Ελβετικός οίκος μόλις ανακοίνωσε πως δημιούργησε νέα γεύση σοκολάτας με ροζ χρώμα και όνομα Ruby

Ελβετικός οίκος μόλις ανακοίνωσε πως δημιούργησε νέα γεύση σοκολάτας με ροζ χρώμα και όνομα Ruby Facebook Twitter
0

Μια μεγάλη εταιρεία σοκολάτας μόλις ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργήσει ένα τέταρτο είδος σοκολάτας (μετά τη γάλακτος, την dark και την λευκή), τον πρώτο νέο τύπο που εμφανίζεται μετά από 80 χρόνια.

Ο ελβετικός οίκος σοκολατοποιίας Barry Callebaut, λέει ότι χρησιμοποίησε τον ρουμπινί κόκκο κακάο για να δημιουργήσει ένα γλύκισμα με φρουτώδη γεύση και πλούσια υφή.

Η νέα σοκολάτα, που ονομάζεται Ruby με την χαρακτηριστική κόκκινη απόχρωση της αποτελεί τον τέταρτο τύπο που θα έχει δημιουργηθεί μετά τη λευκή έκδοση που παρουσιάστηκε τη δεκαετία του 1930. Η εταιρία ελπίζει ότι θα κάνει μια τεράστια επιτυχία μεταξύ των millennials και των φανατικών της σοκολάτας καθώς εισαγάγει μια νέα γεύση στο πιο δημοφιλές ίσως γλύκισμα του πλανήτη.

Ελβετικός οίκος μόλις ανακοίνωσε πως δημιούργησε νέα γεύση σοκολάτας με ροζ χρώμα και όνομα Ruby Facebook Twitter

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Barry Callebaut η νέα σοκολάτα θα προσφέρει μια εντελώς νέα γευστική εμπειρία, η οποία δεν είναι πικρή, γαλακτώδης ή γλυκιά. Έχοντας επεξεργαστεί τη συγκεκριμένη ποικιλία κακάο για 13 χρόνια, η γεύση και ο χρωματισμός της σοκολάτας είναι απολύτως φυσικά χωρίς καμιά προσθήκη.

«Η σοκολάτα Ruby είναι πολύ διαφορετική. Είναι αναζωογονητική και έχει μια ελαφριά, κρεμώδη υφή», εξήγησε ο εμπειρογνώμονας της σοκολάτας και συντάκτης της βιοτεχνίας της κλασσικής βιβλιοθήκης Kennedy Angus Kennedy. «Έχει τόσο ελαφριά και φρουτώδη γεύση που δεν καταλαβαίνεις ότι μασουλάς τη μια σοκολάτα μετά την άλλη, οπότε σημαίνει ότι καταναλωτές θα μπορούν να τρώνε περισσότερο από τα άλλα παραδοσιακά είδη σοκολάτας. Το αν αυτό είναι καλό ή κακό εξαρτάται από τη γνώμη του καθενός», προσθέτει ο ίδιος.

Το μόνο που απομένει είναι να διαπιστωθεί και πρακτικά αν πρόκειται απλώς για ένα ακόμη διαφημιστικό κόλπο ή τον προάγγελο ενός νέου τύπου σοκολάτας εξίσου διαδεδομένο με τις υπόλοιπες. Όπως και να έχει όμως το γεγονός πως παράγεται από τον μεγαλύτερο κατασκευαστή προϊόντων σοκολάτας και κακάο είναι ενθαρρυντικό. 

Ελβετικός οίκος μόλις ανακοίνωσε πως δημιούργησε νέα γεύση σοκολάτας με ροζ χρώμα και όνομα Ruby Facebook Twitter

Ο όμιλος Barry Callebaut Group με έδρα στην Ελβετία ασχολείται με το εμπόριο από το 1998 και είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης μεταξύ της βελγικής σοκολατοποιίας Callebaut και της γαλλικής παραγωγού κακάο Cacao Barry. 

 
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM