Αναστέλλεται το κλείσιμο του Mega με απόφαση του προέδρου του ΣτΕ

Αναστέλλεται το κλείσιμο του Mega με απόφαση του προέδρου του ΣτΕ Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Συνεχίζει τη λειτουργία του τελικά το Mega, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας «πάγωσε» το κλείσιμο του καναλιού.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Νικόλαος Σακελλαρίου, με προσωρινή διαταγή του, αναστέλλει την υπ. αριθμόν 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ με την οποία σταματάει η λειτουργία εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Στο ΣτΕ έχει προσφύγει η διοίκηση του Mega (Τηλέτυπος Α.Ε.) και ζητά να ακυρωθεί η 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ με την οποία υποχρεώνει τον σταθμό να τερματίσει τη λειτουργία του. Ο τηλεοπτικός σταθμός υποστηρίζει ότι ο νόμος 4339/2015 είναι αντισυνταγματικός, αντίθετος στην ΕΣΔΑ και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το ΕΣΡ, με 6 ψήφους υπέρ και 3 κατά, αποφάσισε ότι το Mega πρέπει να «τερματίσει τη λειτουργία του», κρίνοντας πως ανήκει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός τηλεοπτικός σταθμός.

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο "MEGA CHANNEL" εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία "ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ" να τερματίσει τη λειτουργία του», ανέφερε το διατακτικό της απόφασης.

TV & Media
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια