To BBC μετέδωσε πράγματα για τον νέο Βασιλιά της Ταϊλάνδης που δεν άρεσαν και τώρα βρίσκεται σε μεγάλους μπελάδες

To BBC μετέδωσε πράγματα για τον νέο Βασιλιά της Ταϊλάνδης που δεν άρεσαν και τώρα βρίσκεται σε μεγάλους μπελάδες Facebook Twitter
1

 Σε μπελάδες έχει βρεθεί το παράρτημα του BBC στην Μπανγκόκ, μετά από ένα ρεπορτάζ για το προφίλ του νέου βασιλιά, το οποίο οι αρχές έκριναν ανάρμοστο. Το κομμάτι δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή, μία μέρα μετά την ανάληψη του θρόνου από τον Βασιλιά Maha Vajiralongkornπου διαδέχθηκε τον πατέρα του Βασιλιά Bhumibol Adulyadej, ο οποίος πέθανε τον Οκτώβριο. 

Το άρθρο, που είναι γραμμένο στα ταϊλανδικά, έχει μπλοκαριστεί στη χώρα, καθώς όπως φαίνεται περιείχε κάποιες λεπτομέρειες που πυροδότησαν έντονη κριτική για τον νέο βασιλιά. Το BBC ανέφερε μάλιστα πως ένας ντόπιος και πολέμιος της κυβέρνησης, που το κοινοποίησε στο προφίλ του στο Facebook, συνελήφθη γι' αυτό. Ως γνωστόν, στην Ταϊλάνδη απαγορεύεται δια νόμου οποιαδήποτε κριτική που αφορά την βασιλική οικογένεια. 

Σε ξεχωριστό κείμενο, γραμμένο στην αγγλική, το οποίο βρίσκεται ακόμη αναρτημένο, αναφέρονται μεταξύ άλλων, λεπτομέρειες για το πόσο ο νέος Βασιλιάς Maha Vajiralongkorn πάλεψε να αντεπεξέλθει στην στρατιωτική του εκπαίδευση στην Αυστραλία. Ακόμη, περιλαμβάνεται και μια φράση της μητέρας του από το 1981, που τον περιέγραφε τότε ως «λίγο Δον Ζουάν», λέγοντας πως ήταν πιο πιθανό να περνάει το χρόνο του με γυναίκες παρά να ανταποκρίνεται στα βασιλικά του καθήκοντα, όντας τότε ακόμη πρίγκιπας. Το άρθρο επισημαίνει επίσης τη χαμηλή δημοτικότητά του συγκριτικά με την αδερφή του πριγκίπισσα Sirindhorn.

To BBC μετέδωσε πράγματα για τον νέο Βασιλιά της Ταϊλάνδης που δεν άρεσαν και τώρα βρίσκεται σε μεγάλους μπελάδες Facebook Twitter
Οι πολίτες αγοράζουν πλέον και κρεμούν στα σπίτια και τα γραφεία τους πορτρέτα του νέου Βασιλιά της Ταϊλάνδης.

Το BBC την Τετάρτη εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Το BBC Thai ιδρύθηκε για να μεταφέρει αντικειμενικές, ανεξάρτητες και ακριβείς ειδήσεις σε μια χώρα όπου τα μέσα ενημέρωσης αντιμετωπίζουν περιορισμούς και είμαστε βέβαιοι πως το συγκεκριμένο άρθρο ακολουθεί πιστά τους δημοσιογραφικούς κανόνες». 

Παρόλο που την Τρίτη, 10 αστυνομικοί φέρονται να επισκέφθηκαν τα γραφεία του BBC στη Μπανγκόκ, τα οποία και βρήκαν κλειστά, ο λογαριασμός του μέσου στο Facebook παραμένει ακόμη ενεργός. Τα σχόλια που δέχεται αντικατοπτρίζουν και τα διχασμένα συναισθήματα των πολιτών σχετικά με το συμβάν, με άλλους να υπερασπίζονται το BBC κι άλλους να το κατηγορούν. «Γνωρίζατε πολύ καλά τον νόμο και παρόλ' αυτά δημοσιεύσατε το κομμάτι. Σαν δικηγόρος σας λέω πως ο νόμος είναι νόμος και ως μεγάλος δημοσιογραφικός όμιλος θα έπρεπε να το γνωρίζετε και να το σεβαστείτε, όπως κάνετε στη χώρα που λειτουργείτε» σχολίασε κάποιος χρήστης, με άλλους να λένε πως δικαιολογούν την στάση του BBC και τα πιστεύω που υποστηρίζει. 

* Με πληροφορίες από Mashable

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια