Οργή στην Γερμανία για τον Ερντογάν: «Ξεπέρασε τα όρια», δηλώνει ο ΥΠΕΞ Γκάμπριελ

Οργή στην Γερμανία για τον Ερντογάν: «Ξεπέρασε τα όρια», δηλώνει ο ΥΠΕΞ Γκάμπριελ Facebook Twitter
0

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας ανακοίνωσε ότι δήλωσε σήμερα στον Τούρκο ομόλογό του πως ο πρόεδρος της Τουρκίας ξεπέρασε τα όρια όταν κατηγόρησε προσωπικά την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για "ναζιστικές πρακτικές".


«Δείχνουμε ανοχή αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι», είπε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse. «Για αυτόν τον λόγο διεμήνυσα ξεκάθαρα στον Τούρκο ομόλογό μου (τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου) ότι εδώ ξεπέρασαν ένα όριο», μετά τις σοκαριστικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε νωρίτερα στην καγκελάριο Μέρκελ, κατηγορώντας την για "ναζιστικές πρακτικές" επειδή στη Γερμανία απαγορεύτηκαν προεκλογικές συγκεντρώσεις υπέρ του "ναι" στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία.


«Όταν τους αποκαλούν ναζί, δεν τους αρέσει. Διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους. Ιδιαίτερα η Μέρκελ», είπε σήμερα ο Ερντογάν. «Όμως καταφεύγεις αυτή τη στιγμή σε ναζιστικές πρακτικές», πρόσθεσε, απευθυνόμενος στην καγκελάριο.


Ολόκληρη η συνέντευξη του Γκάμπριελ θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας.


Η Γιούλια Κλέκνερ, στενή συνεργάτιδα της καγκελαρίου και αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) ζήτησε να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην Άγκυρα: «Ο κ. Ερντογάν έχει ακόμη τα λογικά του;»  διερωτήθηκε ζητώντας να ακυρωθεί η οικονομική βοήθεια, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που χορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία.


Από την πλευρά του ο Μάρτιν Σουλτς, που σήμερα εξελέγη πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ερντογάν "ανάξιες για αρχηγό κράτους". "Η Τουρκία εξελίσσεται σε απολυταρχικό κράτος", εκτίμησε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση ARD.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM