Διευθυντικά στελέχη τορπιλίζουν τη λειτουργία της εταιρίας «Εκτυπώσεις Ίρις Α.Ε.Β.Ε»

Διευθυντικά στελέχη τορπιλίζουν τη λειτουργία της εταιρίας «Εκτυπώσεις Ίρις Α.Ε.Β.Ε» Facebook Twitter
0

Για διευθυντικά στελέχη που φέρονται να βάζουν χέρι στο κεφάλαιο κίνησης και μισθοδοσίας της της εταιρίας «Εκτυπώσεις Ίρις Α.Ε.Β.Ε», τορπιλίζοντας τη λειτουργία της, κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρία ήταν συνιδιοκτησία του Πήγασου και του ΔΟΛ. Μετά τις εξελίξεις στον ΔΟΛ, το management της επιχείρησης περιήλθε στα χέρια του Φώτη Μπόµπολα που κατείχε το 50%.

Στη συνέχεια οι πιστώτριες τράπεζες -έπειτα από τις καταγγελίες των δανείων της Πήγασος- αποφάσισαν να προχωρήσουν σε Γενική Συνέλευση και να ορίσουν νέο Διοικητικό Συµβούλιο, παίρνοντας ουσιαστικά τον έλεγχο της επιχείρησης, δεδομένου ότι το υπόλοιπο 50% θα περάσει στα χέρια του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, όταν ολοκληρωθεί και με τη δικαστική επικύρωση η διαδικασία του πλειστηριασμού του ΔΟΛ.

Αποτέλεσμα αυτού του ντόμινο είναι οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι από τον Μάρτιο.

Στο διάστημα που το management της επιχείρησης βρισκόταν ακόμα στα χέρια του Φώτη Μπόµπολα και λίγες μέρες αφότου η διαχείριση του ΔΟΛ περιήλθε στις τράπεζες, διευθυντές της «Εκτυπώσεις Ίρις Α.Ε.Β.Ε», αρχής γενομένης από τον γενικό διευθυντή, απέλυσαν τους εαυτούς τους, εισέπραξαν τις αποζημιώσεις και τα όποια δεδουλευμένα τους οφείλονταν και επαναπροσλήφθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την «Εφ. Συν», ο γενικός διευθυντής έκανε την αρχή στις 10 Απριλίου, απολύοντας τον εαυτό του για να τον επαναπροσλάβει την επομένη, 11 Απριλίου, αφού πρώτα εισέπραξε ως αποζημίωση το ποσό των 75.000 ευρώ.

Την ίδια τακτική ακολούθησαν ο οικονομικός διευθυντής και άλλα επτά ακόμα διευθυντικά στελέχη. Έτσι, το διάστημα από 10-25 Απριλίου και ενώ δεν καταβάλλονται οι μισθοί στους εργαζόμενους της επιχείρησης, τα διευθυντικά στελέχη μοιράστηκαν συνολικά το ποσό των 430.000 ευρώ σε αποζημιώσεις.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM