Θα πίνατε καφέ με μπρόκολο;

Θα πίνατε καφέ με μπρόκολο; Facebook Twitter
0

Όσοι δεν τρώνε μπρόκολο, μπορούν να αποκομίσουν τα οφέλη του για την υγεία χάρη σε μια νέα έκδοση σε σκόνη που αναμιγνύεται σε smoothies, ψητά και καφέ.

Τεμάχια μπρόκολου, που θεωρούνται ακατάλληλα λόγω εμφάνισης για να πουληθούν σε καταστήματα, έχουν μετατραπεί σε σκόνη από την αυστραλιανή κυβερνητική υπηρεσία επιστημών CSIRO και τον αγροτικό όμιλο Hort Innovation.

Κάθε δύο κουταλιές της σούπας, περιέχουν περίπου μία μερίδα μπρόκολου, που είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Β6, βιταμίνης Ε και μαγγανίου.

Μια καφετέρια της Μελβούρνης άρχισε να πειραματίζεται με τη σκόνη την οποία σερβίρει σε καφέδες.

Ο γενικός διευθυντής της Hort Innovation, John Lloyd, λέει ότι η σκόνη είναι επίσης ιδανική για smoothies, σούπες και ψημένα προϊόντα και γενικά έχει ένα διευρυμένο πεδίο χρήσης στην καθημερινή διατροφή.

«Οι έρευνες δείχνουν ότι ο μέσος Αυστραλός δεν τρώει τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη λαχανικών την ημέρα και ότι επιλογές όπως η σκόνη μπρόκολου θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος», ανέφερε την Τετάρτη.

Η σκόνη και μια ποικιλία σνακ, αναπτύσσονται ως μέρος ενός ερευνητικού έργου που στοχεύει στη μείωση των φυτικών αποβλήτων δημιουργώντας υγιεινά προϊόντα διατροφής από λαχανικά που θεωρούνται «άσχημα» για τα ράφια.

Ο επικεφαλής ερευνητής του προγράμματος CSIRO δήλωσε ότι το επόμενο βήμα ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη της σκόνης και η δοκιμή της σε μια ευρύτερη ομάδα καταναλωτών.

Η ομάδα του πρότζεκτ συζητά για πιθανές εμπορικές εφαρμογές με καλλιεργητές και ομάδες παραγωγών σε όλη την Αυστραλία που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τη σκόνη στην αγορά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM