Η Suitsupply έβαλε στη νέα της καμπάνια άντρες μοντέλα να φιλιούνται και οι αντιδράσεις ήταν τεράστιες

Η Suitsupply έβαλε στη νέα της καμπάνια άντρες μοντέλα να φιλιούνται και οι αντιδράσεις ήταν τεράστιες Facebook Twitter
0

Η νέα διαφημιστική καμπάνια της Suitsupply κόστισε στην εταιρία την άμεση απώλεια 12.000 followers από τα social media και μελλοντικά ίσως ζημία στον τζίρο. 

Κι αυτό γιατί η ιδέα της εταιρίας από το Άμστερνταμ, που ιδρύθηκε το 2000 και φτιάχνει κοστούμια, να χρησιμοποιήσει στη φωτογράφηση των ρούχων της άντρες μοντέλα, οι οποίοι ποζάρουν σαν γκέι ζευγάρια, εξόργισε πάρα πολλούς πελάτες της. 

Η καμπάνια για την συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018 έχει τίτλο «Find your perfect fit» και αποτελείται από διάφορες φωτογραφίες αντρών με κοστούμια, σε μία εκ των οποίων δύο φιλιούνται στο στόμα ενώ το ίδιο κάνουν και στο βίντεο.

Η Suitsupply έβαλε στη νέα της καμπάνια άντρες μοντέλα να φιλιούνται και οι αντιδράσεις ήταν τεράστιες Facebook Twitter

Οι διαφημίσεις δημοσιεύθηκαν σε όλους τους λογαριασμούς της εταιρίας σε Facebook, Instagram, και Twitter, μπαίνοντας παράλληλα και σε διάφορα καταστήματα της Suitsupply σε όλο τον κόσμο. 

Ωστόσο η κατακραυγή που προκάλεσαν στα social media ήταν άμεση, έντονη και αναπάντεχη. Η καμπάνια κυκλοφόρησε στις 21 Φεβρουαρίου και μέχρι το πρωί της επόμενη ημέρας η εταιρία ανέφερε πως έχασε τουλάχιστον 12.000 ακολούθους μόνο από το Instagram. 

Πολλοί δεν δίστασαν να εκφράσουν κιόλας την δυσαρέσκειά τους με επιθετικά σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες, λέγοντας πως σκοπεύουν να μποϊκοτάρουν την Suitsupply ενώ άλλοι δήλωσαν αηδιασμένοι με τις εικόνες. Ειδικά η φωτογραφία των δύο αντρών που φιλιούνται συγκέντρωσε περισσότερα από 600 σχόλια, τα πιο πολλά αρνητικά.

Ο CEO της Suitsupply, Fokke de Jong, δήλωσε από την πλευρά του πως ήταν προετοιμασμένος για αυτές τις αντιδράσεις, αλλά προτίμησε να εστιάσει στον θετικό αντίκτυπο των διαφημίσεων. «Δεν σκοπεύουμε κι ούτε μπορούμε να ελέγξουμε τις αντιδράσεις, αλλά οι νέοι followers και τα θετικά μηνύματα που λάβαμε, μας δείχνουν ότι η καμπάνια επηρέασε θετικά πολύ κόσμο. Είναι απίστευτο τι μπορεί να κάνει ένα φιλί», σχολίασε ο ίδιος. 

Η Suitsupply έβαλε στη νέα της καμπάνια άντρες μοντέλα να φιλιούνται και οι αντιδράσεις ήταν τεράστιες Facebook Twitter

Όπως εξηγεί, η καμπάνια είναι εμπνευσμένη από την μοναδικότητα κάθε είδους σχέσεων και έχει στόχο να τις τιμήσει ανεξαιρέτως και αρνείται πως έτσι στοχοποιεί την γκέι κοινότητα. «Το μήνυμα της καμπάνιας είναι αγάπη, πόθος και πάθος. Είμαστε εταιρία μόδας και πουλάμε ρούχα αλλά δεν έχουμε στόχο να εμπορευτοποιήσουμε την γκέι κοινότητα. Θέλαμε να περάσουμε το μήνυμα της αγάπης και του πόθου, στιλιζαρισμένο από την Suitsupply», λέει ο Fokke de Jong.

Βέβαια πολλοί από τους πελάτες της εταιρίας χάρηκαν με την πρωτοβουλία της και κυρίως με το ότι επέλεξε να προχωρήσει την καμπάνια παρά τον σάλο που γνώριζε ότι θα προκαλούσε. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Suitsupply προκαλεί αντιδράσεις με μια διαφημιστική καμπάνια της, αφού κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και το 2016 όταν έβαλε άντρες- μινιατούρες να ποζάρουν μαζί με υπερμεγέθεις γυναίκες εγείροντας κατηγορίες για σεξισμό. 

Με πληροφορίες από Business Insider

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ