"Αγαπητή Ιβάνκα. Mέχρι πότε θα υπερασπίζεσαι τον πατέρα σου;"

"Αγαπητή Ιβάνκα. Mέχρι πότε θα υπερασπίζεσαι τον πατέρα σου;" Facebook Twitter
0
"Αγαπητή Ιβάνκα. Mέχρι πότε θα υπερασπίζεσαι τον πατέρα σου;" Facebook Twitter

Το διάσημο και δημοφιλές περιοδικό μόδας Marie Claire αποφάσισε να πάρει θέση για τις αμερικανικές εκλογές και να προκαλέσει με το εξώφυλλό του, αν και η έκδοσή του δεν είναι αυτή των ΗΠΑ, αλλά της Λατινικής Αμερικής και του Μεξικό.


Το τεύχος του Ιουλίου κυκλοφορεί με εξώφυλλο τη μεγαλύτερη κόρη του Nτόναλντ Τραμπ και μια έκκληση/ ερώτηση: "#DearIvanka. Mέχρι πότε θα υπερασπίζεσαι τον πατέρα σου;".


H Daniela Von Wobeser, εκδότρια του περιοδικού, αναφέρει σύμφωνα με την Washington Post, πως το περιοδικό δεν ήθελε ποτέ να να στοχοποιήσει μια άλλη γυναίκα, αλλά πως εφόσον αυτό αποφασίστηκε να γίνει θα έπρεπε το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο και ηχηρό. Η άνοδος του Τραμπ στην αμερικανική πολιτική ηγεσία τους οδήγησε σε αυτή την αναπάντεχη δημόσια έκκληση προς την Ιβάνκα Τραμπ: «Θα ήθελα να σας ρωτήσω, από τα βάθη της καρδιάς μου, αν υποστηρίζετε τη στρατηγική του πατέρα σας και αν θεωρείτε πως είναι το καλύτερο πράγμα για σας, ως γυναίκα ή το καλύτερο για τη χώρα σας και κατά συνέπεια εμένα." αναφέρει η Von Wobeser στο άρθρο της.

 

Το περιοδικό Marie Claire συνεχίζει την αμφισβήτηση στον Τραμπ, με μια σειρά δοκιμίων που υπογράφουν δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες της Λατινικής Αμερικής, κυρίως γυναίκες. Οι συμμετέχοντες στο τεύχος καλούν την Ιβάνκα να αναλάβει δράση εναντίον του πατέρα της, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά εναντίον των Μεξικανών και τους έχει αποκαλέσει βιαστές και εμπόρους ναρκωτικών. Ο λόγος που το περιοδικό επέλεξε την κόρη και όχι τη σύζυγό του υποψηφίου, Μελάνια, είναι γιατί θεωρεί πως είναι πολύ πιο ισχυρή και επιδραστική προσωπικότητα ως προς την εξέλιξη της καμπάνιας του πατέρα της.

"Κάνε κάτι. Μιλά του. ΣΤΑΜΑΤΑ τον." γράφει το κεντρικό εντιτόριαλ που απευθύνεται στην Ιβάνκα προσπαθώντας παράλληλα να την προσεγγίσει και να τη ευαισθητοποιήσει ως γυναίκα με μόρφωση, επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα και μητέρα.

Το γεγονός πως ένα περιοδικό τέτοιας ύλης επέλεξε να αφιερώσει ολόκληρο το τεύχος του κατά το Τραμπ δίχασε την κοινή γνώμη και απέσπασε αρκετά σχόλια δυσαρέσκειας από αναγνώστριες που μάλλον έμειναν έκπληκτες από την πολιτική παρέμβαση. Ωστόσο αρκετοί ήταν και εκείνοι που βρήκαν θαρραλέο και σημαντικό να εκφράζεται γνώμη για ένα τόσο σημαντικό θέμα από ένα τόσο λαοφιλές έντυπο το οποίο δεν επιλέγει το δρόμο του παρατηρητή απέναντι στο θέμα, αλλά ρισκάρει να ξαφνιάσει με τέτοια θεματολογία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM