ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η σκηνή από «Τα Φιλαράκια» που απαγορεύθηκε επειδή στηρίζει τα δικαιώματα των γκέι

Η σκηνή από «Τα Φιλαράκια» που απαγορεύθηκε επειδή στηρίζει τα δικαιώματα των γκέι Facebook Twitter
3
Η σκηνή από «Τα Φιλαράκια» που απαγορεύθηκε επειδή στηρίζει τα δικαιώματα των γκέι Facebook Twitter

Η Jane Sibbett και η Jessica Hecht έπαιζαν στη σειρά «Τα Φιλαράκια» τους ρόλους της Κάρολ και της Σούζαν αντίστοιχα, δηλαδή της πρώην γυναίκας του Ρος και της συντρόφου της. 

Οι δύο ηθοποιοί πρόσφατα αποκάλυψαν μια άγνωστη λεπτομέρεια για τη σειρά και συγκεκριμένα για το επεισόδιο «The One With the Lesbian Wedding», από τη δεύτερη σεζόν που παιζόταν το 1996.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους στο συγκεκριμένο επεισόδιο υπάρχει μια σκηνή, η οποία λογοκρίθηκε τότε από κανάλια σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, ανάμεσά τους το Τέξας και το Οχάιο. Πρόκειται για τη σκηνή με τον γάμο τους ως λεσβίες, καθώς πολλοί σταθμοί έκριναν τότε πως προωθεί τα δικαιώματα των γκέι.

«Ήταν ο πρώτος λεσβιακός γάμος που προβαλλόταν ποτέ στην τηλεόραση και τον απαγόρευσαν σε κάποια μέρη. Αλλά τελικά όλα πήγαν καλά καθώς το θέμα πήρε τότε μεγάλες διαστάσεις στον Τύπο λόγω της απαγόρευσης. Καταλήξαμε να κερδίσουμε μέχρι βραβεία για αυτό το κομμάτι της ιστορίας», σχολίασε η Sibbett, μιλώντας στο ITV. «Θυμάμαι είχα γνωρίσει έναν τύπο σε μια απονομή βραβείων που είχε κάνει ένας οργανισμός, ο οποίος εργάζεται με γκέι οικογένειες. Μου είπε πως αν είχε σαν πρότυπα την Κάρολ και τη Σούζαν όταν ήταν μικρός, ίσως να μην είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει τόσες φορές. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό», προσθέτει η ηθοποιός. 

Η Jane Sibbett σχολίασε επίσης πως δεν περίμεναν ποτέ να έχει τόσο μεγάλη επιτυχία η σειρά με την Jessica Hecht να προσθέτει ότι δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι θα έφταναν στο σημείο να μην μπορούν να περπατήσουν στο δρόμο λόγω της τεράστιας αναγνωρισιμότητας. «Το θυμάμαι αυτό με την Τζένιφερ, όταν ήταν αρραβωνιασμένη με το Μπραντ Πιτ. Μου κρατούσε το χέρι και μου έλεγε, "Μακάρι να μπορούσα να περπατήσω στην παραλία χωρίς τους παπαράτσι κι όλα αυτά". Πονούσε η καρδιά μου για εκείνη!», σχολίασε η Jane Sibbett.

Αυτή είναι η περιβόητη σκηνή από το επεισόδιο, που πυροδότησε αντιδράσεις:

 
TV & Media
3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM