Ανύπαρκτη γαστρονομικά η Ελλάδα

Ανύπαρκτη γαστρονομικά η Ελλάδα Facebook Twitter
5

Ανύπαρκτη γαστρονομικά είναι η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα του Hotels.com σε 27 χιλιάδες ταξιδιώτες. Η έρευνα δίνει την 1η θέση παγκοσμίως στην Ιταλία, κυρίως για  την πίτσα, τα ζυμαρικά και τα παγωτά της ενώ στη 2η  θέση είναι η Γαλλία για τις μπαγκέτες  και  τα γλυκά της. 

Τις υπόλοιπες «υψηλές» θέσεις καταλαμβάνουν η Ηπειρωτική Κίνα, η Ισπανία, οι   ΗΠΑ, το Μεξικό, η Ταϊλάνδη, η Ταϊβάν και η Ινδία. Η Ελλάδα, παρότι θα μπορούσε να διακρίνεται για τη μεσογειακή διατροφή, δεν υπάρχει πουθενά στον πίνακα.

Η  έρευνα έδειξε μάλιστα ότι η κουζίνα παίζει σημαντικό ρόλο για την επιλογή ενός τουριστικού προορισμού. "Είναι να απορεί κανείς που η τοπική κουζίνα παίζει ένα τόσο μεγάλο μέρος στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τους ταξιδιώτες" αναφέρει για τα Hotels.com η εκπρόσωπος Κάθριν Μπέρτς.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Σε όλες τις χώρες υπάρχουν τα πολύ τουριστικά εστιατόρια που δεν προσφέρουν και την καλύτερη ποιότητα και οι ανθρωποι που αγαπούν την καλή κουζίνα συνήθως ξέρουν να τα αποφύγουν. Πιστεύω τα αποτελέσματα ωφείλονται στο ότι υπάρχουν λιγότερα ελληνικά εστιατόρια στο εξωτερικό, σε συγκριση με αλλες κουζίνες, έτσι ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει πολλά ελληνικά πιάτα.
Η είδηση είναι πραγματικά παράξενη. Μήπως μεγάλος αριθμός τουριστών εδώ δοκιμάζει πολύ τουριστικά εστιατόρια και ταβέρνες; Γιατί η "ελληνική κουζίνα" υπάρχει, και στην ηπειρωτική και στη νησιωτική Ελλάδα.Ή μήπως το αποτέλεσμα της έρευνας δείχνει ότι απλώς η ντόπια κουζίνα δεν αφήνει ιδιαίτερες εντυπώσεις;
Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να έχει πρόσβαση στο Ελληνικό φαγητό και προϊόντα και στο εξωτερικό... δυστυχώς η Ιταλία και η Ισπανία αυτή τη στιγμή μονοπωλούν την μεσογειακή σκηνή. Οι τουρίστες φεύγουν με όμορφες αναμνήσεις αλλά όταν γυρνάνε στις βάσεις τους δεν υπάρχει συνέχεια. Επίσης είναι απογοητευτικό που ελληνική κουζίνα έχει ταυτιστεί μόνο με το τρίπτυχο Τζατζίκι - Μουσακάς - Χωριάτικη.
Η Ελλάδα έχει υπέροχα προϊόντα και μια πλούσια κουζίνα άγνωστη στον κοινό του εξωτερικού. Θα ήταν καλό να γίνουμε πιο εξωστρεφείς και να μοιραστούμε τις υπέροχες γεύσεις και την κληρονομιά μας :) Με αγάπη,FLOURi http://flouriuk.tumblr.com/