Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ καταγγέλλουν πως δέχονται απειλές επειδή κάλυψαν τα περιστατικά με τα προσφυγόπουλα

Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ καταγγέλλουν πως δέχονται απειλές επειδή κάλυψαν τα περιστατικά με τα προσφυγόπουλα Facebook Twitter
0

 Καταγγελία πως δέχονται απειλές και ύβρεις έκαναν σήμερα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ μέσω ανακοίνωσης από την κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΡΤ την Τρίτη το απόγευμα τις απειλές δέχονται οι δημοσιογράφοι και οι παρουσιαστές της εκπομπής «Πρωινή Ζώνη». Αφορμή ειναι σύμφωνα με την ανακοίνωση η κάλυψη των πρόσφατων γεγονότων που διαδραματίστηκαν στο Πέραμα και στη Λάρισα ως προς την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με ανώνυμες απειλές και ακατονόμαστες ύβρεις κατά των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, αποφάσισαν εσχάτως να δώσουν τη μάχη εναντίον της ανεξάρτητης και πλουραλιστικής ενημέρωσης οι θιασώτες του ρατσιστικού μίσους.


Αφορμή υπήρξε η εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ, η οποία κάλυψε δημοσιογραφικά τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Πέραμα και στη Λάρισα σχετικά με την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής και τις αντιδράσεις που υπήρξαν.


Φαίνεται όμως ότι η δημοσιοποίηση και η καταγγελία έκνομων πράξεων ενόχλησε κάποιους οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία μέσω SMS να απειλήσουν κατ' επανάληψη, χρησιμοποιώντας υβριστικό λόγο, τους δημοσιογράφους – παρουσιαστές της εκπομπής Γιώργο Δαράκη και Γιάννη Δάρρα.

Με μηνύματα ρατσιστικού και ξενοφοβικού περιεχομένου επιχειρούν να πετύχουν να σιωπήσει ή να αλλοιωθεί η δημοσιογραφική προσέγγιση.


Δεν θα τα καταφέρουν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM