Ο διάσημος σεφ Alain Ducasse εγκαινίασε το πρώτο του εντυπωσιακό εστιατόριο στις Βερσαλλίες

Ο διάσημος σεφ Alain Ducasse εγκαινίασε το πρώτο του εντυπωσιακό εστιατόριο στις Βερσαλλίες Facebook Twitter
O Alain Ducasse και η ομάδα του στο μπαλκόνι τοθυ ολοκαίνουργιου Ore (φωτό.: Pierre Monetta/ WWD)
0

O Alain Ducasse έχει κάθε λόγο να γιορτάζει αυτή την εβδομάδα καθώς την προηγούμενη Δευτέρα έκλεισε τα 60 και την Πέμπτη εγκαινίασε ένα νέο εστιατόριο στις Βερσαλλίες, όπως σημειώνει το WWD.

Το Ore (που σημαίνει «στόμα» στα λατινικά) βρίσκεται στο Dufour Pavillion, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Dominique Perrault και τον Frédéric Didier, επικεφαλής αρχιτέκτονα για ιστορικά μνημεία. Το Dufour Pavilion είναι η νέα προσθήκη του παλατιού, το οποίο υποδέχτηκε περισσότερους από 7,5 εκατομμύρια επισκέπτες το 2015.

Ο διάσημος σεφ Alain Ducasse εγκαινίασε το πρώτο του εντυπωσιακό εστιατόριο στις Βερσαλλίες Facebook Twitter
Το εσωτερικό του Ore (φωτό.: Pierre Monetta/ WWD)

Το άνοιγμα του Ore έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία η Γαλλία υποφέρει από ένα κακό οικονομικό κλίμα και ενώ οι ξένοι επισκέπτες της συνεχίζουν να ελαττώνονται, 10 μήνες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου. "Είναι σημαντικό να αποκατασταθεί η φήμη της Γαλλία ως προορισμός", δήλωσε ο διάσημος σεφ Ducasse, σημειώνοντας ότι το έργο είχε προγραμματιστεί πριν από τις επιθέσεις του Νοεμβρίου.

Ο σεφ, ο οποίος κυριαρχεί στην γαλλική υψηλή γαστρονομία στο Παρίσι με το εστιατόριο του Jules Verne στον δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ, δηλώνει πως για το επόμενο διάστημα θέλει να ασχοληθεί με το νέο του εστιατόριο.

Πολλά στοιχεία του ντεκόρ θυμίζουν τον Λουδοβίκο ΙΔ', τον βασιλιά Ήλιο. Την ίδια βασιλική φιλοσοφία ακολουθεί και το μενού που περιλαμβάνει παραδοσιακά πιάτα τα οποία επιμελείται ο σεφ Stéphane Duchiron. Στο μενού θα βρει κανείς στήθος φραγκόκοτας ελευθέρας βοσκής και αρκετά εκλεκτά εδέσματα με ψάρι και κρέας χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι πιο υγιεινές επιλογές.

Ο διάσημος σεφ Alain Ducasse εγκαινίασε το πρώτο του εντυπωσιακό εστιατόριο στις Βερσαλλίες Facebook Twitter
Tα κρυστάλλινα σερβίτσια του Ore (φωτό.: Pierre Monetta/ WWD)
Ο διάσημος σεφ Alain Ducasse εγκαινίασε το πρώτο του εντυπωσιακό εστιατόριο στις Βερσαλλίες Facebook Twitter
To σουφλέ σοκολάτας του Ore (φωτό.: Pierre Monetta/ WWD)

Οι "απολαύσεις της Μαρίας Αντουανέτας" είναι οι ζαχαροπλαστικές δημιουργίες του σεφ Arnaud Dutertre και σερβίρονται όλη την ημέρα. Περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και σουφλέ σοκολάτας με πρώτες ύλες από το εργαστήρι La Manufacture Alain Ducasse στο Παρίσι ενώ θα σερβίρεται επίσης ανθρακούχο νερό Chateldon, το νερό που σύστηνε στον Λουδοβίκο ο προσωπικός του γιατρός.

Ο Ducasse αναφέρει πως βρήκε τη διαδικασία μελέτης των βασιλικών δείπνων μια συναρπαστική εμπειρία κατά την οποία συνέλεξαν πολλά ιστορικά στοιχεία για το "art de la table" και τις γεύσης εκείνης της εποχής, με σκοπό να συνθέσουν μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία.

"Με έκανε να ονειρεύομαι πως είμαι μέρος της ιστορίας. Αυτό που κάνουμε θα είναι μέρος της ιστορίας του Château", δήλωσε ο Ducasse.

Ο διάσημος σεφ Alain Ducasse εγκαινίασε το πρώτο του εντυπωσιακό εστιατόριο στις Βερσαλλίες Facebook Twitter
Πιάτο με ψητά σύκα από το μενού του Οre (φωτό.: Pierre Monetta/ WWD)
Ο διάσημος σεφ Alain Ducasse εγκαινίασε το πρώτο του εντυπωσιακό εστιατόριο στις Βερσαλλίες Facebook Twitter
Γλύκισμα με φρούτα στο πιάτο με το έμβλημα του Βασιλιά Ήλιου (φωτό.: Pierre Monetta/ WWD)
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM