Όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τον 8ο κύκλο του Game of Thrones

Όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τον 8ο κύκλο του Game of Thrones Facebook Twitter
0
Όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τον 8ο κύκλο του Game of Thrones Facebook Twitter
Στα βιβλία η Κέιτλιν Σταρκ έγινε ζόμπι αλλά στη σειρά δε το είδαμε ποτέ. Ας μην προτρέχουμε όμως...

Ήταν μία σπουδαία σεζόν για το Game of Thrones, με τηλεθέαση που έσπασε ρεκόρ για ακόμη μία φορά, αλλά και με σοβαρότατα προβλήματα ασφάλειας, αλλά και αξιοπιστίας για το τηλεοπτικό δίκτυο ΗΒΟ. Μετά από επιθέσεις χάκερς, διαρροές και ανθρώπινα, αλλά σοβαρά, λάθη οι επικεφαλής του ΗΒΟ κινούνται με μυστικότητα, διαψεύδοντας ήδη περιοδικά και sites που ισχυρίζονται ότι το σενάριο του 8ου κύκλου έχει ήδη διαρρεύσει. 

Σύμφωνα με τα όσα ο Nikolaj Coster-Waldau (ο τηλεοπτικός Τζέιμι Λάνιστερ) αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες, μπορεί για τα γυρίσματα της επόμενης σεζόν η ομάδα να έχει "ραντεβού" τον Οκτώβριο, όμως σενάρια στα χέρια τους οι ηθοποιοί θα πάρουν έναν μήνα, το πολύ 6 εβδομάδες πριν. Αυτό σημαίνει, όπως εξηγεί και ο "Τζέιμι" ότι κανείς δεν γνωρίζει τι πραγματικά ετοιμάζεται να κάνει ή την πλοκή. 

Πέρα, όμως, από την παραφιλολογία τι απαντούν οι σεναριογράφοι της σειράς σε μερικούς τηλεοπτικούς μύθους που έχουν ήδη δημιουργηθεί και αναπαράγονται, χωρίς ευθύνη; Για παράδειγμα, πόσα επεισόδια θα μετρά η επόμενη σεζόν, όταν με το καλό βγει στον "αέρα"; Θα είναι όντως η τελευταία; Σύμφωνα με τα όσα είχε αποκαλύψει το ισχυρό δίδυμο της παραγωγής της σειράς, οι D.B. Weiss και David Benioff ήδη από το προηγούμενο έτος, ο μέχρι στιγμής προγραμματισμός έλεγε ότι οι δύο τελευταίες σεζόν (7ος και 8ος κύκλος) θα αποτελούνται από 13 επεισόδια. Αν έχουν ήδη προβληθεί τα 7 φέτος, απομένουν άλλα 6. Αλλά όπως είπαν και οι υπεύθυνοι, ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο. 

Όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τον 8ο κύκλο του Game of Thrones Facebook Twitter

Συν τοις άλλοις, η 8η αναμένεται να είναι η σεζόν, που καθένα από αυτά τα επεισόδια προβλέπεται να ξεπερνά τα 80 λεπτά σε διάρκεια, υπό μορφή κινηματογραφικής υπερπαραγωγής που εξηγεί και το πόσο θα αργήσει να προβληθεί ο τελευταίος κύκλος. Είμαστε κατηγορηματικοί για το ότι θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2019; Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν προσπάθειες, ώστε η πρεμιέρα να γίνει έστω και τον Σεπτέμβριο του 2018, όμως, για την ώρα αυτό μοιάζει ανέφικτο. 

Και τι θα γίνει με spin-offs; Εδώ η απάντηση έρχεται κατευθείαν από το στόμα του συγγραφέα του "Τραγουδιού της φωτιάς και του πάγου", Τζ.Ρ.Ρ. Μάρτιν, ο οποίος αποκάλυψε ότι υπάρχουν 5 -και όχι 4, όπως είχε γραφτεί- πρότζεκτ για spin-offs, που εξετάζονται από το ΗΒΟ. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα βγουν ποτέ στον τηλεοπτικό αέρα, ωστόσο είναι μια παρήγορη σκέψη για τους φανατικούς τηλεθεατές. Σύμφωνα και πάλι με δηλώσεις του Benioff κανένα από αυτά τα spin offs δεν πρόκειται να δουν τηλεοπτικό φως, αν δεν ολοκληρωθεί -πλήρως- με ό,τι αυτό σημαίνει- το main πρότζεκτ, που είναι το "Game of Thrones".  

Και το κυριότερο; 

Πόσες ιστορίες δεν είδαμε ποτέ, αλλά διαβάσαμε αρκετά spoilers από τα βιβλία; Πολλές, άπειρες είναι η απάντηση, με διασημότερη αυτήν της Lady Stoneheart, ή αλλιώς της Κέιτλιν Σταρκ που έγινε ζόμπι, αλλά δεν το είδαμε ποτέ. Γιατί; Διότι αυτός ο χαρακτήρας θα έπαιρνε εκδίκηση για τις καταστροφές του οίκου Σταρκ, κάτι που δίκην σεναριακής οικονομίας, οι τηλεθεατές το είδαν από την Άρια. Και πάλι, όμως, ας μην προτρέχουμε γιατί κανείς δεν ξέρει πού θα χρησιμοποιηθεί αυτό το κομμάτι της ιστορίας που για την ώρα δεν είδαμε...

Με στοιχεία από VanityFair.com, Variety, HBO

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ