Έρευνα συνδέει τον αυτισμό με την περιτομή στα αγόρια

Έρευνα συνδέει τον αυτισμό με την περιτομή στα αγόρια Facebook Twitter
8

Την περιτομή με τις αυξημένες πιθανότητες ενός παιδιού να αναπτύξει αυτισμό, συνδέει μια νέα μελέτη από τη Δανία.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έγινε σε 340.000 αγόρια κάτω των 5 ετών, αυτά που είχαν κάνει περιτομή είχαν διπλάσιες πιθανότητες για αυτισμό, από τα αγόρια που δεν έκαναν περιτομή.

Ο λόγος της σύνδεσης δεν είναι σαφής, αλλά μπορεί να σχετίζεται με την αγωνία της διαδικασίας.

"Ο πόνος του μικρού παιδού θα μπορούσε να είναι καθοριστικός για την μετέπειτα ανάπτυξη του αυτισμού," δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Morten Frisch, σύμβουλος και ανώτερος ερευνητής στην επιδημιολογική έρευνα στο Statens Serum Institut και επίκουρος καθηγητής της σεξουαλικής επιδημιολογίας της υγείας στο πανεπιστήμιο του Aalborg.

Ο πόνος μπορεί πράγματι να είναι ο ένοχος. Προηγούμενη έρευνα έχει διαπιστώσει ότι τα πρόωρα μωρά που υπομένουν πολλές επώδυνες εξετάσεις και περνούν τις πρώτες ημέρες τους στη μονάδα εντατικής θεραπείας "εμφανίζουν αλλαγές στη συμπεριφορά όσον αφορά τον πόνο στην παιδική τους ηλικία, η οποία (συμπεριφορά) συχνά παρατηρείται στα παιδιά με αυτισμό," πρόσθεσε ο Frisch.

Αλλά ο καθηγητής Carsten Obel από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Aarhus της Δανίας δήλωσε ότι σε αυτισμό μπορεί να οδηγήσει ένα πλήθος παραγόντων.

"Θα μπορούσαν εύκολα να υπάρχουν κάποιες άλλες εξηγήσεις για τη σύνδεση που διαπίστωσε η μελέτη," είπε στο ScienceNordic.com.

Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προτείνει περιτομή επειδή μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον HIV, τον ιό HPV και άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής λέει ότι τα οφέλη της περιτομής υπερτερούν των κινδύνων, αλλά ότι η διαδικασία δεν είναι σωστή για όλους.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν καταλαβαινω γιατι να κανεις περιτομή στο γιο σου.Το πέος του αγοριού αφορά τον ιδιο και τις μετέπειτα συντρόφους του...πώς παίρνεις εσύ απόφαση για κάτι που δεν σε αφορά ούτε στο απειροελάχιστο;
Η θρησκευτικη πιστη του παιδιου σου είναι κατι που αφορα το ιδιο. Πως λοιπον εσυ το γαλουχεις σε μια συγκεκριμενη θρησκεια, χωρις να του δινεις περιθωρια αλλων επιλογων και αν μαλιστα αργοτερα επιλεξει κατι άλλο δυσσαρεστησε και το "απορριπτεις";Η περιτομη ειναι το ιδιο ακριβως με το βαπτισμα.
Ασε μας ρε Ροζ Μονοκερε! Να ακρωτηριάσεις το πεος (έστω και τοσο λιγο) χωρις δυνατότητα αναστροφής ειναι το ίδιο με το να ρίξεις λίγο νερο καθαρά συμβολιστικά στο παιδί! Γιατί όσοι βαφτίστηκαν μετά δεν μπόρεσαν να γίνουν άθεοι ή αλλόθρησκοι ποτέ. Εγκλωβίστηκαν στο χριστιανισμό... μη συγκρινεις την ..... με τη βουρτσα!
Τα είπε όλα ο Μένης. Ρε παιδί μου το βάπτισμα δεν πονάει, το άλλο πονάει και είναι μη αναστρέψιμο. Γιατί να υποβάλω το παιδί μου σε κάτι οδυνηρό που δεν είναι απαραίτητο; Είπαμε να είμαστε politically corect αλλά δεν είναι το ίδιο.
Μα, εξ όσων γνωρίζω, δεν υπάρχει άνθρωπος και δη επιστήμονας που να λέει ότι η κλειτοριδεκτομή κάνει καλό σε κάτι, σε αντίθεση με την περιτομή που υπάρχουν, π.χ. στο παραπάνω άρθρο λεέι: " Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προτείνει περιτομή επειδή μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον HIV, τον ιό HPV και άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής λέει ότι τα οφέλη της περιτομής υπερτερούν των κινδύνων, αλλά ότι η διαδικασία δεν είναι σωστή για όλους. "Οπότε τί να πούμε κι εμείς...
Θα μπορούσαμε να πούμε, οτι το Α.Κ.Ε.Π.Ν και η Α.Α.Πείναι υποχείρια των εβραίων και των μουσουλμάνων, και ζούν στον μεσαίωνα. ΑΚΟΥ Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ HIV - HPV ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΩΝ ΛΟΙΜΟΞΕΩΝ. Ούτε ο Αμβρόσιος δεν λέει τέτοιες [βλακείες].
Το πρωτο ειναι καθαρος ακρωτηριασμος ενος μερους του γυναικειου αναπαραγωγικου οργανου, μερους πιυ αποτελειται απο δερμα, νευρα, με σκοπο την παρεμποδιση της ευχαριστησης κατα τη διαρκεια της πραξης και αυτο γιατί η γυναικα ειναξ μηχανη αναπαραγωγης. Η κλειτοριδεκτομη ειναι σαφεστατα πολυ πιο επικινδυνη και περα απο σωματικος ειναι και ψυχικος ακρωτηριασμος. Η περιτομη ειναι κατι που επιλεγουν πλεον πολλοι αντρες ανεξαρτητα απο θρησκειες γιατι έχει αρεκετα οφελη, οπως εικαζουν, ακόμα καο στη σεξουαλικη ζωη.Το να επιβαλλεις να σταματησουν οι θρησκευτικες περιτομες είναι σαν να επιβαλλεις να μην γινονται βαφτισεις βρεφων. Αλλα μπορει να απαιτηθει να γινονται σε αριστες συνθηκες.