Εκπρόσωπος Alpha και Star: «Οι κάμερες κατέγραψαν πλήθος παραβάσεων στο διαγωνισμό για τις άδειες»

Εκπρόσωπος Alpha και Star: «Οι κάμερες κατέγραψαν πλήθος παραβάσεων στο διαγωνισμό για τις άδειες» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
0

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών ο νομικός εκπρόσωπος των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star Παναγιώτης Λαζαράτος, υποστήριξε ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες περιέχει πλήθος παραβάσεων, οι οποίες, όπως είπε ο ίδιος, έχουν καταγραφεί από όλες στις κάμερες παρακολούθησης του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

 

Ο κ. Λαζαράτος είπε ότι αφού ανέλυσε το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες οι οποίες ήταν τοποθετημένες στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, οφείλει να παρέμβει άμεσα και αυτεπάγγελτα η εισαγγελική αρχή. Προσέθεσε πως εστάλη ήδη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία αναφέρονται όλα -και η στάση του Γ.-Β. Καλογρίτσα και οι μηδενικές προσφορές του Ιβ. Σαββίδη, όπως τόνισε.

 

Τέλος, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Λαζαράτος τον προέτρεψε να δει το υλικό από τις κάμερες του διαγωνισμού και να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τη διακοπή του «διαγωνισμού-εκτρώματος», καθώς, όπως εκτίμησε, κάθε λεπτό που αδρανεί «κάνει κακό και στην ελληνική Δημοκρατία και στην κυβέρνησή του».

 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Λαζαράτου,-ο οποίος έδωσε συνέντευξη σε ξενοδοχείο, -που προκύπτουν από την μελέτη του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, 48 άνθρωποι μπήκαν στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης την ημέρα του διαγωνισμού, χωρίς να ελεγχθούν. Όπως εξήγησε, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, «χτυπούσε κόκκινο» στο σύστημα ελέγχου και κανένας δεν τους έκανε έλεγχο. Ακόμα όπως προκύπτει, δεν γινόταν κανείς έλεγχος στο τι προμήθευαν τα catering τους υποψηφίους.   

Ανάμεσα σε εκείνους που πέρασαν, σύμφωνα με τον κ. Λαζαράτο, ήταν  αρχηγοί αλλά και μέλη αποστολών των αντιπροσωπειών των καναλιών αλλά και υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας και μέλη της επιτροπής για τις άδειες.   

Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο των τηλεοπτικών σταθμών, στις κάμερες καταγράφεται ο επικεφαλής αποστολής ενός υπερθεματιστή μαζί με αστυνομικό να μπαίνουν μαζί στην τουαλέτα.

«Καλώ την εισαγγελική αρχή να παρέμβει άμεσα και αυτεπαγγέλτως. Στάλθηκε επιστολή  και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερε και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει  πρωτοβουλίες.   

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM