Τρίωρη στάση εργασίας αύριο στα κανάλια - Διαμαρτυρία κατά του επικείμενου «μαύρου» στο MEGA

Τρίωρη στάση εργασίας αύριο στα κανάλια - Διαμαρτυρία κατά του επικείμενου «μαύρου» στο MEGA Facebook Twitter
0

Τρίωρη στάση εργασίας στα κανάλια κήρυξαν για αύριο, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, η ΠΟΕΣΥ και η ΠΟΣΠΕΡΤ, προκειμένου να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της DIGEA κατά του επικείμενου «μαύρου» στο MEGA.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισαν την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και από ώρα 18.00 έως 21.00 όλων των δημοσιογράφων και των τεχνικών, που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (ΕΡΤ, Alpha, Antenna, Μακεδονία, Mega, Skai, Star, E και ΑΡΤ), προκειμένου να συμμετάσχουν μαζικά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της DIGEA διαμαρτυρόμενοι κατά του επικείμενου μαύρου στο MEGA».

Σημειώνεται ότι η DIGEA έχει αποφασίσει την υποβάθμιση του σήματος του MEGA, λόγω του χρέους των 980.000 ευρώ, από τα ξημερώματα της προσεχούς Πέμπτης. 

Οι εργαζόμενοι του καναλιού, σε συσκέψεις που είχαν το Σαββατοκύριακο, αποφάσισαν να μην μεταδώσουν δελτία ειδήσεων, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε προβλήματα με την επίσχεση εργασίας που διατηρούν. Υπήρξε εισήγηση από το τμήμα ειδήσεων του σταθμού για μετάδοση δελτίων ειδήσεων στο πλαίσιο επιστροφής στην «κανονικότητα» αλλά κάτι τέτοιο δεν βρήκε σύμφωνο τον εργατολόγο που έχουν σαν σύμβουλο οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η DIGEA σε ένα προχθεσινό non paper σημειώνει ότι η διοίκηση του MEGA, λόγω καταγγελίας της δανειακής σύμβασης του καναλιού από τις τράπεζες, ουσιαστικά δεν διαχειρίζεται τα έσοδα του καναλιού, συνεπώς δεν μπορεί να δεσμευτεί σε οποιονδήποτε άλλο πιστωτή του καναλιού. Προσθέτει ότι εξάντλησε όλα τα περιθώρια σε ότι αφορά τον σταθμό τους τελευταίους μήνες, προχωρώντας σε επιστολές και εξώδικα για τις οφειλές οι οποίες συνεχώς αυξάνονταν. Ωστόσο, δηλώνει πρόθυμη να συζητήσει μια πρόταση από τη διοίκηση και τους μετόχους του καναλιού, εφόσον αυτή έχει τη σύμφωνη γνώμη των τραπεζών μαζί με τις αντίστοιχες εξασφαλίσεις. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν εάν υπάρξει αντίδραση από τους μετόχους του καναλιού και έτσι, με κάποιον τρόπο, αποφευχθεί το «μαύρο».

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM