Το «Ribcage bragging» με τα πλευρά να προεξέχουν είναι η νέα ανησυχητική και ενοχλητική μόδα στα social media

Το «Ribcage bragging» με τα πλευρά να προεξέχουν είναι η νέα ανησυχητική και ενοχλητική μόδα στα social media Facebook Twitter
3

Λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Γαλλίας να απαγορεύσει τα υπερβολικά αδύνατα μοντέλα στο πλαίσιο νέου νομοσχεδίου που στοχοποιεί την «μη ρεαλιστική εικόνα για το σώμα», μια νέα «μόδα» έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της στα social media με γυναίκες να προβάλλουν περήφανα τα πλευρά τους.

Μετά το περιβόητο thigh gap με το κενό ανάμεσα στα πόδια, την «γέφυρα του μπικίνι» (bikini bridge) που αναφέρεται στην απόσταση μεταξύ του μπικίνι μιας γυναίκας και του σώματός της όταν είναι ξαπλωμένη ανάσκελα και το «A4waist fitness challenge» που προβάλλει ως κριτήριο ομορφιάς το να είναι η μέση μιας γυναίκας πιο λεπτή σε περίμετρο από το πλάτος μιας κόλλας χαρτιού Α4, εμφανίστηκε ίσως το πιο ανησυχητικό trend των τελευταίων ετών. Ο λόγος για την τάση του «Ribcage bragging», που ήδη ακολουθούν γνωστά μοντέλα, τραγουδίστριες αλλά και influencers των social media προτάσσοντας περήφανα τα πλευρά τους που προεξέχουν. 

Η νέα μανία έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία καθώς ουσιαστικά συνηγορεί στην λανθασμένη αντίληψη για το σώμα και τα πρότυπα που προβάλλουν ως σωστή τη μεγάλη απώλεια βάρους. Και με διάσημες γυναίκες όπως η Bella Hadid, Rita Ora, Nicole Sherzinger και η Kourtney Kardashian να δημοσιεύουν φωτογραφίες τους στους λογαριασμούς τους στα social media παίρνοντας πόζες που τονίζουν ακόμη πιο έντονα τα ήδη πεταχτά πλευρά τους, οι ανησυχίες γίνονται φυσικά όλο και εντονότερες.  

Σε όλο αυτό υπάρχει βέβαια και αντίλογος, αφού πολλοί υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται για νέα επικίνδυνη τάση αλλά για φυσικό επακόλουθο της πόζας που παίρνουν όλες αυτές οι γυναίκες για να φωτογραφηθούν. Όπως εξηγούν όσοι κάνουν λόγο για κινδυνολογία σχετικά με το «Ribcage bragging», επειδή όλες τους είναι φύσει αδύνατες είναι λογικό κι επόμενο όταν τεντώνουν τα χέρια τους προς τα πάνω να πετάγονται έτσι τα πλευρά τους. 

One of my best post ever in my first page! Thanks to @star_666_ for let me repost her amazing beauty ? #body #belly #stomach #ribcage #hips #tummy #navel #stretch #ombligo #abdomen #shoutout #beauty #beautifulgirl #beautifulbody

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη shoutoutpage (@instabellyandribcage2.0) στις

#ribcage #ribs #thinisin #thin #skinnygirls #shorts #backbend #tinygirl #babe #bones #b

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη StarvingArtistDaintyQueen (@dainty_cream) στις

The same, but better because @kaylasarnold 's in it ☺️? I love it when my friends put up with my backbending addiction ❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VICTORIA ?? (@_ohv3to) στις

Morning ??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Ratajkowski (@emrata) στις

Reflect and recharge ?❤️?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bella Hadid (@bellahadid) στις

Float float and some funny marks on your bum when you get up

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kate Beckinsale (@katebeckinsale) στις

Take me back ??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Ratajkowski (@emrata) στις

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

3 σχόλια
Εκτός από τη Χαντίντ, τη Μπεκινσέιλ και την Καρντάσιαν, δεν έχω ακουστά καμία από τις υπόλοιπες - είναι "social media influencers"?Η ειρωνεία πάντως είναι, ότι οι πιο διάσημες στα παραπάνω παραδείγματα, κρίνοντας και από τις φωτό, αλλά και τα (ανύπαρκτα) hashtags, δεν προωθούν κανένα θέμα με ribcage - απλώς ποζάρουν. Τώρα, οι υπόλοιπες, όπως πολύ σωστά είπε ο @Μη Χειρότερα, δείχνουν να έχουν ένα πρόβλημα αν κρίνουμε από τα hashtags - ψυχολογικό θα έλεγα εγώ (κόμπλεξ), αν όχι νοητικό... Και μιλάμε για ξεκάθαρα αφύσικες πόζες και αποτέλεσμα που παραπέμπει σε ανθυγιεινές συνήθειες...Πάντως απ'όλες, οι dainty_cream & _ohv3to φαίνεται να έχουν πρόβλημα με επικίνδυνα επίπεδα αδυναμίας, ενώ αυτή η σελίδα instantbellyandribcage έχει ξεκάθαρα αφύσικο και επικίνδυνο περιεχόμενο.