Παρασκευόπουλος: Δεν σχολιάζω τίποτα για να μη θεωρηθεί ότι παρεμβαίνω στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Παρασκευόπουλος: Δεν σχολιάζω τίποτα για να μη θεωρηθεί ότι παρεμβαίνω στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1

Απέρριψε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, τα περί απόπειρας χειραγώγησης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, λέγοντας ότι «πυρά δέχεται η κυβέρνηση, αλλά δεν είναι αυτή η πραγματικότητα... δεν έχω έρθει σε επαφή με κανέναν απολύτως δικαστή, δεν έχω κάνει τίποτα που θα μπορούσε να επηρεάσει το δικαστήριο».


Μιλώντας στον Real fm, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Προσωπικά, για το θέμα της συνταγματικότητας επιχειρηματολόγησα αναλυτικά στη Βουλή, έχω τον επιστημονικό πειρασμό και πάλι να αναφερθώ με επιχειρήματα στο συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο, δεν το κάνω». «Διαβάζω πράγματα που διαφωνώ, αλλά δεν μιλώ, ακριβώς επειδή δεν θέλω, ούτε στο ελάχιστο, να επηρεάσω τη Δικαιοσύνη. Επίσης, δεν την επηρέασα με κανέναν τρόπο, όχι μόνο φανερό, ούτε καν υπόγειο, με καμία επαφή», πρόσθεσε.


Αναφορικά με την παραγγελία πειθαρχικής εξέτασης για το θέμα του δικαστικού στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επεσήμανε ότι δεν θα μπορούσε να τη ζητήσει, ούτε νωρίτερα, ούτε αργότερα, καθώς στην αρχική φάση το σχετικό υλικό ήταν παράνομα αποκτημένο και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί με βάση τη νομοθεσία και το Σύνταγμα. Στη συνέχεια, όπως είπε, επειδή δημοσιεύθηκαν πολλά κείμενα και πιθανώς από άλλες πηγές, καθώς και δήλωση βουλευτή, προέβη στην παραγγελία της πειθαρχικής εξέτασης.


«Μετά τη γενίκευση των τοποθετήσεων απέναντι στο θέμα αυτό υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι μπορούσε να είχε συμβεί. Πρόσεξα, δε, το εξής, πρώτον η δική μου παραγγελία να είναι εμπιστευτική και πραγματικά δεν ευθύνομαι για τις διαρροές που επακολούθησαν -τις φοβόμουν αλλά πραγματικά ευχόμουν να μην υπάρξουν- και κατά δεύτερο, η δική μου παραγγελία να μην αναφέρεται στην ιδιωτική ζωή», σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος.


«Το θέμα είναι περίπου χαοτικό, δεν ξέρω αν βοήθησε ή έβλαψε πολιτικά την κυβέρνηση αυτή η παρέμβαση», απάντησε σε σχετική ερώτηση και τόνισε: «Ο λόγος, για τον οποίο την επιχείρησα, ήταν ότι πίστευα ότι κατά νόμον, πλέον, εφόσον είχα τη δυνατότητα από τις πολλές πηγές με τις οποίες είχε γίνει το γεγονός γνωστό, όφειλα να την κάνω».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ