Ο Κοντομηνάς απαντά: Η ποινική μου δίωξη την δεδομένη στιγμή ξεκάθαρα εντάσσεται στην προσπάθεια στοχοποίησής μου

Ο Κοντομηνάς απαντά: Η ποινική μου δίωξη την δεδομένη στιγμή ξεκάθαρα εντάσσεται στην προσπάθεια στοχοποίησής μου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
0

"Η ποινική μου δίωξη, την δεδομένη στιγμή, ξεκάθαρα εντάσσεται στην προσπάθεια στοχοποίησής μου, εν σχέσει προς τις τρέχουσες εξελίξεις στην αδειοδότηση των καναλιών και αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την πρωτόγνωρη κατάλυση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ" αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη το απόγευμα ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε πως στον Δ. Κοντομηνά ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα μετά από έρευνα των οικονομικών Εισαγγελέων στα οικονομικά στοιχεία του επιχειρηματία και προέδρου του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.

Αναλυτικά... >>>

Η ανακοίνωση του Δ. Κοντομηνά:

Σε απάντηση των σημερινών δημοσιευμάτων περί διώξεώς μου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που με προσβάλλουν βάναυσα και καταπατούν το τεκμήριο αθωότητάς μου, θέλω να δηλώσω τα εξής.

1. Στο πλαίσιο ελέγχου μου, εξ αφορμής και μόνο της κατάφωρα κατασκευασμένης σύνδεσης του ονόματός μου με τη λίστα LAGARDE (ενόσω έχει αποδειχθεί ότι ουδέποτε διατηρούσα λογαριασμούς στην HSBC Γενεύης), το ΚΕΦΟΜΕΠ υπό την ηγεσία του απομακρυνθέντος κ.Μασίνα, εξέτασε ως μη δικαιολογημένες καθ' όλα νόμιμες και φορολογημένες συναλλαγές εταιρειών μου ύψους περί τα 100 εκ. ΕΥΡΩ. Σε συνέχεια ο έλεγχος ακύρωσε σε ποσοστό 70% το αρχικό ποσό.

2. Ήδη σήμερα έχω προσφύγει ενώπιον των αρμοδίων διοικητικών δικαστηρίων, την κρίση των οποίων περιβάλλω με την πλήρη εμπιστοσύνη μου, για να επανεξετάσουν το σύνολο των εξηγήσεων και παραστατικών που αποδεικνύει την πλήρη νομιμότητα και διαφάνεια των φορολογημένων ήδη συναλλαγών μου.

3. Η ποινική μου δίωξη, την δεδομένη στιγμή, ξεκάθαρα εντάσσεται στην προσπάθεια στοχοποίησής μου, εν σχέσει προς τις τρέχουσες εξελίξεις στην αδειοδότηση των καναλιών και αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την πρωτόγνωρη κατάλυση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ.

Δημήτρης Κοντομηνάς

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM