Φλαμπουράρης, Δρίτσας και Σταθάκης κατέθεσαν μηνύσεις κατά του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου

Φλαμπουράρης, Δρίτσας και Σταθάκης κατέθεσαν μηνύσεις κατά του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου Facebook Twitter
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης με τον Θεοδωρή Δρίτσα. (Φωτογραφία αρχείου: Alexandros Michailidis / SOOC)
7

Μηνύσεις σε βάρος του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου κατέθεσαν σήμερα το μεσημέρι στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ηλία Ζαγοραίο, τρεις υπουργοί της κυβέρνησης.

Πρόκειται για τον Αλέκο Φλαμπουράρη, Θεοδωρή Δρίτσα και Γιώργο Σταθάκη, οι οποίοι προσήλθαν στην εισαγγελία και κατέθεσαν οι ίδιοι, τρεις ξεχωριστές μηνύσεις σε βάρος του δημοσιογράφου, εγκαλώντας τον για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου.

Αφορμή για την κατάθεση των μηνύσεων σε βάρος του Στ. Χίου στάθηκαν τα δημοσιεύματα, τόσο στην εφημερίδα, όσο και στον διαδικτυακό τόπο makeleio.gr, τα οποία εμπλέκουν τους τρεις υπουργούς στην υπόθεση της Αίγινας.


Επιπλέον, οι κύριοι Φλαμπουράρης, Δρίτσας και Σταθάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, στρέφονται με τις μηνύσεις και κατά του Γεωργίου Γκασιάμη, διαχειριστή και νόμιμου εκπρόσωπου του «Μακελειού» αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου, ζητώντας την ποινική δίωξη και ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας.Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ανέθεσε τις μηνύσεις στην εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Αικατερίνη Μήτρου, η οποία και θα διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα.

"Κατάπτυστη αθλιότητα κατασκευής ειδήσεων, που προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια"

Για κατάπτυστη αθλιότητα κατασκευής ειδήσεων- που προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δηλητηριάζει το δημόσιο βίο – και η οποία δεν μπορεί να είναι ανεκτή, έκαναν λόγο οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, σε δηλώσεις τους στην ΕΡΤ, μετά την κατάθεση της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση για δημοσιεύματα της εφημερίδας και του δικτυακού τόπου «Μακελειό».

«Έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον όλων αυτών των απαράδεκτων, αισχρολογικών, έντυπων δηλώσεων και τοποθετήσεων, οι οποίες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανθρώπινης αξιοπρέπειας και όχι μόνο», ανέφερε στη δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. «Ζητάμε πραγματικά», επισήμανε, «να σταματήσει αυτή η ιστορία, διότι δηλητηριάζει, όχι μόνον την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας, αλλά ιδιαίτερα σε αυτό το θέμα, δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς και αυτό είναι για μας ένα κρίσιμο θέμα. Γι' αυτό προβήκαμε σε αυτή την ενέργεια».

«Η σκοπιμότητα είναι προφανής, γιατί πρόκειται για δημοσιεύματα που αναδεικνύουν κατασκευασμένες ειδήσεις, χωρίς καμία απολύτως βάση αληθείας και αυτό δημιουργεί προσβολή στην τιμή και την υπόληψη μας», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, προσθέτοντας πως: «Ναι, είμαστε πολιτικά πρόσωπα, δημόσια πρόσωπα, άρα υποκείμεθα στην άσκηση αυστηρής κριτικής. Δεν πρόκειται περί αυτού. Εδώ είναι η περίφημη αποκαλυπτική δημοσιογραφία, η οποία δεν αποκαλύπτει τίποτα, αλλά δηλητηριάζει την κοινωνία και ειδικά σε ένα τόσο τραγικό συμβάν όπου υπάρχουν νεκροί, που υπάρχουν συγγενείς θυμάτων που η ζωή τους έχει συντριβεί». Ο κ. Δρίτσας συμπλήρωσε πως πρόκειται «κατασκευασμένες ειδήσεις, με σκοπιμότητα, οι οποίες, δυστυχώς, αξιοποιούνται κιόλας. Εάν τις απομόνωνε ο δημόσιος βίος, η κοινωνία και οι πολιτικές δυνάμεις, θα ήταν μικρό το κακό. Δεν τις απομονώνει όμως. Τις αναπαράγει, τις ενθαρρύνει, τις αξιοποιεί. Και κει κανείς δεν έχει κανένα όπλο άλλο, από το να καταφύγει στη δικαιοσύνη. Τουλάχιστον, να δώσει το μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτή την αθλιότητα».

«Νομίζω ότι η προσφυγή στη δικαιοσύνη, για πρώτη φορά στη ζωή μου, υποδηλώνει αυτό που ειπώθηκε από τους δυο υπουργούς, μια κατάπτυστη αθλιότητα κατασκευής ειδήσεων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. «Το ποινικό μέρος», υπογράμμισε, «αφορά αυτούς που τις κατασκεύασαν, στους οποίους και κάνουμε την αγωγή. Το πολιτικό είναι γενικότερο, και είναι λυπηρό που τέτοιου είδους άθλια δημοσιεύματα βρήκαν υποδοχή, έστω με διάφορες παραλλαγμένες μορφές σε άλλα δημοσιογραφικά sites και έντυπα και από περιορισμένες πολιτικές δυνάμεις ως αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης».

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν ειναι μονον ο μεγαλος Στεφανος Χιος.Υπαρχει και ο τεραστιος Αντωνης Σπινος.Τα μεγαλυτερα διαχρονικα δημοσιογραφικα ινδαλματα καθε γνησιου,σκεπτομενου και με υψηλο επιπεδο γνωσης και κρισης Ελληνα.Δεν ειναι,φυσικα,οι μονοι.Υπαρχουν και αλλοι.Πολλοι.Του αυτου περιπου "ποιοτικου δημοσιογραφικου επιπεδου".Απλα πιστευω οτι οποιος κανονικος ανθρωππος εχει τυχει να παρακολουθησει εστω και μια τηλεοπτικη εκπομπη τους ειναι απολυτως αδυνατον να πιστεψει αυτα που βλεπει και ακουει.Η,εστω,να καταφερει να...την ξεχασει!Οσα χρονια και αν περασουν !!!
Μια υποδειξη,εαν φυσικα μου επιτρεπεται,προς την γνωστη-και μη εξαιρετεα-"παρεουλα" η οποια με "τιμα" ,απο καιρου,με το...ενδιαφερον της.Ανηρτησα το παραπανω σχολιο μου χθες βραδυ,κατα τις εννεα η ωρα.Σημερα το πρωι ,κατα τις δεκα,του εριξα μια ματια και ειδα οτι το "σκορ" θετικων-αρνητικων ψηφων ηταν,αν θυμαμαι καλα,12-1.Το ξανακοιταξα μολις τωρα(12.05) και διεπιστωσα οτι με...ηρωικα αντεπιθεση οι αρνητικες ψηφοι ειχαν σχεδον ...ισοφαρισει(13-12) ! Λογικα θα κερδισουν το...ματς,εστω και στις καθυστερησεις !Η ποδειξη μου,λοιπον,αγαπητη "παρεουλα" εδραζεται σε δυο βασεις.Πρωτον οτι οι "ψηφοι"ειναι,για μενα,ζητημα ησσονος σημασιας.Το μειζονος σημασιας ζητημα ειναι οι διατυπυμενες αποψεις και,κυιως,η επιχειρηματολογια επι της οποιας στηριζονται.Αντιλαμβανομαι βεβαια οτι οι "ψηφοι"ειναι επικοινωνιακο εργαλειο απευθυνομενο κυριως "προς τριτους"αναγνωστες,αλλα αυτο δεν με επηρεαζει ουτε κατ'ελαχιστον.Η υποσειξη μου,λοιπον.Παιδια(...η παιδι...)οι στοχευμενες ψηφοφοριες ειναι λαθος να γινονται μαζικα.Διοτι οταν οι...μονοδρομικες ψηφοι πεφτουν ολες μαζι μεσα σε λιγη ωρα τοτε το ποφανες καθισταται...προφανεστερο !!Αυτα με ολη την εκτιμηση την οποια τρεφω προς προς τους ..."συνεπεις επαγγελματιες",βεβαια !!Υ.Γ.Ευτυχως που ξαναδιαβασα ,τελικα,το σχολιο μου και αντεληφθην οτι εχω υποπεσει σε ενα σημαντικο σφαλμα,για το οποιο και ζητω ειλικρινως συγγνωμην απο τον ..αμεσα ενδιαφερομενο ,αλλα και απο τους αναγνωστες του σχολιου.Ο παμμεγιστος "δημοσιογραφος"Σπινος δεν λεγεται Αντωνης,αλλα Αρης !!!Και παλι δηλωνω οτι λυπουμαι ειλικρινα για το σημαντικο αυτο σφαλμα μου !
@ΦΕΡΕΛΠΙΣ !!Γραφω :""..οι "ψηφοι"ειναι,για μενα,ζητημα ησσονος σημασιας..."Και μου γραφεις:""θα κατεβεις σε εκλογες μηπως και καιγεσαι τοσο για τισ ψηφους??χαλαααρωσε....""Να σχολιασω το σχολιο σου ; Χρειαζεται ; Μαλλον οχι.Διοτι"ομιλει αφ'εαυτου".Επαρκεστατα.Οποτε και πόρω καλλιστα να χαλαααααρωσω σχετικα !
Με διασκεδάζεις αφάνταστα. Πρώτα υποθέτεις πως είσαι θύμα κάποιας συνωμοσίας παραβλέποντας πως οι τακτικοί αναγνώστες του Lifo ξέρουν τι Συριζαίος είσαι και γι'αυτό σε κάνουν downvote. Συνεχίζεις το σχόλιο και ισχυρίζεσαι πως είναι ήσσονος σημασίας! Ενώ έχεις κατασκευάσει ολόκληρο σενάριο όπου μας λες πως σε κυνηγάει μια παρεούλα, που είναι και γνωστή! Όταν λοιπόν σου επισημάνθηκε η παραπάνω αντίφαση απάντησες λέγοντας πως αφού δήλωσες πως οι ψήφοι είναι για σένα ήσσονος σημασίας τότε προφανώς έτσι είναι!Κατάλαβες γιατί τα downvotes και γιατί με διασκεδάζεις αφάνταστα?
@Nero VipusΜια παλια σοφη ρηση μας λεγει: "Γνωρισε τον επικριτη σου".Ομολογω οτι μου ησουν αγνωστος ως σχολιαστης.Γι'αυτο και εκανα μια μικρη περιηγηση στα σχολια σου για να σε γνωρισω.Διαπιστωσα οτι τα λιγα σχολια σου,περιπου 45 σε δυο-τρια χρονια,οντως δεν ειχαν τραβηξει ποτέ την προσοχη μου.Διαβασα μερικα και καταλαβα το γιατι.Συνηθως ειναι συντομα σχολια επι τριτων σχολιων,χωρις καποια αξιοπροσεκτη αναλυση.Διαπιστωσα ομως και κατι αλλο.Οτι υπαρχουν καποιο πολιτικοι χωροι τους οποιους δεν εχεις "αγγιξει"ποτε.Ισως να αποτελουν,για εσενα ,"αβατο".Εχω γραψει πανω απο 3.500 σχολια.Οσα αναφερονται στην πολιτικη ησαν μονον επικριτικα για το ελληνικο πολιτικο συστημα.Συνολικα.Ποτε,ουτε μια φορα,δεν εχω γραψει επαινετικο σχολιο για πολιτικο κομμα.Σπανια,δε,για πολιτικο προσωπο.Αν ριξει καποιος μια ματια θα διαπιστωσει οτι υπαρχουν δεκαδες επικριτικα η ειρωνικα σχολια μου για τον Συριζα και τα στελεχη του,αλλα ουτε ενα επαινετικο/θετικο.Ουτε ενα.Δυστυχως για εσενα ,οπως ελεγαν και οι Ρωμαιοι, Scripta manent.Και κανουν ευκολοτατο το να διαπιστωθει το αληθες του λογου ενος εκαστου εξ ημων.Παμε τωρα στην ουσια του,ας το πουμε κι ετσι,σχολιου σου.Χαιρομαι που σε διασκεδαζω,και μαλιστα αφανταστα.Δυστυχωςς το συναισθημα δεν ειναι αμφιδρομο.Εγω μαλλον θλιβομαι απο οσα καταδεικνυει το σχολιο σου,για λογους ομως που δεν ειμαι βεβαιος οτι σου ειναι οικειοι.Λες οτι υποθετω οτι ειμαι θυμα συνωμοσιας.Οχι βεβαια.Πρωτον δεν θεωρω εαυτον θυμα.Τα θυματα αλλωστε δειχνουν συνηθως φοβο η οργη,οχι χιουμορ,οπως εκανα εγω .Δευτερον, η υποθεση την οποια κανω τεκμαιρεται απο παρατηρηση μη επιδεκτικη αμφισβητησεως.Τριτον,και κυριοτερον, το οτι καταφερνεις -μεσα στο μυαλο σου βεβαια- παραθετοντας τις αναφορες μου στην "ησσονα" σημασια των ψηφων και στην "παρεουλα" να τις θεωρεις ...αντιφατικες και αλληλοαναιρουμενες εκφρασεις ! Αυτο ειναι ,μεν,ειναι αξιοπροσεκτο μεν,ειναι,ομως,και λυπηρο.Για εμενα,τουλαχιστον.Η ουσια του θεματος ,βεβαια,παραμενει αμεταβλητη.Εγω σε κανω να "διασκεδαζεις"κατι πολυ ευχαριστο,ενω εσυ με με κανεις να θλιβομαι,κατι σιγουρα πολυ δυσαρεστο.Μια κατασταση η οποια ευχομαι ειλικρινα να μεταβληθει συντομα,ως προς το δευτερο,τουλαχιστον,σκελος της.Καλη σου ημερα.