Τέλος εποχής για τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη»- Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι

Τέλος εποχής για τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη»- Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι Facebook Twitter
0

Διακόπτει την κυκλοφορία της η ιστορική εφημερίδα «Μακεδονία» αλλά και η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη« καθώς οι εργαζόμενοι τους προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας λόγω των μισθών που τους χρωστά η εργοδοσία. Η περίοδος αυτή είναι δραματική για τον Τύπο στη Θεσσαλονίκη αφού τα περίπτερα από αύριο θα είναι πλέον πιο «φτωχά».

Οι 65 εργαζόμενοι του συγκροτήματος, ανάμεσά τους δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα 8 έως 15 μηνών, ανακοίνωσαν και επίσημα ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν από την Τετάρτη σε επίσχεση εργασίας μετά την ανακοίνωση της εργοδοσίας ότι αδυνατεί πλέον να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Σε νέα εργασιακή συνέλευση, την προσεχή Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, αναμένεται να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Όπως αναφέρει το dailythess.gr η νομική εκπρόσωπος του Ελληνοαμερικάνου ιδιοκτήτη της εφημερίδας Τζον Ρήγα και διαχειρίστρια Β. Σουλοπούλου, σε συνάντησή της με εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων ανέφερε ότι δεν υπάρχουν χρήματα πλέον ούτε για τη συντήρηση του πιεστηρίου, το οποίο είχε μισθωθεί από την εταιρεία της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», η οποία έχει πτωχεύσει.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

 

Τις δραματικές εξελίξεις στην εφημερίδα Μακεδονία σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Το ερημωμένο τοπίο στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης έρχονται να συμπληρώσουν οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο ιστορικό συγκρότημα των εφημερίδων Μακεδονία και Θεσσαλονίκη που, ουσιαστικά, οδηγούν στο κλείσιμό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους του συγκροτήματος και καλεί τη εργοδοσία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντί σε αυτούς αλλά και απέναντι στο αναγνωστικό κοινό της πόλης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

H συγκίνηση των εργαζομένων

 

«Τουλάχιστον έχω να λέω ότι ήμουν περήφανη που δούλεψα στη «Μακεδονία». Απλήρωτοι για μήνες, αλλά εκεί, να βγάζουμε ειδήσεις, να καλύπτουμε θέματα, σαν να μην είχε αλλάξει κάτι. Δεν κιτρινίσαμε, δεν λαϊκίσαμε, δεν υποδαυλίσαμε ξενοφοβικά ένστικτα, δεν διαστρεβλώσαμε, είχαμε αρχές, ψυχραιμία και αξιοπρέπεια, βγάλαμε αποκλειστικές ειδήσεις, αποκαλύψαμε (και μας αντέγραψαν) αναδείξαμε θέματα της πόλης, δώσαμε φωνή σε όσους είχαν κάτι να πουν, σε όσους φώναζαν για την αδικία. Κι αυτό στις μέρες που διανύει ο Τύπος δεν είναι καθόλου δεδομένο» δήλωσε σε μήνυμά της η δημοσιογράφος της εφημερίδας Μακεδονία, Σοφία Χριστοφορίδου.

Το Ποτάμι: Ενώ οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μοιράζουν χάντρες αποκρατικοποιήσεων, ο ζόφος επεκτείνεται

«Η Θεσσαλονίκη έχασε την εμβληματικότερη και ιστορικότερη δημοσιογραφική έκφρασή της, τις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη», τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στο Facebook.

O Σταύρος Θεοδωράκης εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους και επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση της οποία κατηγορεί ότι φτωχοποιεί την δημόσια ζωή τη στιγμή που επιστρέφει στις κρατικοποιήσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις συγκοινωνίες.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυμνό Χόλιγουντ:

Μόδα & Στυλ / Γυμνό Χόλιγουντ: Πλήρης διαφάνεια, free the nipple, ζήτω τα γυμνά σώματα. Έτσι ντύνονται πια οι σταρ.

Ξεκίνησε από τις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής και κορυφώθηκε (πού αλλού;) τη νύχτα της τελετής των Όσκαρ. Το νέο trend στη μόδα είναι το γυμνό και, απ' ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει.
THE LIFO TEAM