Ο 68χρονος δημοσιογράφος απ' τον Καναδά ήταν κατά κάποιο τρόπο το αφεντικό των αμερικάνικων μίντια το τελευταίο τέταρτο του αιώνα του, όχι μόνο χάρη στα τεύχη του περιοδικού που εξέδιδε, αλλά και χάρη στις παρεμβάσεις του. (Και μην ξεχνάμε τα περίφημα πάρτι του Vanity Fair που έφερναν κοντά όλους τους διάσημους των ΗΠΑ.)

 

Ο πολυβραβευμένος Carter ανακοίνωσε πως σε δύο περίπου μήνες φεύγει οριστικά απ' το Vanity Fair. Είναι απ' τους λίγους εκδότες σελέμπριτι που είχαν απομείνει στον έντυπο τύπο και το στυλ του (ακόμα και το χτένισμά του) είναι αμίμητο. Εκτός από τη δημοσιογραφία ασχολείται έμμεσα ή άμεσα με τη λογοτεχνία, την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών ενώ παράλληλα είναι και εστιάτορας. 

 

To πιο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού
To πιο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού

 

«Θέλω να αφήσω το Vanity Fair στην κορυφή» δήλωσε ο Carter στους New York Times. «Θέλω να φύγω όσο είναι γεμάτο ζωή και επίσης θέλω να ζήσω και άλλες εμπειρίες - νομίζω ότι ο χρόνος μου πια είναι πολύτιμος».

 

Η θέση του εκδότη του Vanity Fair είναι απ' τις πιο περιζήτητες στα αμερικανικά μίντια. Προκάτοχος του Carter ήταν η Tina Brown ενώ για διάδοχοί του ακούγονται ο Adam Moss του περιοδικού New York magazine και η Janice Min του Hollywood Reporter.