Η μόδα με τις αξυρισιές προχώρησε και στο μπικίνι...

Η μόδα με τις αξυρισιές προχώρησε και στο μπικίνι... Facebook Twitter
18

Σε πολλούς το θέαμα μπορεί να προκαλεί αποστροφή, όμως, το κίνημα της "γυναικείας τριχοφυίας" φαίνεται ότι ανεβαίνει τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, καθώς πολλές γυναίκες αποφασίζουν να εγκαταλείψουν -κάποιες και για πάντα- ξυραφάκια, αποτριχωτικές κρέμες, λέιζερ και φωτόλυση και να προσδεθούν στο άρμα της απολύτως φυσικής εμφάνισης. 

Τι σημαίνει αυτό και αν η αρχή έγινε με τις μασχάλες; Ότι επιστρέφει η κάπως άβολη μόδα των 80s, με τα μη αποτριχωμένα αιδοία ή τουλάχιστον με τη μη επιμονή στην αλαβάστρινη τελειότητα στο συγκεκριμένο σημείο που επιβλήθηκε από τα media κατά την προηγούμενη 20ετία. Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στον ξένο Τύπο, αλλά και με τις φωτογραφίες που μοιράζονται πλέον οι οπαδοί του κινήματος στα social media και δη στο Instagram, οι γυναίκες δεν βλέπουν σε όλο αυτό μόνο την άνεση τους. Κυρίως, βλέπουν την απευλεθέρωση τους από μία υποχρέωση, αλλά και έναν τρόπο να ξεφύγουν, σχεδόν με βίαιο για την κοινή αισθητική τρόπο, από συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς. 

Την αρχή έκανε πριν από λίγες μέρες η ηθοποιός Amber Rose, η οποία στήριξε το "κίνημα του θάμνου" με μία προκλητική φωτογράφηση της, ενθαρρύνοντας τις γυναίκες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Το "γάντι" αυτής της φωτογράφησης σήκωσαν πολλές γυναίκες, οι οποίες άρχισαν να γράφουν, αλλά και να φωτογραφίζουν τα μη αποτριχωμένα μέλη του σώματός τους, αναπτύσσοντας την εξής (βολική) επιχειρηματολογία: "Το να είναι κάποια τριχωτή, δεν σημαίνει ότι είναι και βρώμικη. Πάμε, κορίτσια!", θα δει κανείς να γράφεται σε σελίδες παρόμοιας θεματολογίας στο Instagram, ενώ όπως εξηγεί η Esteysi Barr, οπαδός του εν λόγω κινήματος, είναι τα κοινωνικά στερεότυπα και τα πρότυπα ομορφιάς που θέλουν τις γυναίκες άψογα αποτριχωμένες, πιέζοντας τις να πάνε κόντρα στην ίδια τους τη φύση. 

Όπως εξηγεί, οι γυναίκες μπαίνουν σ' αυτή τη διαδικασία, επειδή τα media και οι κοινωνικές νόρμες τις πιέζουν. Καμία, κατά βάθος, επιθυμεί όλη αυτή την ταλαιπωρία. Και αφού υπάρχουν και οι διαβεβαιώσεις του Αμερικανικού Οργανισμού Δερματολογίας και αφού μία σοβαρή πλειονότητα των γυναικολόγων καταδικάζει τη συστηματική αποτρίχωση στην ηβική περιοχή, ποιο το εμπόδιο; Η αισθητική ίσως απαντούσε κάποιος ή έστω η αίσθηση της απόλυτης καθαριότητας κάποιος άλλος. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία απολύτως προσωπική επιλογή της κάθε γυναίκας και αν κάτι επιθυμεί να δηλώσει μέσω αυτής, φυσικά και μπορεί να το πράξει... 

Η μόδα με τις αξυρισιές προχώρησε και στο μπικίνι... Facebook Twitter
Η μόδα με τις αξυρισιές προχώρησε και στο μπικίνι... Facebook Twitter
Η μόδα με τις αξυρισιές προχώρησε και στο μπικίνι... Facebook Twitter
Η μόδα με τις αξυρισιές προχώρησε και στο μπικίνι... Facebook Twitter

Don't be ashamed for simply being you! It's not until an outside influence comes in and makes our egos feel threatened, which makes us withdraw from fully expressing and experiencing ourselves. I just want you to know that it's okay to be comfortable. As humans, we live life desiring comfort but we try so hard to find the comfort within external things that we forget that comfort is an INTERNAL process that then transfers into our reality. Be comfortable with who you are. Accept who you are! I know it's so much more easier said than done, but give it a try. Stop for a moment after reading this and say out loud or in your head, "I deserve to be accepted and the person who is going to accept me is ME!" It may make you feel a little uncomfortable at first, and that's perfectly okay! We all have to start somewhere! It's not where you start that matters but just the fact that you started in the first place. :) ?? #humanempowerment #periodpositive #menstrualcycle #acceptance #fertility #goddessofblood

A post shared by SacredFeminineॐDivineMasculine (@empressallyson) on

Mad, Brown & Hairy by @pyramid___head / (via @galdemzine) ??❤ #uglygirlsclub #legaliseugly #galdemzine

A post shared by THE UGLY GIRLS CLUB (@theuglygirlsclubb) on

My ? My choice ✊?????? #legaliseugly #uglygirlsclub #pubichairdontcare #selflove

A post shared by THE UGLY GIRLS CLUB (@theuglygirlsclubb) on

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Paleo: Πώς ο Γιάννης Καϋμενάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα πετυχημένο wine bar εκτός πιάτσας, αποφεύγοντας το gentrification

Radio Lifo / Paleo: Πώς ένα wine bar στη μέση του πουθενά έκανε επιτυχία

Μακριά από το hip κέντρο, σε έναν δρόμο με εργοστάσια, συνεργεία και παλιά κτίρια, στην περιοχή Ρετσίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το wine bar Paleo. Δεν είναι χθεσινό μαγαζί, φέτος κλείνει τα 8 χρόνια λειτουργίας. H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον δημιουργό του Γιάννη Καϋμενάκη για το πώς κατάφερε να συνυπάρξει με μια ιστορική γειτονιά του Πειραιά που εξακολουθεί να ζει στους ρυθμούς της.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Το ice hockey στην Αθήνα είναι στην κυριολεξία το πιο κουλ πράγμα που είδαμε τελευταία

Living / Kύπλωπες και Τιτάνες παίζουν ice hockey στο Αιγάλεω

Μια καλά οργανωμένη ερασιτεχνική λίγκα κάνει γρήγορες τρίπλες, πέφτει με δύναμη στον πάγο, σηκώνεται και συνεχίζει. Κάποιοι έχουν βρει έναν διαφορετικό τρόπο να χαλαρώνουν μετά τη δουλειά και ο αγώνας που παρακολουθήσαμε είναι από τα πιο κουλ πράγματα που είδαμε τελευταία.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ζώδια για την εβδομάδα 29/02 - 06/03/2024

Living / Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (29/02 - 06/03/2024)

Ένα ταξίδι που προκύπτει σάς δίνει την ευκαιρία να συνδυάσετε την εργασία με την ψυχαγωγία, να κάνετε καινούργιες γνωριμίες με άτομα που έχετε κοινά ενδιαφέρονται και, κυρίως, να ερωτευτείτε.
ΜΑΡΙΒΙΚΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Hyper Hypo: Πώς ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο κατάφερε να έχει πελάτες από όλο τον κόσμο

Radio Lifo / Hyper Hypo: Πώς ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο κατάφερε να έχει πελάτες από όλο τον κόσμο

O στυλίστας Ανδρέας Κόκκινος και ο γραφίστας Στάθης Μητρόπουλος εξηγούν στη Μερόπη Κοκκίνη πώς έστησαν το βιβλιοπωλείο τους και τι έκαναν όταν ξαφνικά μια μέρα εμφανίστηκε εκεί η Τίλντα Σουίντον.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Εκεί που είναι η φάση τώρα στην Αθήνα

Living / Εκεί που είναι η φάση τώρα στην Αθήνα

Μετά την πανδημία η Αθήνα έχει εξελιχθεί σε μια πόλη όπου καθημερινά συμβαίνει κάτι καινούργιο. Η ομάδα της LiFO διαλέγει 100 μπαρ, εστιατόρια, πάρτι, χώρους τέχνης και όλα τα σημεία της πόλης που είναι πάντα γεμάτα με κόσμο, και πάντα κάτι παίζει.
THE LIFO TEAM

σχόλια

10 σχόλια
Λίγο τραβηγμένο δεν είναι? ωραίο και το φυσικό λουκ, αλλά μία περιποίηση ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.Επίσης και οι τρίχες στις πλάτες των αντρών φυσικές είναι, αλλά δεν έχω ακούσει για κανένα κίνημα υπέρ τους
ΟΚ, μπράβο τους που ακολουθούν ή θέτουν ή γουατέβα όποια μόδα τους κατέβει. Εμείς όλοι γιατί πρέπει να το μάθουμε και να το βλέπουμε; Μήπως να get a grip σε όλα όσα μοιραζόμαστε στο νετ και να βάζουμε και ένα όριο έκθεσης, τόσο για τους εαυτούς μας όσο και για τους άλλους;Υπάρχουν πραγματικά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γυναίκες εκεί έξω αυτή τη στιγμή στον κατά τα άλλα γενικώς ανεπτυγμένο κόσμο μας και η νέας κοπής φεμινίστριες ασχολούνται με... τρίχες και show the nipple. Και οκ κοράσια, μην υπερβάλλετε με τη δικτατορία της αποτρίχωσης, κανείς δε σας εξανάγκασε σε εξτραβαγκάν και ολικές διαδικασίες λέιζερ και χαλάουα και έξοδα σε αισθητικούς. Ένα απλό ξυραφάκι στο ντουσάκι, κι έξω απ'την πόρτα. Εσείς επιλέξατε να τα κάνετε μόδα εξαρχής αυτά - ή μάλλον να την ακολουθήσετε στο έπακρο.Προσωπικά και γυναίκα ούσα, το βρίσκω οπτικά απωθητικό το συγκεκριμένο κονσεπτ. Επίσης, στην πράξη η τρίχα είναι ενοχλητική στο δέρμα. But that's just me.Do your thing χωρίς να θεωρείτε πως είστε και ο ομφαλός του κόσμου ή ότι προσφέρετε λειτούργημα στην ανθρωπότητα.
Πάντως εμενα μου αρέσουν η αξύριστες , στα πόδια δεν μου αρέσει αλλα τα αλλα ok γιατί σεξουαλικά τραβάει πιο πολλή γενικά το original πιο σέξι απο το barby
Μα πραγματικά!Ο τίτλος και το σημείο για τη βολικη επιχειρηματολογια με ενόχλησαν πάρα πολύ!Τι ακριβώς σημαίνει βολική ;Ο,τι οι γυναίκες ειναι υποχρεωμένες να συντηρουν ένα στερεότυπο που τις θελει να ειναι μονίμως αψεγάδιαστες και παντού (μα παντού) άτριχες κι οσες δεν το κάνουν βρίσκουν βολικές δικαιολογίες ;Προσωπικά δε θα το κρύψω θα μου ηταν πολύ δύσκολο να μην κάνω αποτρίχωση και γιατί δεν θα αντεχα να με κοιτανε περίεργα και γιατι δεν μου αρέσει (γιατι εχω γαλουχηθεί με ενα συγκεκριμένο πρότυπο κι εγώ όπως κι ολοι μας)Επίσης ναι οι ινστα περσονες μπορεί να είναι και attention whores ,το πιθανότερο.Όλα αυτά δε μειώνουν την αξια της ιδεας όμως.Μακάρι όλοι να μπορουσαμε να μην καταπιεζομαστε για να χωρεσουμε σε παραλογα στανταρς.Οχι και να κράζουμε αυτούς που το προσπαθουν.Ελεος.
Από το ένα άκρο, στο άλλο...Γιατί όχι μια "συμαζεμένη"αποτρίχωση, χωρίς υπερβολές?Ας υπάρχει λίγη τριχοφυϊα στην περιοχή του αιδοίου (προστατεύτει και από μικρόβια σε σχέση με το εντελώς "παιδικό"), αλλά όχι και να ξεχειλίζει ο θάμνος από μαγιώ και εσσώρουχα.Όσο για την αξύριστη γυναικεία μασχάλη, δεν έχω τίποτα πιο αντιαισθητικό.
Και εμένα μου φαίνεται αντιαισθητική η τρίχα στη μασχάλη (και στην αντρική), τόσο πολύ που μπορεί να ξυριστώ και δύο φορές μέσα σε μια μέρα. Όμως μικρή, όταν είχα πρωτοβγάλει τρίχες εκεί,δεν μου φαινόταν αντιαισθητικό και ας ήταν απίστευτα μακριές. Άρχισα να ξυρίζομαι μιμούμενη τα άλλα κορίτσια (δεν μου το έμαθαν οι γονείς μου) και σιγά-σιγά μου φαινόταν αντιαισθητικό ώστε να αρχίσω να αποτριχώνομαι και χειμώνα.Αυτό με βάζει σε σκέψεις....
Η μόδα με τις αξυρισιές προχώρησε και στο μπικίνι... Πηγή: www.lifo.grΒρε lifo μήπως η αξυρισιές είναι το default απ τον κατασκευαστή και οι ξυρισιές είναι η μόδα;
Έλα μου ντε! Άσε τα αποσιωπητικά στο τέλος του τίτλου…[…Σχεδόν λυπάμαι τα (νεότερα) πλάσματα που θα βλέπουν το l'origine du monde και θα ξινίζουν τα μούτρα από αδαημοσύνη και αποτροπιασμό].
Default είναι και οι μακριές γενιάδες αλλά Ταλιμπάν και κάθε μαλλούρα. Δε σημαίνει ότι είναι και αισθητικά όμορφα, πάντως. Το hairy style των φωτογραφιών είναι πολύ αντιπαθητικό, χωρίς να ισχυρίζομαι ότι σέξυ είμαι μόνο το full moon. Μια περιποίηση είναι πάντοτε απαραίτητη
Αν πιάσουμε όλα τα "default" σαν αξιοζήλευτο κανόνα θα πάμε σε καταστάσεις... flintstones - αλλά στην μη εξωραϊσμένη τους version και πίστεψε με δεν θα σου αρέσει καθόλου!Χαριτωμένες απόπειρες για να τραβήξουν προσοχή, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα έχουν απήχηση σε μια μεγάλη μερίδα γυναικών που έχουν απηυδήσει με το υποχρεωτικό νον-στοπ ξυραφάκι και χαλάουα και τίποτα άλλο.Από την άλλη είμαι 10000% σίγουρος ότι αν υπήρχε η δυνατότητα να απαλλαγεί κανείς μονομιάς και μια για πάντα από κάθε "ανεπιθύμητη" ή "αντιαισθητική" τριχοφυΐα, θα το έπραταν όλοι-ες με κλειστα τα μάτια, την επόμενη το πρωΐ. Συμπεριλαμβανομένων και των μελών του... κινήματος!!
Τα παιδιά στο instagram κάνουν αυτό που πάντα έκαναν... Κατά τα άλλα, δε θα έπρεπε να μας κόφτει γενικότερα το τι φοράει ο κόσμος και πώς... Είναι μια συμβολική κίνηση και δεν είναι απαραίτητο να είναι "καλαίσθητη" - αν και, προσωπικά, κάθε άλλο παρά ενοχλούμαι... Τη βρίσκω αισθητικά ενδιαφέρουσα.
Δικαίωμα σας η λατρεία με την τρίχα αλλά υπάρχουμε και εμείς (αντρες/γυναίκες) που δε μας αρέσει.Μετά μην έρχεστε να μας λετε και ρατσιστές αν δεν μπορούμε να συνευρεθούμε με το terrarium που επιμελώς καλλιεργείται εντός του καβάλο.
Φυσικά και είναι δικαίωμά μας! Αλλά κι εμάς μην μας κατηγορείτε ως "ρατσιστές" όταν προτιμούμε τα περήφανα φουντωτά terrariums από τις ...απροστάτευτες ερήμους, που τσούζουν και βγάζουν εξανθήματα από το friction! Εσείς είστε η "μόδα" λέμε, εμείς είμαστε, από φυσικού, διαχρονικοί :-P
Πρώτον δεν σε είπε κανείς ρατσιστή.Δεύτερον δεν ειστε διαχρονικοί. Δεν υπάρχει τίποτε διαχρονικό στην ανθρώπινη εμφάνιση. Απλά μια προτίμηση ειναι. Ανθυγιεινή και αντιαισθητική για αλλους, για εσάς ποθητή.