Aλλάζουν πρόσωπο Κεραμεικός και Μεταξουργείο

Aλλάζουν πρόσωπο Κεραμεικός και Μεταξουργείο Facebook Twitter
6

 

Aλλάζουν πρόσωπο Κεραμεικός και Μεταξουργείο Facebook Twitter

Μεγάλες αλλαγές στο αστικό τοπίο του Κεραμεικού και του Μεταξουργέιου θα επιχειρήσουν οι δράσεις που μελετά για τις περιοχές αυτές ο Δήμος Αθηναίων αλλά και η ιδιωτική εταιρία OLIAROS με μια επένδυση ύψους 70 εκ. ευρώ.

Χθες σε συνάντηση του Γιώργου Καμίνη με τον υφ. Οικονομικών αποφασίστηκε η επένδυση αυτή να ενταχθεί στη διαδικασία fast track ενώ έχει κατατεθεί ήδη και φάκελος για να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Jessica. Συγκεκριμένα θα αφορά την ανακατασκευή 30 ακινήτων ιδιοκτησίας της εταιρείας που βρίσκονται στην περιοχή του Κεραμεικού.

Τα κτίρια αυτά θα μετασκευαστούν σε πρότυπες κατοικίες, φοιτητικές κατοικίες καθώς και σε χώρους που θα φιλοξενηθούν επιχειρήσεις τεχνολογίας.

Aλλάζουν πρόσωπο Κεραμεικός και Μεταξουργείο Facebook Twitter

«Κεραμεικός-Μεταξουργείο ήταν πάντα μια γειτονιά μικτής χρήσης, ένας συνδυασμός λαϊκής συνοικίας που υποστηρίζεται από το εμπόριο και την παραγωγή. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από έναν μοναδικό συνδυασμό κτιρίων και πληθυσμού. Οι σημερινοί κάτοικοι απασχολούνται σε ένα ευρύ πεδίο επαγγελματικών δραστηριοτήτων: ελεύθεροι επαγγελματίες, μικροέμποροι, δημιουργοί, υπάλληλοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, και εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων. Επίσης σημαντική είναι η παρουσία μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μερικές από τις οποίες έχουν μια μακρά παράδοση στην περιοχή (π.χ. συνεργεία επισκευών) καθώς και των δημόσιων υπηρεσιών και Αρχών,» αναφέρει η oliaros στο σάιτ της.

Aλλάζουν πρόσωπο Κεραμεικός και Μεταξουργείο Facebook Twitter

Η εταιρία Oliaros περιγράφεται στο σάιτ της ως εταιρία που εμπλέκεται με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και που συνεργάζεται στενά με ταλαντούχους αρχιτέκτονες και άλλους επαγγελματίες. Αναφέρει επίσης ότι ξεκίνησε το πρώτο έργο της «AntiparosDesignProperties» το 2004 και εισήγαγε την έννοια της χαμηλής πυκνότητας κατοικιών στο νησί των Κυκλάδων,.

Αναφέρει επίσης ότι: «Το καλοκαίρι του 2006, η OLIAROS ξεκίνησε το τελευταίο έργο της στην περιοχή του Κεραμεικού-Μεταξουργείου, μια γειτονιά στο κέντρο της πόλης της Αθήνας.
 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι η OLIAROS ίδρυσε το 2007 τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ReMapKM, «που διοργανώνει κάθε δύο χρόνια τη σύγχρονη ReMap».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα  το 2007 και το 2009, και τρέχει παράλληλα με την Μπιενάλε της Αθήνας.  

Το 2008 η OLIAROS ίδρυσε στις περιοχές  Κεραμεικού-Μεταξουργείου τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά» που περιγράφεται ως «μια φυσική και εικονική κοινωνική πλατφόρμα, στόχος της οποίας είναι να μοιραστούν οι ιδέες, και οι  προτάσεις μεταξύ των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τις δύο περιοχές. .

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM