Τελικά ο Ιβάν Σαββίδης παίρνει και τον «Πήγασο»;

Τελικά ο Ιβάν Σαββίδης παίρνει και τον «Πήγασο»; Facebook Twitter
1

Για πληροφορίες περί συμφωνίας της μεταβίβασης της εταιρείας «Πήγασος» στον Ιβάν Σαββίδη έκανε λόγο χθες στη διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα «Το Ποντίκι», αναφέροντας ότι η οικογένεια Μπόμπολα, ο Ιβάν Σαββίδης και οι τράπεζες, τελικά κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της  υπερχρεωμένης «Πήγασος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνία έχει τρία σκέλη που περιλαμβάνουν σημαντική αύξηση κεφαλαίου της εταιρίας Πήγασος μόνο με τη συμμετοχή της πλευράς Σαββίδη και με συνακόλουθη συρρίκνωση της συμμετοχής της οικογένειας Μπόμπολα, αναδιάρθρωση της επιχείρησης με βάση το άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα και ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων της Πήγασος προς τις τράπεζες.

Όπως σημειώνεται, στην Πήγασος ανήκει και σημαντικό τμήμα της Τηλέτυπος ΑΕ ιδιοκτήτριας εταιρίας του τηλεοπτικού σταθμού  MEGA και το 50% της εταιρείας διανομής τύπου «Άργος». Οπότε, ο Ιβάν Σαββίδης αναμένεται να αποκτήσει και τον έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Πάντως σε σημερινό του δημοσίευμα το σάιτ typologies.gr, αναφέρει ότι οι υπογραφές δεν έχουν ακόμη μπει και ότι έχει υπογραφεί προσύμφωνο Σαββίδη και Μπόμπολα. Στις συζητήσεις που έγιναν με τις τράπεζες, καθώς η εταιρεία είναι υπερχρεωμένη με χρέη 200 εκατ. ευρώ, παρουσιάστηκε το σχέδιο διάσωσης του οργανισμού. Υποστηρίχτηκε ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει συμφωνήσει για την απόκτηση του 51% του Πήγασου ενώ ο Φώτης Μπόμπολας θα υποχωρήσει στο 49% της ιδιοκτησίας.

Όμως, ακριβώς λόγω της παραμονής του Μπόμπολα στην ιδιοκτησία, οι τράπεζες φέρεται σύμφωνα με το σάιτ, να λένε «Όχι» στο κούρεμα δανείων που ζητείται, με το επιχείρημα πως παραμένει σε αυτόν το πρόσωπο που την οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο.

TV & Media
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια