Ο ΣΚΑΪ ζητάει να κλείσει το MEGA - Η επιστολή που έστειλε στο ΕΣΡ

Ο ΣΚΑΪ ζητάει να κλείσει το MEGA - Η επιστολή που έστειλε στο ΕΣΡ Facebook Twitter
18

Να κλείσει το Mega φέρεται να ζητά ο ΣΚΑΪ με επιστολή του προς το ΕΣΡ, μιας και εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης του καναλιού της Μεσογείων την επόμενη Τρίτη.

Στην επιστολή, που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο ΣΚΑΙ επισημαίνει ότι δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που πλήττουν ευθέως τον τηλεοπτικό σταθμό και του δημιουργούν μέγιστη οικονομική ζημιά.

O ΣΚΑΪ φέρεται να επισημαίνει στο ΕΣΡ ότι το MEGA λειτουργεί την τελευταία διετία χωρίς να τηρεί τις ελάχιστες υποχρεώσεις προγράμματος που θέτει ο νόμος, αλλά μεταδίδοντας επαναλήψεις που δεν επιφέρουν κανένα κόστος.

Επιπλέον, δεν αντεπεξέρχεται στις υπόλοιπες οικονομικές υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να έχει τη δυνατότητα να «κανιβαλίζει» τη διαφημιστική αγορά, υποστηρίζεται.

Ο ΣΚΑΪ ζητάει να κλείσει το MEGA - Η επιστολή που έστειλε στο ΕΣΡ Facebook Twitter
Ο ΣΚΑΪ ζητάει να κλείσει το MEGA - Η επιστολή που έστειλε στο ΕΣΡ Facebook Twitter
TV & Media
18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Να ήταν μόνο αυτό που μας έκανε μια χώρα παρωδία καλά θα ήταν. Σε καμιά χώρα δεν είναι όλα νόμιμα οπότε μη νιώθεις τόσο άσχημα για την Ελλάδα. Εσύ φαντάζομαι δεν έχεις κάνει ποτέ καμιά παρανομία διότι όλοι οι σχολιαστές της LiFO που ξέρουν να κουνούν το δάχτυλο προς πάσα κατεύθυνση είναι πάντα αμέμπτου ηθικής, σωστά;
Σωστά. Επειδή έχω παρκάρει παράνομα ας παίρνει λεφτά από τις διαφημίσεις ένα κανάλι χωρίς να παράγει το εκ του νόμου έργο του, δηλ. νέο πρόγραμμα. Ας κλέβει έτσι κομμάτι της διαφημιστικής πίτας από την οποία άλλα κανάλια, που παράγουν νέο πρόγραμμα , πληρώνουν ηχοληπτες, σκηνοθέτες, κάμεραμεν κτλ.Φαντάζεσαι τη lifo να κάνει επανεκδοσεις παλαιών φύλλων για 3-4 χρόνια;Δεν θα ήταν άδικο για την athens voice που κάνει νέα ρεπορτάζ, νέα θέματα;Ειλικρινά, ακούτε τι λέτε;
Συγκρίνεις κάτι διαχρονικό όπως οι σειρές ή οι ταινίες με τις ειδήσεις; Σοβαρά τώρα; Κι αναρωτιέσαι τι λέμε εμείς; Να σε πληροφορήσω απλά ότι παλιά έντυπα ανά τον κόσμο πωλούνται ως συλλεκτικά οπότε το επιχείρημά σου είναι λίγο άκυρο. Ωστόσο για να επιστρέψουμε σε αυτό που λες εσύ, ναι θα πρέπει να κάνουμε πρώτα την αυτοκριτική μας πριν κατηγορούμε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Ναι αν κάνεις παρανομίες τις οποίες εσύ θεωρείς μικρές (πράγμα καθαρά υποκειμενικό διότι κι ένας πολιτικός ίσως θεωρεί μικρή παρανομία την ανάμειξη του σε ένα σκάνδαλο εκατομμυρίων με τη δικαιολογία πως υπάρχουν και χειρότερα) τότε κοίτα να γίνεις καλύτερος και ίσως ολόκληρος ο κόσμος αλλάξει προς το καλύτερο. Διότι από τον τρόπο σκέψης σου που ξεδιπλώνεις μέσα από τα σχόλιά σου ίδιος με τους υπόλοιπους Έλληνες μοιάζεις να είσαι κι εσύ...
Εχεις δικαίωμα να διαφωνείς με κάποιον πολιτικά, αισθητικά κτλ. Δεν έχεις δικαιωμα να διαφωνείς για την πραγματικότητα, ο νόμος είναι ένα πραγματικότητα , δεν μπορείς να διαφωνείς.Επίσης, όταν είπα ότι έχω παρκάρει παράνομα εννοείται ότι μετά πληρώνω την κλήση. Δεν επικαλούμαι την αισθητική μου, ή κάτι άλλο υποκειμενικό, για να μην πληρώσω.ΥΓ Το ότι πουλιούνται συλλεκτικά περιοδικά τί σχέση έχει;ΥΓ2 Ο,ποιος διαφωνεί με την εφαρμογή ψηφισμένου από τη Βουλή νόμου, συγγνώμη αλλά, είναι αντιδημοκρατης. Αλλά η διαφωνία με το νόμο άλλο με την εφαρμογή του.
Είμεθα γαλαντόμος λαός οι Έλληνες. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να κάνουμε κηδεία με ξένα κόλλυβα.Να δανείζονται οι Τσέχοι για να μας δίνουν δάνεια διότι εμείς είμαστε αναξιόχρεοι. Να τους λέμε τοκογλύφους και να έχουμε μεγαλύτερες συντάξεις από ότι αυτοί.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει let's say μια διαφημιστική πίτα των 100 ευρώ. Το mega παίρνει κομμάτι της πίτας χωρίς έξοδα παραγωγής νέου προγράμματος.Νόμιμο δεν είναι. Είναι δίκαιο; Όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ.
Προτιμώ να δω κάτι ποιοτικό για χιλιοστή φορά παρά ένα σκουπίδι επειδή είναι καινούργιο. Όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ κι εγώ. Σιγά μη μείνουν και στο δρόμο οι μέτοχοι του ΣΚΑΙ αν πάρει μερίδιο το MEGA. Ε, δε θα τους λυπηθώ κιόλας.
Το ξέρεις ότι ακριβώς με αυτή τη λογική δεν έχει μείνει επιχείρηση στην Ελλάδα;Στο δρόμο οι μέτοχοι του Σκαι δεν θα μείνουν ποτέ. Θα μείνουν όμως οι εργαζόμενοι του αν δεν πάει καλά ως επιχείρηση. Και τα έσοδα μιας τηλεοπτικής επιχείρησης είναι αποκλειστικά από τη διαφήμιση.Η έννοια της ανώνυμης εταιρείας σου είναι παντελώς άγνωστη, σωστά;Η ανώνυμη δεν είναι σαν τις ομόρρυθμες και τις ετερόρρυθμες. Δεν μπλέκει η προσωπική περιουσία του μετόχου με την εταιρεία. Είναι ξεχωριστές οντότητες η εταιρεία και ο μέτοχος.Όταν κάποιος τα μπερδεύει όλα μαζί (νομιμότητα, αισθητική, ηθική) ή εξυπηρετεί ατζέντα ή έχει άγνοια.Για εσένα τι ισχύει;
Γιατί, ποιό είναι το κανάλι που λειτουργεί αυτή τη στιγμή με άδεια;;... ..αν θυμάμαι καλά, δεν έχει εγκριθεί, δεν έχει δοθεί, ούτε αγοραστεί κάποια άδεια μέχρι τώρα. Ο περσινός διαγωνισμός κρίθηκε αντισυνταγματικός και τα χρήματα επεστράφησαν στους καναλάρχες, όσους αγόρασαν τις άδειες. Και απ΄ό,τι καταλαβαίνω, θα πάρει πολύ χρόνο μέχρι να δοθούν αυτές οι περιβόητες άδειες. Μπαίνουμε και σε προεκλογική περίοδο όπου να ΄ναι....Προς τι αυτή η εμμονή του ΣΚΑΪ να κλείσει το MEGA;;Φημολογείται και μάλλον θα πραγματοποιηθεί, το MEGA θα πάρει θεματική άδεια, σε νέο διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες.σ.σ.: Η μεγαλύτερη υποχρέωση που έχει αυτή την στιγμή το MEGA σε εκκρεμότητα, είναι να εξοφλήσει το προσωπικό του που είναι, μέχρι στιγμής, απλήρωτοι όλοι!...Υ.Γ.: Ας προσέχει λίγο περισσότερο ο ΣΚΑΪ γιατί, όπως λέει και το ρητό, «Ό,τι φοβόμαστε παθαίνουμε στο τέλος...».
Το τι παιχνίδια υπάρχουν παρασκηνιακά για τα ιδιοκτησιακά των ΜΜΕ είναι άγνωστο. Το μόνο γνωστό είναι ότι το κουφάρι του mega παρανομεί.Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα στο Ελλάντα... Σκάι = "δεξιό" κανάλι ΑΡΑ ό,τι λέει = εμείς θα λέμε το αντίθετο.
Αν το πάμε στο θέμα των αδειών όλα παρανομούσαν διότι κανένα από αυτά δεν είχε άδεια. Επίσης, να σου θυμίσω ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τις άδειες. Οπότε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά σου με το MEGA συγκεκριμένα; Επίσης, σιγά μην κλείσει ο ΣΚΑΙ αν παραμείνει ανοιχτό το MEGA. Υπερβάλλεις νομίζω.Υ.Γ. Διαφώτισέ με στο θέμα της Α.Ε. διότι έτσι όπως το λες θα μπορούσα κι εγώ να έχω κανάλι μάλλον.
@Φάε το φαγητό σου10.3.2018 | 14:04Δεν είναι θέμα άδειας. Εκ του νόμου τα κανάλια υποχρεούνται να εκπέμπουν νέα προγράμματα.Αν δεν ξέρεις ρώτα. Καλό είναι.Επίσης, δεν είπε κανείς ότι θα κλείσει ο Σκάι αν το mega μείνει ανοιχτό. Απώλεια κερδών λέγεται.Τέλος η έννοια των κεφαλαιουχικών εταιρειών (ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ) υπάρχει ακριβώς για να προστατεύεται η προσωπική περιουσία του μετόχου από τυχόν ζημιές της εταιρείας.Είναι το αντίθετο από τις προσωπικές εταιρείες (ΕΕ, ΟΕ).Αν δεν ξέρεις ρώτα. Δεν είναι ντροπή.Τρολαρεις ή μιλάς σοβαρά;