Υποχρεωτικά από ελεύθερα και όχι συνδρομητικά κανάλια θα προβάλλονται οι σημαντικές αθλητικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις

Υποχρεωτικά από ελεύθερα και όχι συνδρομητικά κανάλια θα προβάλλονται οι σημαντικές αθλητικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Συντονιστικό ρόλο στην κατάρτιση ενός καταλόγου που θα περιλαμβάνει τηλεοπτικές εκδηλώσεις, για τις οποίες θα εξασφαλίζεται στο ελληνικό κοινό η δυνατότητα παρακολούθησης δωρεάν, όπως προβλέπεται βάσει κοινοτικής οδηγίας (άρθρο 14 2010/13/ΕΕ) αναλαμβάνει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ο συγκεκριμένος κατάλογος, μέσα από έναν ευρύ δημόσιο διάλογο φορέων, θα διασφαλίζει ότι συγκεκριμένες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο τηλεοπτικό κοινό, θα μεταδίδονται υποχρεωτικά από τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης πανελλαδικής εμβέλειας, ώστε να εξασφαλίζεται η ευρεία πρόσβαση του ελληνικού κοινού στα γεγονότα αυτά.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, η γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έχει ήδη εκκινήσει τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, στέλνοντας επιστολή συμμετοχής σε πλήθος φορέων, ενώ χθες Πέμπτη 5/10/2017 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για το θέμα, μεταξύ του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Eπικοινωνίας Λ. Κρέτσου και του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Θ. Κουτρομάνου.

Στη συνάντηση, τα μέρη συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού στην υλοποίηση του εγχειρήματος, αφού η συμβολή του ΕΣΡ είναι ιδιαιτέρως σημαντική σε όλη τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης και κατάρτισης του ανωτέρω καταλόγου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυμνό Χόλιγουντ:

Μόδα & Στυλ / Γυμνό Χόλιγουντ: Πλήρης διαφάνεια, free the nipple, ζήτω τα γυμνά σώματα. Έτσι ντύνονται πια οι σταρ.

Ξεκίνησε από τις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής και κορυφώθηκε (πού αλλού;) τη νύχτα της τελετής των Όσκαρ. Το νέο trend στη μόδα είναι το γυμνό και, απ' ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει.
THE LIFO TEAM