ήταν καλό για εμάς να είμαστε εκεί», πρόσθεσε. 

Η απόφαση του Netflix να αποσυρθεί σημαίνει πρακτικά από το φετινό line-up θα απουσιάζουν οι νέες ταινίες των Alfonso Cuarón και Paul Greengrass. 

«Ελπίζουμε να αλλάξουν τους κανονισμούς. Ελπίζουμε να εκσυγχρονιστούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όλες τις ταινίες και τους παραγωγούς. Παροτρύνουμε τις Κάννες να συμμετέχουν στο παγκόσμιο σινεμά και να τις καλωσορίσουν πίσω», σημείωσε ο ίδιος. 

Με πληροφορίες από Guardian

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM