Το «plus size» θέρετρο που προσφέρει καταφύγιο σε υπέρβαρους ανθρώπους για να νιώθουν άνετα στην παραλία

Το «plus size» θέρετρο που προσφέρει καταφύγιο σε υπέρβαρους ανθρώπους για να νιώθουν άνετα στην παραλία Facebook Twitter
0

Σε ένα νησί στις Μπαχάμες υπάρχει ένα μικρό «καταφύγιο» που μοιάζει με παράδεισο για τους ανθρώπους που έχουν παραπάνω καμπύλες, όπου μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς να ανησυχούν για το σώμα τους- σε περίπτωση που το κάνουν.

Ο James King αποφάσισε να ανοίξει το συγκεκριμένο θέρετρο, που ονομάζεται απλώς «The Resort», πριν δύο χρόνια όταν διαπίστωσε πως οι υπέρβαροι άνθρωποι δυσκολεύονται συνήθως να διασκεδάσουν σε άλλα ξενοδοχεία, επειδή νιώθουν άβολα με το σώμα τους.

«Την πρώτη ημέρα που πήγα στη δουλειά σε ένα ξενοδοχείο της Γρανάδα, μια νεαρή γυναίκα κάθισε πάνω σε μια από τις ξαπλώστρες, η οποία έσπασε με αποτέλεσμα να περάσει από μέσα, κι όλοι στην παραλία έβαλαν τα γέλια. Την επόμενη μέρα, ενώ ήμουν στο γραφείο μου, άκουσα ξαφνικά φωνές και ουρλιαχτά. Η ίδια τσακωνόταν με το προσωπικό επειδή σύμφωνα με την πολιτική του ξενοδοχείου έπρεπε να πληρώσει 150 δολάρια επειδή κατέστρεψε ιδιοκτησία της επιχείρησης. Το θεώρησα εντελώς παράλογο», αναφέρει ο ίδιος. «Προσπάθησα να πείσω τους ιδιοκτήτες πως χρειαζόμαστε έπιπλα που δεν είναι αυτό το φτηνιάρικο πλαστικό, αλλά δεν τους ένοιαζε. Τότε ήταν που αποφάσισα πως πρέπει να κάνω κάτι γι' αυτό», προσθέτει. 

Όπως εξηγεί ο James, δούλευε την ιδέα για σχεδόν μια δεκαετία, μέχρι που βρήκε μια έκταση πέντε μιλίων ιδιωτικής παραλίας στο νησί Ελεύθερα, στις Μπαχάμες. Ωστόσο η υλοποίηση της ιδέας δεν ήταν τόσο  εύκολη καθώς συνάντησε διάφορα προβλήματα, ειδικά στην κατασκευή των επίπλων για τους μελλοντικούς πελάτες του. «Το σοβαρότερο πρόβλημα ήταν πως κανείς δεν κατασκευάζει για plus-size ανθρώπους. Χρειαζόμασταν κρεβάτια που να αντέχουν μέχρι και 680 κιλά, ξαπλώστρες και έπιπλα παραλίας που δεν θα σπάνε. Και αυτό απλώς δεν υπάρχει. Οπότε σε όσα έχουμε τώρα εκεί χρειάστηκε δημιουργία από το μηδέν και έπρεπε να πρωτοτυπήσω», σημειώνει.

Αυτό που διαπίστωσε με τον καιρό είναι πως όσοι επιλέγουν την επιχείρησή του, ακόμη κι αν δεν γνωρίζονται προκαταβολικά, νιώθουν τόσο άνετα μεταξύ τους που γίνονται σχεδόν αμέσως μια παρέα. «Δένουν λόγω κοινού "παρελθόντος". Είναι άνθρωποι που έχουν ζήσει παρόμοιες ζωές αντιμετωπίζοντας τα ίδια θέματα και εδώ, εντελώς ξαφνικά, εξαφανίζεται κάθε στίγμα, επειδή κανείς δεν τους κοιτάζει επίμονα. Νιώθουν πως μπορούν να ταυτιστούν με τον διπλανό τους. Πολλοί ήρθαν χωρίς να ξέρουν ο ένας τον άλλον αλλά μετά το πρώτο βράδυ είναι σαν να γνωρίζονται χρόνια», λέει ο James.

Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κοινού στην ιδέα του είναι καταπληκτική και, όπως λέει, είναι κλεισμένος για όλη της χρονιά, ενώ το 10% των κρατήσεων είναι από τακτικούς πλέον πελάτες. Προς το παρόν, το Resort έχει περιορισμένες κλίνες, αφού μπορεί να φιλοξενήσει το πολύ 24 άτομα, αλλά ο James σχεδιάζει σύντομα να το επεκτείνει σε ένα διπλανό νησί. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM