Σεισμός

Σεξ της μιας νύχτας: Πώς το αντιμετωπίζουν οι άνδρες και πώς οι γυναίκες

Σεξ της μιας νύχτας: Πώς το αντιμετωπίζουν οι άνδρες και πώς οι γυναίκες Facebook Twitter
7

Όταν οι άντρες και οι γυναίκες κάνουν one night stand δεν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο. Οι γυναίκες τείνουν να το μετανιώσουν, ενώ οι άνδρες φαίνεται πως το μετανιώνουν που δεν το κάνουν πιο συχνά.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το συμπέρασμα μιας νέας σχετικά έρευνας νορβηγικού πανεπιστημίου, η οποία αποδίδει τις διαφορετικές αντιδράσεις των δύο φύλων σε διαφορετικό «προγραμματισμό» που έχουν από την πορεία της εξέλιξης.

Οι ερευνητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, με επικεφαλής τον καθηγητή Λέιφ Έντβαρντ Ότεσεν Κενέιρ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εξελικτικής ψυχολογίας "Evolutionary Psychology", σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», μελέτησαν 263 άτομα ηλικίας 19 έως 37 ετών σχετικά με τις πρόσφατες «περιπέτειες» της μιας νύχτας.

Μόνο μία στις τρεις γυναίκες δήλωσε ευχαριστημένη για τη σεξουαλική εμπειρία της, ενώ στους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνούσε το 50%.

 Από την άλλη, οκτώ στις δέκα γυναίκες δήλωσαν χαρούμενες που είχαν αρνηθεί μια τέτοια εμπειρία περιστασιακού σεξ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες ήταν μόνο 43%. Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι είχαν μετανιώσει που είχαν πει «όχι» στην ευκαιρία που τους παρουσιάσθηκε.

 «Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχουν άνδρες που μετανιώνουν για το περιστασιακό σεξ. Αλλά είναι πολύ συχνότερο να το μετανιώσει μια γυναίκα που είπε "ναι"» ανέφερε ο Κενέιρ.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι γυναίκες είναι γενικά πιο διστακτικές να πάρουν μια αυθόρμητη απόφαση, ενώ αποφεύγουν πρωτοβουλίες που μπορεί να τις θέσουν σε κινδύνους. Φοβούνται επίσης να μη μείνουν έγκυες, να μη κολλήσουν κάποιο αφροδίσιο νόσημα και να μην αποκτήσουν κακή φήμη.

 Από την άλλη, σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνδρες φαίνεται να ευχαριστιούνται περισσότερο το περιστασιακό σεξ από ό,τι οι γυναίκες - έτσι λένε τουλάχιστον.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

7

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δηλαδή το άρθρο μας λέει όμορφα και ωραία ότι ο άντρας είναι τόσο γουρούνι που μπορεί ανενόχλητος και χωρίς να έχει συνέπειες να χοροπηδάει αριστερά και δεξιά φουσκώνοντας την κάθε κοπέλα που βρίσκει, διότι οι σύγχρονες γυναίκες δεν μπαίνουν στην διαδικασία να ζητήσουν προφυλάξεις ενώ ο άντρας δεν ασχολείται καν. Επιπλέον μαθαίνουμε ότι η γυναίκα επιλέγει τον άντρα με συμφεροντολογικά κριτήρια: τα καλύτερα γονίδια για το παιδί και ο καλύτερος σύντροφος για αυτήν. Συμπερασματικά: τα σεξιστικά στερεότυπα των προηγούμενων δεκαετίων (και αρκετά προηγούμενων δεκαετιών) αναπαράγονται συστηματικά και παρουσιάζονται ως συμπεράσματα ερευνών. Μετά λέμε γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε τον σεξισμό πίσω μας.
Κι όμως έχει απόλυτο δίκιο ο Double Helix. Θαρρείς κι η "έρευνα" (πόσοι άραγοι οι συμμετέχοντες και με ποιά μεθοδολογία επιλέχθηκαν και σε τι ερωτηματολόγια απάντησαν; και γιατί δεν υπάρχει λινκ για την επίσημη σελίδα δημοσίευσης;) ήταν προδιαγεγραμμένη να φέρει τα αποτελέσματα που αναφέρονται. Άλλωστε το λέει και ο τίτλος τους περιοδικού "evolutionary psychology" ήτοι εξελικτική ψυχολογία. Εξελικτική. Δηλαδή Δαρβινιστική. Η θεωρία σύμφωνα με την οποία οι άντρες είναι άγρια θηρία που θέλουν να σκορπίσουν το σπέρμα τους στο έξω διάστημα και η έλξη βασίζεται στο πόσο μ@$#νίλα μυρίζει η υποψήφια από χιλιόμετρο. Κάτι μου λέει ότι αυτά όμως δεν μας πολυσυμφέρουν και δεν τα αναφέρουμε...σωστά;Απολύτως φυσικό να μετανιώνουν οι γυναίκες και μόνο με βάση ότι υφίσταται το λεγόμενο "οργασμικό κενό" (να το Googlάρετε) κι επομένως σε ποσοστό πάνω από 50% ΔΕΝ οργάζουν με τον άντρα που έρχονται πρώτη φορά σε επαφή (δηλαδή de facto τον άντρα της μιας βραδιάς!). Οπότε τι να τους μείνει να απολαύσουν; To άγχος αν έχουν λάβει σωστές προφυλάξεις κι αν θα τους φερθεί τουλάχιστον κόσμια και δεν θα αποδειχθεί ψυχάκιας μιας και η διαφορά μυϊκής δύναμης μεταξύ μέσου άντρα και μέσης γυναίκας δημιουργεί ρίσκο για την γυναίκα κι όχι για τον άντρα; Πείτε μας κι άλλα τέτοια με πασπάλισμα επιστημοσύνης να έχουν να τα επικαλούνται οι σεξιστές.
Επιτέλους μια εξήγηση με βάση τη γενετική, αντί των κοινωνιολογικών αναλύσεων του συρμού. Ένας άντρας μπορεί να κάνει 365 παιδιά τον χρόνο, αφήνοντας τους πετυχημένους γενετικά συνδυασμούς να αποδειχτούν στην πράξη. Η γυναίκα μπορεί να κάνει μόνο ένα, άρα ενδιαφέρεται πολύ με ποιον θα το κάνει. Η αναπαραγωγή εξηγεί και το εντονότερο ενδιαφέρον των γυναικών να δείχνουν νέες. Γιατί πολύ απλά οι άντρες έχουν μεγαλύτερη περίοδο γονιμότητας.Θα μου πεις, δεν κάνουμε σεξ μόνο για αναπαραγωγή κι υπάρχουν πια κι οι προφυλάξεις. Σωστό. Όμως οι στρατηγικές αυτές είναι βαθιά χαραγμένες μέσα μας και δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη.