Οι στρέιτ γυναίκες έχουν τους λιγότερους οργασμούς συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους

Οι στρέιτ γυναίκες έχουν τους λιγότερους οργασμούς συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους Facebook Twitter
8

Σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποίησαν από κοινού τα Chapman University, Indiana University και Kinsey Institute, οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες έχουν λιγότερους οργασμούς συγκριτικά με τους ετεροφυλόφιλους αλλά και τους ομοφυλόφιλους άνδρες, bisexual άνδρες και γυναίκες και τις λεσβίες- δηλαδή συγκριτικά με όλους τους υπολοίπους. Και η εξήγηση γι' αυτό είναι τουλάχιστον θλιβερή.

Κατόπιν έρευνας σε 52.000 ενήλικες στις ΗΠΑ, διαφορετικών φύλων και σεξουαλικών ταυτοτήτων, προέκυψε πως ο λόγος που οι στρέιτ γυναίκες τερματίζουν τελευταίες στην «κούρσα» των οργασμών είναι επειδή αφενός δεν μπαίνουν στη διαδικασία να «βοηθήσουν» οι ίδιες τον εαυτό τους κι αφετέρου επειδή οι στρέιτ άνδρες δεν γνωρίζουν συνήθως τι να κάνουν για να ικανοποιήσουν την σύντροφό τους. 

Ειδικότερα, η συντριπτική πλειονότητα των ετεροφυλόφιλων ανδρών (95%) δήλωσαν πως «συνήθως» έρχονται σε οργασμό κατά τις σεξουαλικές δραστηριότητες. Ακολουθούν οι γκέι άντρες (89%), οι bisexual άντρες (88%), οι λεσβίες (86%), οι bisexual γυναίκες (66%) και τελευταίες οι στρέιτ γυναίκες (65%). Μόλις το 1/3 των ετεροφυλόφιλων γυναικών (33%) δήλωσαν πως έρχονται «κάθε φορά» σε οργασμό, έναντι ποσοστού 59% και 75% για τις λεσβίες και τους ετεροφυλόφιλους άνδρες αντίστοιχα. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως το 41% των ανδρών είπε πως οι γυναίκες σύντροφοί τους «πάντα» έρχονται σε οργασμό, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από αυτά που λένε εκείνες. Αυτό κυρίως οφείλεται στο ότι πολλές γυναίκες μπαίνουν στη διαδικασία να προσποιηθούν «οργασμό» για πολλούς και διάφορους λόγους, όπως το προστατεύσουν την αυτοεκτίμηση του συντρόφου τους, να δείξουν χαρά ή ακόμη και προκειμένου να τερματίσουν μια σεξουαλική επαφή. 

Γενικά, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις, οι γυναίκες που κάνουν προκαταρκτικά με τους συντρόφους τους (οποιουδήποτε φύλου) έχουν περισσότερους οργασμούς από τις στρέιτ γυναίκες που ντρέπονται να ζητήσουν από τον σύντροφό τους αυτό που θέλουν για να ικανοποιηθούν. 

«Οι γυναίκες που έρχονται συχνότερα σε οργασμό συνήθως κάνουν περισσότερο στοματικό έρωτα, έχουν περισσότερη αντοχή στο σεξ, είναι πιο ικανοποιημένες με τη σχέση τους, ζητούν καθαρά αυτό που θέλουν στο κρεβάτι, επαινούν τον σύντροφο για κάτι που έκανε στη διάρκεια του σεξ, παίρνουν τηλέφωνο/ στέλνουν μέιλ με "πικάντικο" περιεχόμενο στον σύντροφο, δοκιμάζουν νέες στάσεις, πρωκτικό σεξ, πραγματοποιούν τις φαντασιώσεις τους, μιλούν "βρώμικα" και δεν φοβούνται να εκδηλώσουν την αγάπη τους πάνω στο σεξ», αναφέρει η μελέτη. 

Ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα της έρευνας ήταν το ότι οι ομοφυλόφιλες γυναίκες έχουν πολύ περισσότερους οργασμούς από τις ετεροφυλόφιλες κι αυτό γιατί είναι σε θέση να καταλάβουν πολύ καλύτερα την γυναικεία ανατομία και το πώς συγκεκριμένες ενέργειες, όπως π.χ. διέγερση της κλειτορίδας, μπορούν να οδηγήσουν σε κορύφωση. Επίσης τείνουν να επιδίδονται σε στοματικό έρωτα εναλλάξ μέχρι και να έρθουν και οι δύο σε οργασμό. Κι αυτό ακριβώς είναι, σύμφωνα με τους ερευνητές, το κλειδί όλης της υπόθεσης.

Με άλλα λόγια, δεν εναπόκειται μόνο στο χέρι της γυναίκας να έρθει σε οργασμό αλλά και του άντρα (ή της άλλης γυναίκας, σε ορισμένες περιπτώσεις), που πρέπει να την βοηθήσει δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στην ανατομία της και αυτά που την ευχαριστούν. 

* Με πληροφορίες από HuffingtonPost.com και entitymag

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM
Paleo: Πώς ο Γιάννης Καϋμενάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα πετυχημένο wine bar εκτός πιάτσας, αποφεύγοντας το gentrification

Radio Lifo / Paleo: Πώς ένα wine bar στη μέση του πουθενά έκανε επιτυχία

Μακριά από το hip κέντρο, σε έναν δρόμο με εργοστάσια, συνεργεία και παλιά κτίρια, στην περιοχή Ρετσίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το wine bar Paleo. Δεν είναι χθεσινό μαγαζί, φέτος κλείνει τα 8 χρόνια λειτουργίας. H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον δημιουργό του Γιάννη Καϋμενάκη για το πώς κατάφερε να συνυπάρξει με μια ιστορική γειτονιά του Πειραιά που εξακολουθεί να ζει στους ρυθμούς της.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Το ice hockey στην Αθήνα είναι στην κυριολεξία το πιο κουλ πράγμα που είδαμε τελευταία

Living / Kύπλωπες και Τιτάνες παίζουν ice hockey στο Αιγάλεω

Μια καλά οργανωμένη ερασιτεχνική λίγκα κάνει γρήγορες τρίπλες, πέφτει με δύναμη στον πάγο, σηκώνεται και συνεχίζει. Κάποιοι έχουν βρει έναν διαφορετικό τρόπο να χαλαρώνουν μετά τη δουλειά και ο αγώνας που παρακολουθήσαμε είναι από τα πιο κουλ πράγματα που είδαμε τελευταία.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ζώδια για την εβδομάδα 29/02 - 06/03/2024

Living / Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (29/02 - 06/03/2024)

Ένα ταξίδι που προκύπτει σάς δίνει την ευκαιρία να συνδυάσετε την εργασία με την ψυχαγωγία, να κάνετε καινούργιες γνωριμίες με άτομα που έχετε κοινά ενδιαφέρονται και, κυρίως, να ερωτευτείτε.
ΜΑΡΙΒΙΚΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ