Δημοσκόπηση: Θα άλλαζες κόμμα ή θρησκεία για τον έρωτα; Θα έκοβες το κάπνισμα, θα έχανες κιλά;

Δημοσκόπηση: Θα άλλαζες κόμμα ή θρησκεία για τον έρωτα; Θα έκοβες το κάπνισμα, θα έχανες κιλά; Facebook Twitter
SOOC
3

Μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς για τον έρωτα; Πόσες είναι οι «θυσίες» και οι αλλαγές που είναι διατεθειμένος να κάνει αν του το ζητούσε ο/η σύντροφος του στα πλαίσια μιας μακροχρόνιας σχέσης;

Σε αυτό το ερώτημα απαντά νέα δημοσκόπηση που έγινε ενόψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, στην οποία ρωτήθηκαν σχετικά 403 Θεσσαλονικείς (ηλικίας 18-45). 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 16,7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα μπορούσε να ψηφίσει ένα κόμμα που είναι αντίθετο στην ιδεολογία του, αν κάτι τέτοιο του ζητούσε ο/η σύντροφός του, ενώ το 21,3% θα σταματούσε να δουλεύει αν αυτό επιθυμούσε το έτερον ήμισυ.Θα 

Τρεις στους δέκα θα συμφωνούσαν σε συγκατοίκηση με τα πεθερικά, ενώ το 40,1% δηλώνει ότι θα σταματούσε την κατανάλωση κρέατος και το 57% θα προσπαθούσε να κόψει το κάπνισμα.

Μόνο το 13,7% θα σταματούσε να κάνει παρέα με κάποιον πολύ καλό του φίλο αν αυτό ζητούσε ο/η σύντροφος του ενώ η μεγάλη πλειοψηφία (75,2%) θα μετακόμιζε σε άλλη πόλη. Το 57,7% δηλώνει ότι θα μπορούσε ακόμα και να μετακομίσει σε άλλη χώρα, ενώ πάνω από δύο στους τρεις θα σταματούσαν να βλέπουν το αγαπημένο τους τηλεοπτικό πρόγραμμα (αθλητικά, σειρές, ριάλιτι κλπ).


Ελάχιστοι θα διέκοπταν τις σχέσεις τους με τους γονείς τους (3,3%), ενώ μειοψηφικά ποσοστά βλέπουμε και στις ερωτήσεις για το αν θα έκαναν παιδί χωρίς να το θέλουν (16%), για το εάν δε θα έκαναν παιδί ενώ θα ήθελαν (27,2%) και για το αν θα άλλαζαν θρησκεία (16,9%).


Αντίθετα, τρεις στους τέσσερις ερωτώμενους δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν κάποια μεγάλη αλλαγή στην εμφάνιση τους (πχ. να χάσουν κιλά) για χάρη του συντρόφου τους, ενώ παραπάνω από τους μισούς (52,8%) θα άλλαζαν το στυλ τους (πχ. ντύσιμο). 


Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σύγκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών. Παρατηρήθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο διαλλακτικοί από ότι οι γυναίκες στο να μη μιλάνε με γονείς και φίλους, στο να κάνουν ή να μην κάνουν παιδί, στο να αλλάξουν στυλ ντυσίματος και θρησκεία. Οι γυναίκες από την άλλη πλευρά θα σταματούσαν πιο εύκολα από τους άνδρες τη δουλειά, θα έκοβαν το τσιγάρο και το κρέας, θα σταματούσαν να βλέπουν το αγαπημένο τους τηλεοπτικό πρόγραμμα, θα μετακόμιζαν σε άλλη πόλη ή χώρα και θα έχαναν περιττά κιλά.

Δημοσκόπηση: Θα άλλαζες κόμμα ή θρησκεία για τον έρωτα; Θα έκοβες το κάπνισμα, θα έχανες κιλά; Facebook Twitter


* Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την aboutpeople στις 8-9 Φεβρουαρίου.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

3 σχόλια
Γενικά αν το έτερο ήμισυ, ζητάει πράματα που είναι απαραίτητα για την - ή απλά θα διευκόλυναν την σχέση/συνύπαρξη, ΝΑΙ.Αν ζητάει πράματα για να ικανοποιήσει τα προσωπικά του/της γούστα, πιστεύω, απόψεις, λαϊκς, ΟΧΙ με χίλια και καλύτερα να βρει άλλον/-η, που να τα ικανοποιεί εξ αρχης.